Ее, браво! Най-накрая някой да каже, че захарта не е толкова вредна колкото я изкарват! Благодаря за статията! Ще допълня само, че според китайската медицина захарта е нужна на черния дроб и без достатъчно захар заболява.
До АнонименКолкото и да са сушили и варили, не вярвам да са приемали по толкова захар, колкото приемаме днес... Само да се доближим до диетата от преди хиляди години, трябва да спрем всичко тестено, сладко, алкохол, сосове, картофи, ориз, сокове, даже плодовете трябва да ограничим...
До Анонимен За зимата са си правили сушени плодове, а през зимата са ги варили във вода и това е бил компота и витамините.
До Небет Шекерджийски Мед са използвали. Но тогава не се е използвало толкова много захар или сладко, колкото днес.
Нали има метаболитни процеси като глюконеогенезата, с които се произвежда глюкоза от протеини? А и едно време хората как са живели като е нямало захар? И зимата като е нямало и плодове.
Брато,явно си доста зле с химичните реакции.Чистият спирт е от захар! Не може да се добие етилов спирт без захарна ферментация с дрожди!!!!
От една страна е вярно, защото мозъка се храни с глюкоза и може да има известни смущения при рязкото ѝ спиране, но от друга, при наличие на достатъчно мазнини, съчетани с редовни кардио-тренировки, тялото започва да ги разгражда до кетони, които също хранят и мускулите и мозъка, при това по-качествено и на практика човек се чувства по-енергизиран и с по-бистър ум - знам го от личен опит :)
В алкохолните напитки с високи градуси се съдържа достатъчно захар и вече, според написаното в статията, има и медизински и здравословни причини да се употребяват по-често. Нередовното и недостатъчно пиене предизвиква симптоми и неразположения, както се оказва. Хората много обичат да четат подобни публикации, авторката се е справила добре този път.
Да вметна.Рафинираната захар е най- бруталният наркотик.Тя е във всеки един сладък продукт,който не е плодов,или мед.
7 признака, че консумирате твърде малко захар