Сираци в скандален видеоклип

Три видеоклипа със сираци рекламират нашия филм "Баклава" с целувки между деца и изнасилвания; прокуратурата се самосезира по случая
8 яну 2008 14:32,
138
Сираци в скандален видеоклип
Кадър от филма "Баклава". Снимка: loveisfolly

В Бургаската прокуратура очакват сигнал от Агенцията за закрила на детето за участието на бургаски деца от социални домове във филм със скандални сцени.

Прокурор Андрей Червеняков обяви, че сигналът е заради три видеоклипа със сцени на насилие, които рекламират българския филм "Баклава".

Разследващите ще проверяват кой ги е направил, кой е участвал в тях и кой е разрешил участието на децата.

Клиповете са качени в интернет и на тях се виждат кадри с еротичен подтекст, целувки между деца, секс и изнасилвания.

Предполага се, че малчуганите са от Дома за деца без родителски грижи в Бургас "Александър Георгиев Коджакафалията".

Видеоклипът - трейлър на филма "Баклава", може да видите тук. Кадрите НЕ са подходящи за деца под 18 години, както и за хора с чувствителна психика.

Междувременно в отворено писмо до медиите, държавните и неправителствени институции, продуцентът и режисьор на филма Алексо Петров, пише, че думите му  са провокирани от „загрижените и възмутени граждани“ от „порнографските клипчета с български сираци”, появили се в интернет.

По думите му по време на подготовката и снимките на филма са помагали държавни служители, общински съветници, главни редактори на печатни издания, директори на: училище, дом за култура, читалище, полицейско управление, летище, противопожарна отбрана и... обикновени бачкатори от Бургас, Меден рудник, Царево, Варна и София. „Същите тези хора, които за огромно съжалeние може би няма да видят филма, поради цитираната по-горе „загриженост” на някои институции и медии“, допълва Петров.

Режисьорът разказва за срещите си с децата от дома за сираци, и за подбора им да участват във филма му. Как не той е подбирал кой да участва, а как децата сами са изявили желание да играят в проекта му.

Петров допълва, че живее в Канада, а „документалния кошмар на който бях свидетел след завръщането ми в България се превърна в „игрален трилър” след приключването на монтажа на филма“, допълва той.

Режисьорът твърди, че няма да обяснява какво е искал да каже с лентата: „ за зрящите той не само говори, а крещи. За останалите – може би на моменти забавлява, шокира или изчервява, но и най-малкото показва какво наистина се случва в момента в България“.

Писмото е с дата 6 януари 2008 година и е подписано от Алексо Петров, продуцент и режисьор на българския игрален филм „Baklava”.

Община Бургас не е била информирана във връзка със заснемането на филма "Баклава" и искането на сценаристи за участие на деца от Дома за деца без родителски грижи "Александър Георгиев - Коджакафалията".

Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Оттам добавиха, че е направена собствена проверка по случая от двама заместник-кметове за заснемане на възпитаници на социалното заведение във филма.

Преди 2 години, когато домът е бил на пряко подчинение на Министерството на образованието, е пристигнал сценарен екип, който е представил сценарий на филм и по надлежния ред екипът е поискал разрешения за участие на деца от учебното заведение във филма.

Със сценария тогава е била запозната Агенцията за закрила на детето, която не е установила нищо обезпокояващо, информират от пресцентъра на общината.

По време на снимките на филма са присъствали представители на Дирекцията за социално подпомагане. По думите им, в тяхно присъствие не са били правени непристойни и уличаващи достойнството на децата снимки.

Едва сега от дирекцията са научили за непристойни сцени, в които са участвали и децата от дома, допълват от пресцентъра.

Община Бургас настоява компетентните органи да установят в най- кратки срокове виновните лица, допуснали използването на възпитаници на дома във филма.

В сряда сутринта кметът Димитър Николов е поканил на среща представители на социални институции в града по случая със снимките на клиповете към продукцията, за да се изясни проблема.

Той ще поиска и съдействие от полицията за "сваляне" на кадрите със скандално съдържание от интернет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
stanio преди 16 години
Казват УЖАСНО Е като го видят. Докато не го видят не им пречи въпреки че знаят че съществува. Това е реалноста, това е част живота в България. Опитайте се да го промените вместо да извъртате глава и да казвате колко е ужасяващо!!!
76
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Гледах трейлъра, изобщо не останах отвратен. Да се отвратиш от живота около теб и да плюеш по труда на човек, изкарал явните и болезнени факти наяве, е самодостатъчен пример за положението. Лек ден на "умниците" и късмет на Алексо, защото явно истината изисква преодоляването на твърде много трудности.
75
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Много е яко!И е самата истина!Но истината боли,нали?
74
0
 
0
 
! Отговори
Vaskolov преди 16 години
Направо си блъснах компютъра сега...Никакъв смисъл няма в това което казваш...някакво изречение си написал/а и просто дразниш. Моля те не ни дразни, моля те....Ти вече определи филма като "*** порно", сега и мен наричаш ***...., ами явно наистина си нещастен човек, защото нямаш представа от кино, от изкуство, от живота въобще. Хайде, аз се паля малко повече, но номер 68 го е казал както трябва. Ние сме едни, а ти си от другите...
73
0
 
0
 
! Отговори
Момиче преди 16 години
И се пак 'рекламата' на филма е доста брутелна. На дали ще я пуснат в медиите.
72
0
 
0
 
! Отговори
kasapo преди 16 години
Na vsekade kadeto ima 4alga Slafko dupe otkrehva. I ai se razbereme-umnite puberi dylboko viarvam fatat sinonimite.Ta kva pogolema 4alga e tova da zemesh edin *** siujet da do prekopaesh, zemeniaki samostoiatelnite hora s deca. izobshto ne mi puka kakvi sa. ***, evrei, begeristi-vsicki deca sa ednakvo uiazvimi.4algorator-Slafko deformira misleneto a sponoryt na filma Baklava go homoseksualira. A na bas 4e muzikalniat fon na Balkavata e v takt 4algoidni tretinki razbutani s pedalni 4etvyrtinki. Kmete, be, kmete, Borisov, be zemi gi prebori tea bokluci
71
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
" н.щ.с.н.к " ? ... интересно, май все пак има ***, бели, с достъп до нет, такива като теб Vaskolov. Помисли малко ...
70
0
 
0
 
! Отговори
prokazaa преди 16 години
Сорри за малко несвързаните изречения, но съм на работа и бързам. Сорри отново.
69
0
 
0
 
! Отговори
prokazaa преди 16 години
Ами, в която и фондация да отидеш, винаги набират доброволци. Държавата е много зле. Понеже контактувам и с други неправителствни организации и има една случа, когато една организация иска да наеме неизползвани стаи от дом за сираци. Да ги ремонтира и помагат на децата. От общината им казват, да си пуснат хиляди документи. След това до няколко месеца, общината ще излезе със становище. След което ще се обяви търг за помещенията. Фондацията трябва да го спечели и тогава може да се ползват. Ако някой го спечели и прави дрога, на органите не им пука, важното е да се мине на търг. България е пълна с парадокси. Жал ми е за децата. Има толкова добри и умни и всички са толко сладки, но ..... С 9-то калсници учим азбуката, таблицата за умножение. На хората не им пука, това е истината. Съжалявам ги, за мен такива хора са ***. Сорри.
68
0
 
0
 
! Отговори
miokard преди 16 години
v komentarite vijdam edinstveno edni falshivi moralisti, kakvito ne ste...i prevzeti puritani, kakvito sushto ne ste...izkustvoto ne e za da obqsnqva, zabravqte, 4e kinoto e imenno izkustvo, podmqtaniqta za poru4kovost sa prosto smeshni...osuznaite se, na nikoi nqma da mu puka za stranata i naroda ni dokato na nas samite ne ni puka kakvi individualnosti sme i mojem da budem bez tupite i posredstveni tropaniq s kraka i razmahvane na iumruci, 4e sme bulgari.za da tvorish trqbva da se 4uvstvash svoboden i mislq, 4e avtora na filma dobre e razbral 4rez reakciite kum filma mu kolko sa svobodni sunarodnicite my...
67
0
 
0
 
! Отговори
Vaskolov преди 16 години
Децата са българи бе......н.щ.с.н.к, няма *** и българи бе......ИМА БЪЛГАРИ.........главния герой, малкият е бял....БЯЛ!!!!!Направо може да полудее човек от тесногръдие и простотия. Направо не проумявам, не трябва ли човек да опита, да види и тогава да съди....Е за това сме стигнали до тук...заради ето такива хора със извратени и объркани ценности.
66
0
 
0
 
! Отговори
RudolfHess преди 16 години
Отсрани във youtube е написано кои го е качил това е самия режисиор можете да му напишете някакво писмо .. или каквото и да е ....
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
61-vi, Искаш да кажеш, че всички хора които не искат да гледат тази боза са лицемери ? Е по-добре лицемер да съм, отколкото да се кефя на *** порно.
64
0
 
0
 
! Отговори
Vaskolov преди 16 години
Нямаше да се намесвам, но вече виждам, че нещата излизат извън контрол. За съжаление на всички, които нямат интелектуалния капацитет да възприемат филма, това е само част от жестоката действителност, която ни заобикаля. Ясно ми е, че не ви харесва, че някои от вас съзират неописуема конспирация срещу "великия български народ", но фактите са факти. Ммченцето от дома е невероятно талантливо, както и главния герой..., брилянтен сценарий, режисура и монтаж. Вместо да се излагате по форумите, излезте на улицата и поискайте този филм да се излъчи по националната телевизия, в парламента или поне да го пуснат по кината.... За Странджа спирахме движението и гражданското неподчинение беше "начина". Сега, когато става въпрос за нашите деца.....това не е "начина"......Българинът винаги има приоритети.... и все правилно подредени:(
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
че всичко в тази безумна страна е точно така - пълна простотия и разсипия, а държавата е тази, която иска да си убие гражданите, тия дето плащат данъци.
62
0
 
0
 
! Отговори
gatecrusher преди 16 години
Човекът просто ви показва истината 1:1. В домовете тези неща са ежедневие. Нихилизмът на българина няма да се излекува с такива филми, но поне държавните институции да направят нещо for *** sake!
61
0
 
0
 
! Отговори
2+2 преди 16 години
трейлърът не е досатъчен, за да се правят изводи за целия филм. Но - брао на автора, че е повдигнал темата, за ужас на лицемерите. Лицемери са всички, които сами вършат гадости, така чте са мозинство. Важно е обаче и как е поднесен филмът - иначе е само воайорство, което е също толкова лошо, колкоо и лицемерните "ах, моля ви са, нидейте да давате такиви неща!"
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
100 % поръчкова гавра с страната ни. Некъв алчен чичко от чужбина е решил да изкара пари на гърба на народа ни. Дори и да има истина в този филм, не е това начина нещо да се промени.Тия от Запад си умират да се изкарват велики, а нас аборигени. Това ги кара да се чувстват добре.
59
0
 
0
 
! Отговори
Вишничка преди 16 години
но ми е странно и за такива деца-актьори.Тук въпросът за морала е многостранен:за авторите,актьорите,зрителите... 55 ,ако имаш живот и милост за раздаване,ако имаш хъс да го правиш,не се предавай на реалността,каквато и да е тя.А за тази фондация може да дадеш повече инфо.И аз бих искала да помогна...
58
0
 
0
 
! Отговори
sdm преди 16 години
Teq ot toq dom sa nekvi nagli ciganeta.Iskat ti stotinki,posle gi davat za cigari,lapeta na po 7-8 godini.Xodqt da obarvat momi4etata po centralnata ylica i vsqkakvi takiva typotii.Nz kvo tolkova gi za6titavate.Az kato gi gledam po ulicite na Burgas i mi ide da gi pre4ukam vsi4ki gadni mangal4eta bili ot toq dom ili ot "Komluka"