32

Истината

преди 1 година

На никой нормален в БГ не му трябва газ хората искат нормален АЕЦ. Щяха зели ЕЦ да правят за Газ мислят.

31

дд

преди 1 година

Сметни че нашето потребление на газ е смехотворно, още повече, че можем да се върнем на въглища за някви предпрятия, а тия които са останали на газ са някви мазохисти и преди да има война топлофикация постоянно ги дереше като луди

30

Анонимен

преди 1 година

аз не съм на газ както и 95% от България а още по малко съм комунисти4еско *** н аредено на клона на газ енерго мафията лапнло руски грезер КАТО ТОЯ та хи4 не ми дреме има няма газ

29

Анонимен

преди 1 година

Няма значение дали е малък или голям! Важното е да е твърд...

28

Боб

преди 1 година

Не то газ ще има но поради високата цена ще трябва да избираш между глад или стед, храна или отопление!

27

Анонимен

преди 1 година

Цената на газа е толкова критичен фактор , колкото и наличието му. Европейската комисия е лицензирана няколко по големи виртуални "борси" които определят цените по контактите за доставка. Никой още не е обяснил да се формират тези цени и защо например те са в пъти по високи от тези на американската борса, както и от тези на Газпром, постигнати при директно договаряне, например с унгарската и сръбските държавни компании. Разликите в цените са от 3 до 5 пъти.

26

Анонимен

преди 1 година

Газ се използва освен за отопление от домакинствата и в много индустрии, като стъкларска, хлебна, циментова, производство на азотни торове, металургия и други. Аурубис България, Асарел-Медет, Елаците-Мед и Дънди Прешъс Металс Челопеч, "Неохим" Димитровград, "Агрополихим" Девня, "Тракия глас" Търговище, "Би Ей Глас" в София и Пловдив, "Рубин трейд" Плевен, "София мед", "Алкомед", "Стомана Индустри", Биовет и АДМ Разград. Биовет и АДМ Разград, Златна Панега Цимент, Свилоцел и д-р.

25

Анонимен

преди 1 година

Абе пригответе си топли одеала и живот в една стая.

24

Анонимен

преди 1 година

Къде е ефтиният американски газ??? Не увъртайте лъжци и измамници. Ние избирателите няма да забравим да си зададем този въпрос като тръгнем към урните. Ще си спомним и как продадохте историята, езика и героите ни на "северомакедонците".

23

Док

преди 1 година

А за газта - последните 5 години изкарах с по 1000лв на година за отопление и топла вода с лошата руска газ и немския котел. Тая година работата отива на 3500-4000 лв. Май ще има 19 градуса и къпане веднъж седмично. Щото сме солидарни де, да не помислите нещо друго.

22

Анонимен

преди 1 година

Малък - голям, то като нЕма, нЕма за всички!

21

Док

преди 1 година

Ел. мрежата ни е наследство от лошия социализъм и е зверски преоразмерена. В цифри - най-високата консумация от последните 20 години е била някъде около 7500MW. А историческия рекорд по потребление доколкото си спомням е от декември 1986г. Тогава мрежата е поела натоварване от почти 15000MW. Това е със работещи предприятия и 8 милиона население с по 2 акумулиращи печки във всяка панелка. Тъй че, споко. Друг е въпроса каква ще е цената...

20

Анонимен

преди 1 година

Интересна логика - малък потребител сме. То България е и малък потребител на ток, ама цената му скочи 4 пъти? Тука няма малък или голям потребител - нали сме на ЕДИННИЯ ЕВРОПЕЙСКИ ПАЗАР.

19

Анонимен

преди 1 година

Спокойно до края на Септември няма да отопляваме, после ще видим :)

18

Сатер

преди 1 година

Някой каза, топло ще има!!! Урааааа??? Щото иде въпроса как ще се подържат стъкларската и торовата индустрия? Циментовата, Соди, по малките потребители на газ. Какво няма да се случи ако всички преминем на ток, няма да има ток. Някой опитва ли се да помисли извън правоверните разсъждения?

17

Просто Кирчо

преди 1 година

Спокойно. Всеки ден две надуваеми лодки докарват газ.

16

Анонимен

преди 1 година

Има бум на поставяне на климатици, а при автомобилите трансферират от метанови към пропан-бутан.

15

Ну, погоди

преди 1 година

Забелязвам, че вече че не лаете толкова силно. А бе ще дойдете вие на моя.

14

От Брюксел

преди 1 година

Тепърво почнахме да берем плодовете на евроатлантизма. Но повечето са развалени.

13

Георги

преди 1 година

Русия без да иска намери начин да затрие ограбващите топлофикации. Вече всички на ток и никакво връщане към газ. 21-и век е.