24

Ама след пожара

преди 10 месеца

Във Гърция

23

Анонимен

преди 10 месеца

Само аз ли усещам, че всяка втора новина е за невероятното глобално затопляне, заради което трябва да си седим вкъщи, щото иначе планетата ще изгори, а Урсула супер се е загрижила за нашето безгрижно съществуване, и такова нещо като 40 градуса през лятото е "адска жега", хахах.

22

Анонимен

преди 10 месеца

Еми зависи къде е бил румънеца. Защото навсякъде в Румъния днес и вчера не са достигнати 40 градуса. Ако е бил в Сахара предлагам, че и кавърма може да си направи.

21

Нидерландеца

преди 10 месеца

До АнонименПълни глупости. Ловци на митове имаха експеримент с бяла и черна кола и разликата беше минимална, нещо между 2 и 3 градуса. В единия случай мериш нещо на ръба на боята . В другия случай мериш истинската температура . За да направиш яйца ти трябва количество . А не максимална температура .

20

Щерю

преди 10 месеца

Па нормални са си температурите за средата на лятото...

19

Ромул или само ром

преди 10 месеца

Какъв пореден връх на древноримската наука в ромалия.!.

18

Пепи

преди 10 месеца

До Анонимен Не съм ви виждал на лекции по физика . Значи черната ламарина се нагрява толкова много че в един момент се стапя . А бялата се изстудява и накрая замръзва ???? А какво ще кажеш да тестваме твоите твърдения със специализирана апаратура .

17

Анонимен

преди 10 месеца

Да изпържи и мамалига :)))

16

Анонимен

преди 10 месеца

До "Любопитно"- щом са ПЪРЖЕНИ, би следвало от значение за експеримента да и видът на маслото, в което са пържени! Дали е краве, слънчогледово, свинска мас ? Изобщо, не разбирам защо се дава гласност на такива неточни експерименти? :-)

15

Анонимен

преди 10 месеца

Колкото до изстиването, под 50 градуса, практически и двете се охлаждат предимно чрез конвенция, т.р. при една и съща температура на околния въздух, се охлаждат еднакво бавно.

14

Любопитно

преди 10 месеца

Какви яйца са пържени на жегата? Кокоши, пъдпъдъчи, щраусови, човешки? Има значение за експеримента

13

Анонимен

преди 10 месеца

Пепи, човекът се опита да ти обясни, че грешиш, но ти продължаваш да се излагаш. Категорично не си прав, че черна и бяла ламарина поглъщат и излъчват еднакво- бялата отразява във целия видим спектър(затова е бяла), а черната поглъща в целия видим спектър и затова е черна. Черната наистина излъчва малко повече от бялата в инфра-червения спектър, но това само защото поглъща повече и достига баланс на поглъщане-излъчванр при много по-висока температура. Това и малките деца го знаят.

12

Пепи

преди 10 месеца

До инженер Няма значение каква е колата . Да черната се загрява по бързо но и по бързо отделя топлината . Това не ти е перпетум мобиле . Ако черната ламарина се загрява до 70 градуса , значи и изстива много по бързо ако околния въздух е на 40 градуса . А и конкретно в примера с Испания - колата беше тъмна на цвят и не можа да дигне градуси . Даже и пет градуса нямаше по високи . Нищо . Всичко това е измислица . Това е като да хванеш студен предмет в една стая - да ама стаята е 22 градуса .

11

ммм

преди 10 месеца

Следващият път да ги изпържи директно на пясъка и си ги изяде

10

инженер

преди 10 месеца

До: номер 7 (Пепи) Първо пише, че градусите са 78, а не 70.После, не мери температурата на въздуха, щото ако е 45 градуса пробвай да измериш на ламарините на колата колко са градусите!Като има значение дали цветът е бял или черен - ако е черен градусите са повече.Накрая ако не вярваш - пробвай да ходиш бос по пясъка в 12 ч. на обяд до 14 ч. следобяд в тази жега - не да стоиш на място, а да ходиш! Освен ако не си нестинар, ще замирише на човешко печено!

9

Слънчасаха

преди 10 месеца

Говорех нещо против Папата дето още не е забранено и от Царя Румънска само подскачат....................Ако не Путин то Лайден нещо с един маркуч да ги пръскат с вода...........Рим, Венеция,Торино и Палермо най-румънските градове

8

#makak

преди 10 месеца

Уау...

7

Пепи

преди 10 месеца

Няма как да стане - 70 градуса са нищо за яйцата . Даже и кафе не можеш да си направиш . Правил съм си експеримент като бях в Испания - на 45 градуса на слънце слагаме чаша със студена вода и нес кафе вътре - нищо не стана . Няма поток от топлина или калории . Има само висока температура но няма количество че да загрее водата и да замирише на кафе . Всичко е измислица .

6

БАН

преди 10 месеца

а колко са били яйцата ? щото има значение за експеримента :)

5

Анонимен

преди 10 месеца

Преди години една моя позната от Кувейт ми каза, че при тях е над 50 през лятото и могат да се изпържат яйца върху асфалта....ето, сега климатът ще стане и при нас като в пустинята!