21

Анонимен

преди 2 години

Кликни

20

Коко

преди 2 години

Хиляди деца в София не могат да се доберат до детска градина и ясла, но хей, тези удари джакпота няма да плащат по 50 лева на месец...

19

Анонимен

преди 2 години

НЕ БЪРЗАЙТЕ ДА СЕ РАДВАТЕ, ЗАЩОТО ЩЕ УВЕЛИЧИМ ПЕНСИИТЕ С 12.5%, ДА ДЕ АМА СЪС 7/8%, ЩЕ УВЕЛИЧИМ ЗАПЛАТИТЕ НА УЧИТЕЛИТЕ С 25%, ДНЕС СЪОБЩАВАТ С 12%/НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ И С ТОЛКОВА/,МИН ЗАПЛАТА УВЕЛИЧЕНА С 9.1%А ИНФЛАЦИЯТА ИЗЯДЕ ВСИЧКИТЕ ВИ УВЕЛИЧЕНИЯ- 7.8% ИНФЛАЦИЯ- ТОВА ГО ИМАШЕ САМО ПРИ ЧЕРВЕНИТЕ.

18

въпросче

преди 2 години

а кой ше плаща щом ше са безплатни ?

17

авт

преди 2 години

Хахахаха, ще са безплатни ми, когато общините им спрат тока-просто няма да работят с деца, затова ще са безплатни!!!!

16

Бонго Бацил

преди 2 години

Абсолютен популизъм!

15

Анонимен

преди 2 години

Аз не съм в София и не ме интересуват там местата, при мен има, таксата е 40лв, не ми е проблем да я плащам, но все пак добре е държавата да направи нещо за децата, в Германия дават по 200 Евро на дете до 18г, макар че там градините са скъпи. По-добре безплатни градини, отколкото да крадат постоянно пари от данъците ни.

14

Do 12

преди 2 години

Ми имунизирай си децата

13

Анонимен

преди 2 години

Защо да е глупост, на мен детски не ми дават, поне градината да е безплатна, не че много ходят децата ми де.

12

Анонимен

преди 2 години

Редно е да се помисли за персонала. В нито една цивилизована страна няма групи с по над 30 деца и един учител. Редно е да се намалят групите до 20 деца. Шумът е невъзможен и за самите деца. Лелята често е една на две групи. Когато трябва учителят да помогне на дете в тоалетната, оставя 20-30 деца сами в стаята?! 20 деца в група, 3 педагози на смяна и най- малко 1 леля на смяна в групата. И не на последно място, за всичко това 1050 лв чисто заплата..Колкото колеги със средно образование

11

Анонимен

преди 2 години

Мъчат се да отложат оставката на правителството...

10

Анонимен

преди 2 години

А на моите деца на които им се отказват места поради имунизационният статус-частна детска градина?Кой ще заплати?

9

До 10

преди 2 години

Те учебниците и уч.пмагала до 8.клас и сега са безплатни, ама нема кой да учи.Натоварват бюджета допълнителните помагала, изисквани от учителите.

8

Анонимен

преди 2 години

А безплатни учебници и намаляване на ДДС-то на основни храни и лекарства кога? Или това беше само по време на изборната кампания?

7

Анонимен

преди 2 години

Нали беше от януари, сега от април. Април ще пишат, че ще са от юли и така до безкрай. Кой вече им вярва на тези мошеници?

6

Твърдо против

преди 2 години

Таксите според мен трябва да се повишат, а да има облекчение само за тези с по-ниски доходи (Разбира се и железни мерки срещу сивата икономика). Същевременно трябва да се подобри храната, броя и заплащането на персонала. Трябва и родителите да имат видимост, как се грижат за децата им. Сега плащаш 60 лв. и нито знаеш какво ядат (като качество), нито какво се случва в градината. Връзката възпитател - родител в повечето случаи е нула.

5

Неполитическинасочен

преди 2 години

*** млъкнете бе, кво само ревете, ба# ви У народа неблагодарен. Четеме ви простащините постоянно, само набивате негативизъм.

4

Весела

преди 2 години

Това е най-голямата глупост кято може да направи правителството. И без това няма места, а сега и тези които имат баби, ще се юрнат да кандидатстват за безплатна детска градина. В такъв случай да направят и частните детски градини безплатни, а правителството да им покрива разходите.

3

?

преди 2 години

Уточнихте ли годината?

2

Boyan

преди 2 години

Безплатно?! Ненормалници... ТРЯБВА КАЧЕСТВО и МЕСТА. Не цената е проблем!