Сираци в скандален видеоклип

Три видеоклипа със сираци рекламират нашия филм "Баклава" с целувки между деца и изнасилвания; прокуратурата се самосезира по случая
8 яну 2008 14:32,
138
Сираци в скандален видеоклип
Кадър от филма "Баклава". Снимка: loveisfolly

В Бургаската прокуратура очакват сигнал от Агенцията за закрила на детето за участието на бургаски деца от социални домове във филм със скандални сцени.

Прокурор Андрей Червеняков обяви, че сигналът е заради три видеоклипа със сцени на насилие, които рекламират българския филм "Баклава".

Разследващите ще проверяват кой ги е направил, кой е участвал в тях и кой е разрешил участието на децата.

Клиповете са качени в интернет и на тях се виждат кадри с еротичен подтекст, целувки между деца, секс и изнасилвания.

Предполага се, че малчуганите са от Дома за деца без родителски грижи в Бургас "Александър Георгиев Коджакафалията".

Видеоклипът - трейлър на филма "Баклава", може да видите тук. Кадрите НЕ са подходящи за деца под 18 години, както и за хора с чувствителна психика.

Междувременно в отворено писмо до медиите, държавните и неправителствени институции, продуцентът и режисьор на филма Алексо Петров, пише, че думите му  са провокирани от „загрижените и възмутени граждани“ от „порнографските клипчета с български сираци”, появили се в интернет.

По думите му по време на подготовката и снимките на филма са помагали държавни служители, общински съветници, главни редактори на печатни издания, директори на: училище, дом за култура, читалище, полицейско управление, летище, противопожарна отбрана и... обикновени бачкатори от Бургас, Меден рудник, Царево, Варна и София. „Същите тези хора, които за огромно съжалeние може би няма да видят филма, поради цитираната по-горе „загриженост” на някои институции и медии“, допълва Петров.

Режисьорът разказва за срещите си с децата от дома за сираци, и за подбора им да участват във филма му. Как не той е подбирал кой да участва, а как децата сами са изявили желание да играят в проекта му.

Петров допълва, че живее в Канада, а „документалния кошмар на който бях свидетел след завръщането ми в България се превърна в „игрален трилър” след приключването на монтажа на филма“, допълва той.

Режисьорът твърди, че няма да обяснява какво е искал да каже с лентата: „ за зрящите той не само говори, а крещи. За останалите – може би на моменти забавлява, шокира или изчервява, но и най-малкото показва какво наистина се случва в момента в България“.

Писмото е с дата 6 януари 2008 година и е подписано от Алексо Петров, продуцент и режисьор на българския игрален филм „Baklava”.

Община Бургас не е била информирана във връзка със заснемането на филма "Баклава" и искането на сценаристи за участие на деца от Дома за деца без родителски грижи "Александър Георгиев - Коджакафалията".

Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Оттам добавиха, че е направена собствена проверка по случая от двама заместник-кметове за заснемане на възпитаници на социалното заведение във филма.

Преди 2 години, когато домът е бил на пряко подчинение на Министерството на образованието, е пристигнал сценарен екип, който е представил сценарий на филм и по надлежния ред екипът е поискал разрешения за участие на деца от учебното заведение във филма.

Със сценария тогава е била запозната Агенцията за закрила на детето, която не е установила нищо обезпокояващо, информират от пресцентъра на общината.

По време на снимките на филма са присъствали представители на Дирекцията за социално подпомагане. По думите им, в тяхно присъствие не са били правени непристойни и уличаващи достойнството на децата снимки.

Едва сега от дирекцията са научили за непристойни сцени, в които са участвали и децата от дома, допълват от пресцентъра.

Община Бургас настоява компетентните органи да установят в най- кратки срокове виновните лица, допуснали използването на възпитаници на дома във филма.

В сряда сутринта кметът Димитър Николов е поканил на среща представители на социални институции в града по случая със снимките на клиповете към продукцията, за да се изясни проблема.

Той ще поиска и съдействие от полицията за "сваляне" на кадрите със скандално съдържание от интернет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
абе преди 16 години
Абре откога целувка между деца стана незаконна? Какви секс сцени? Какви 5 лева? Вижте някой западен филм за тинейджъри за какво става дума. Ама че олигофрани! Явно на много хора в държавата не им изнася истинското положение на сираците в БГ, ама това е положението. Всичко останало е цензура и ограничаване на свободата на словото, и заравяне на главата в пясъка.
96
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Mehmed, няма нужда да те е срам ти си ***. Бегай в при ***. Това за братския народ не знам как ти е дошло на ум. Честно!
95
0
 
0
 
! Отговори
Mehmed - TYrciq преди 16 години
E tva ste bratq, vsqkakvi *** izcepki seki den vi se slu4vat. Vie pie 2 rakii i psuvate na poraziq posle, sram me e 4e sme kom6ii i bratski narodi.Mn. izvratena naciq ste Bratq.
94
0
 
0
 
! Отговори
xXx преди 16 години
sled obstoino tursene i prochit na site-ovete na filma ne otkrih nikade informaciq za filma koga shte izleze.nqkoi da ima ideq?
93
0
 
0
 
! Отговори
The Thunder преди 16 години
Е това е върхът,черешката на тортата както се казва за съжаление на тези и други дечица-сираци!Това е възможно само в държавицата-бантустан България.Това псевдо режисьорче Алексо Петров мяза на смрадлив гей да не кажа гнусен ***,че е неприлично някакси.....Няколко думи и за гилдията на интелектуалците така да се каже.От тия среди произлизат и такива като тоя *** дето се гаври с дечицата.Тази прослойка е напълно излишна и ненужна на и без това изтерзаното ни общество.Определено за състоянието(при това лошо)на цялата ни държава вина имат-интелектуалци,социолози и политолози,журналисти,хора на изкуството и т.н.Помислете наистина децата от кого взимат пример.Азис,Слави Трифонов,Евг.Минчев или някоя напомпана турбо-фолк псевдо певица със силиконов бюст които на всичко отгоре немогат и да пеят.Та затова не се чудете че тези деца са се съгласили да снимат този филм.А на това режисьорче А.П.бих му казал,че за тази отвратителна гавра и мъченията на д-р Менгеле са му малко!
92
0
 
0
 
! Отговори
Нафталинчо преди 16 години
Това казвам и аз. Кому е нужно да се хиперболизира? Освен на Alexo? И всичко това - с участието на деца-сираци!
91
0
 
0
 
! Отговори
Нафталинчо преди 16 години
Има ги тези неща,обаче в по-малка степен,а и случаите са единични. В Канада,сигурно,текат реки от мед и масло! Всяко общество си има проблеми и "кирливи ризи",ама Алексо се е поувлякъл(осрал)! P.S.Що за име - Алексо?!? Чалга-певец ли е,що ли? Май е гей(***)...
90
0
 
0
 
! Отговори
Исаак преди 16 години
Не виждам нищо скандално във филма. Естествено е да се занимава с реални проблеми, а хиперболата е стандартно средство, за да се постигне търсения ефект...Ако оставим на разни пуритани и моралисти да ни цензурират киното, телевизията и книгите, накрая ще гледаме само сапунени опери, където нещата са "ред сълзи, ред сополи" и най важният въпрос е "Ще се омъжи ли Мария за Луис Алберто или няма да се омъжи", като че ли на някой му пука...
89
0
 
0
 
! Отговори
pado преди 16 години
Нафталинчо ,повярвай ми, това което съм го виждал в действителност,е много по отвращаващо от този филм.Искам обаче да кажа,защо разни служби,кметове и т.н.започват атака срещу автора на филма и да търсят телето под вола вместо да се задейства веднага машината държавна и да си вземат бележки.Докога ще си заравят глЪвЪтЪ в пясъка и да обслужват личните си интереси!?Докога???
88
0
 
0
 
! Отговори
*** преди 16 години
Немога да се се учудя вече от нищо в нашата "България" ,всичко е толкова банално ,че повече едва ли ще стане ,това което излезе на яве днес е бих казала ,дори нормално за нашата държава ,аз сам момиче на 16 год. но толкова абсурдните неща ,които се случват тук според мен са породени от липсата на отгворност на властите за каквото и да е било,на някои може да му се стори че още нищо не разбирам от такива неща,но просто това е моя коментар.Съжалявам ,ако съм засегнала някой...
87
0
 
0
 
! Отговори
Нафталинчо преди 16 години
А ако това е евтин режисьорски трик? Някой виждал ли ги е тези неща в реалния живот? "Малко" преувеличение няма да навреди...Или ще навреди,или ще направи някой известен...
86
0
 
0
 
! Отговори
Вишничка преди 16 години
благодаря.No comment...
85
0
 
0
 
! Отговори
izidar преди 16 години
Avi dokato se cenzurirat takiva filmi opravqne nwma da ima!No vlastta cenzurira za da ne izleze istinata da si ostanat po kradlivite mestenca!Za tova trqbva vseki den da se izly4va tova ne6to po TV v nai gledanoto vreme!Neka gledat komunqgite i 4ervenite babi kakvo napraviha i do kyde ni dokaraha sys svoqt votmafiotski!
84
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ами ако просто режисьора е някой, които иска да стане популярен а? Много е лесно там от Канада кадето живее да каже тои филма си показва.От каде му е дошла идеята ББС може би,предаването на Карбовски.. Може просто да е някой който иска да стане малко известен на гърба на децата.Защото последно време стана много популярно да се показват неприятните неща от живота да се предизвикват полемики и накрая какво?.. НИЩО
83
0
 
0
 
! Отговори
girl преди 16 години
az li4no vidqx deistvitelnostta v bg,tova koeto naistina se sly4va tam, za decata ne mi izglejdaxa nasila da sa snimani no ne sam bila tam za da kaja. jivotat takav kakavto e- v bg!
82
0
 
0
 
! Отговори
Myleena преди 16 години
Къде мога да гледам филма,има ли някой който може да ми помогне с информация?Предварително Ви благодаря!Поздравления за всички свързани с направата на филмчето,БРАВО,дерзайте!
81
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 16 години
Да се увеличат заплатите на дирекгорите и учителите за добре свършената работа в тези домове.Минимум 2 000 трябва да получават и то в евро.
80
0
 
0
 
! Отговори
Myleena преди 16 години
Всеки има право на избор,хората предупреждават за тематиката на филма и бруталните сцени.Който смята че сюжета би го отвратил,ами да не го гледа,отдавна отминаха задължителните прожекции на "избрани" филми в народните кина!Не разбирам какво толкова се стресирахте от въпросната реклама(а тя определено постигна целта си),не виждате ли какво се случва около нас или сте прекалено концентрирани с мисълта как да прецакате(засечете)първи, колегите шофьори за да сте най-отпред на светофара!Не се ли досещате как припечелват дневните си, всички онези скитащи се деца със стъклени погледи по улиците или е по-лесно да не им обръщате внимание докато не наближат празници на които да пуснете по един sms.Проблеми в сиропиталищата съществуват и не разбирам смисъла да ги отричаме,ако някой е решил да ни ги представи по-натуралистично. Хиляди изоставени деца в България непрекъснато попадат в лапите на извратени чичковци,заради насъшния или модерна дрешка,друсат се за да могат да преживеят въпросното всекидневие и избиват страданието и яростта си с агресия към по-малките и безащитните!Тази тъй наречена помия съществува и е ужасно лицемерно да я отричам, за да не наруша спокойния си сън вечер!Случвало ми се е да посещавам този дом няколко пъти ,нямате си представа в какви условия живеят тези деца!
79
0
 
0
 
! Отговори
суверена преди 16 години
И когато не гледаме помията тя сама ли изчезва? Или от собствена себекритичност самичка се избистря до амброзия зад гърба ни?Нали, за да почистиш помията докрай ,трябва много внимателно да се взреш в нея. Как иначе да различиш кое точно е помията и кое - изхвърлената погрешка вместо помията годна храна?
78
0
 
0
 
! Отговори
marto преди 16 години
Q ni kaji togava, ti kakvo si napravil za da go promenish, daj primer, 4e da znaem kak stava promqnata, na dumi vseki moje.