Спипаха лекар с 300 евро подкуп за операция

Хирург от Видин поискал сумата от роднини на възрастна пациентка, която оперирал преди дни, полицията го хванала
3 ное 2007 13:53,
54
Спипаха лекар с 300 евро подкуп за операция
Хирургът е пуснат под гаранция срещу 1000 лв. Снимка: Дито
Лекар от МБАЛ-Видин e поискал подкуп за извършена операция, съобщиха от полицията в областния град.

При специализирана полицейска операция в петък криминалистите са хванали видинския лекар с поискания от него подкуп.

53-годишният хирург А.Д. поискал 300 евро от близки на възрастна пациентка, която оперирал преди дни. Роднините на жената събрали парите и междувременно уведомили полицията за искания подкуп. Полицаите планирали детайлите по операцията, която е била проведена под наблюдението на прокурор от Окръжна прокуратура - Видин.

Предаването на сумата станало вчера в кабинета на лекаря във видинската болница. Минути по-късно дознател и полицаи извършили обиск и претърсване в помещението и иззели от лекаря сумата от 600 лв. – предварително описани и белязани банкноти (в копюри от по 50 лв.).

По случая в ОДП-Видин е образувано досъдебно производство по чл.301, ал.1 от НК. На лекаря е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 1000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Да не се разболяваш в тази държава...
12
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 16 години
Нямям нещо против хирурзите,но тоя доктор държавата го е учила без пари.Не е платил и стотинка за образованието си.Да си направи частна хирургическа клиника и да си обави ценоразпис.Образование без пари,операционна без пари,консумативи без пари...ееееееееееее .300 евро суха пара н джоба.Не може така!!!
11
0
 
0
 
! Отговори
Док. преди 16 години
Като гледам тук как сте се настроили срещу лекарите.... БРАВО!!! поклон пред отношението ви! Ако смятате че една операция струва 89 стотинки (толкова се плащаше за апендектомия - премахване на апендикса за незнаещите) .... няма нужда от коментар... Ето за това се взимат пари и страда населението! И не обвинявайте лекарите, защото като кихне някой и дрънчи на мобилния на личния си лекар, който е закрепостен към пацивнтите си и е длъжен да ги ОБГРИЖВА 24 часа ... и то за колко - за 500-600 лева. Е вярно - повече са от учителските и са над средната раб. заплата.... Но 24 часа на разположение го няма никъде!!!!'Що сте се озлобили толкова срещу лекарите ..... да ви се чуди човек!!!!!P.S. А това че имат частни кабинети - никой не насилва хората да ходят в частния кабинет - ако ти изнася - отивай ... ако ти се свиди да дадеш пари за здраве ... твой проблем.... А това че не всички лекари са компетентни - няма спор... не го отричам - за това човек има право на избор!!!
10
0
 
0
 
! Отговори
fea преди 16 години
NITO E NOVOST,NITO E SAMO EDIN LEKAR ,S PODKUP!!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 16 години
Живеем в *** държава!Сега къде са учителските заплати?Живеем в *** държаваКакъв е този плосък данък дето ще ни го въвеждат след нова година в България?Те са луди!!!Та ние нямаме доходи, като другите отвън.За малките заплати, като учителските и за бедните ТОВА ЩЕ Е КРАЯ!!!НЕ НИ ЛЪЖАТ, А ПРОСТО НИ СЕ НАЛАГАТ СЪС СИЛА И ВЛАСТ!!! ТОВА НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ!
8
0
 
0
 
! Отговори
До всички преди 16 години
Какъв е смисала всички само да са джафкат тука защо има частни уроци защо има лекари които взимат подкопи то ясно заради шибатине управляващи и всеки се чуди как да уцелее как като самите управляващи които трябва да са пример за спазване на закона те са най - големите крадци на земята прават населението на нищо излизат пред медиите и без ни най - малко срам се гаври с народа и се чуда как може още да траем това и всичкия яд си го изкарваме върху съседа, колегата, другаря. Как да не ходиш на частни уроци като дори да си най - големия зубар пак няма да се класираш примерно в СУ медецина просто защото изискванията им са да знаеш материал който не се учи в една езикова гимназия и ето оставаш без изход и ходиш на уроци. Самата система пренуждава хората да взимат подкупи и да нарушават закона. И какво не заплатите сащите хляба догодина 2 лева.
7
0
 
1
 
! Отговори
sunny преди 16 години
Хей 5 лекарите могат да имат частни кабинети. Да коментираме ли колко случаи "по здравна каса" се пренасочват към частните им кабинетчета по една или друга причина. А да ви открехна как се купува оборудване за частен кабинет искатели ?! Масовката избират по цената - колкото по-ниска е цената толкова по-добре, качеството няма значение, ако и се намери някой да им го подари - лелеее... те тогава въпрсония доктор разцъфтява от щастие. Абе, скапано и изродено племе са днешните доктори или поне повечето от тях.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Не съм чул даскал да иска от някого 300 евро,защо да се лъжем,такива са си докторчетата!
5
0
 
0
 
! Отговори
best for the best преди 16 години
Ако лекарите бяха станали учители щяха да си взимат паричките от частни уроци ...ако случайно дъщерята примерно е възпрепятсвана за поредния урок няма значение плаща се парички не се връщат .А да знаете за примерен кандидатстуденски изпит колко се взема ..........незнаете 70 минимум .Заради тази пасмина "даскали" в бюджета има малко средства за лекарите .
4
0
 
1
 
! Отговори
juana преди 16 години
Хем некадърни,па и нагли беее. Най-видно,нагло и безочливо корумпираните са точно ТЕ - докторчетата в страната ни. Да са ни живи и здрави! И за тях ще настане страшният съд - все някога.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
После,кажете,че учителите са кожодери!
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
После кажете,че учителите били кожодери!
1
0
 
0
 
! Отговори
bayco преди 16 години
Видехте в кьоравия едно око и рекохте да го извадите