Екшън в стил "Атака" пред Пето РПУ, арестуваха Димитър Стоянов

Симпатизанти на "Атака" хвърлят камъни по служителите на реда
30 юли 2008 18:15, Красимир Ангелов
206
Екшън в стил "Атака" пред Пето РПУ, арестуваха Димитър Стоянов
Снимка: БГНЕС

Евродепутатът Димитър Стоянов е арестуван на път за митинг на “Атака”.

Доведеният син на Волен Сидеров, заедно с още четирима активисти на националистическата партия, е арестуван от униформени на кръстовището на бул. “Васил Левски” и ул. “Оборище”.

Според Волен Сидеров, петимата са се опитвали да стигнат до митинга на “Атака” пред Президентството, но по пътя са били арестувани от униформени и над Стоянов е упражнено физическо насилие.

В съобщение до медиите от МВР информираха, че евродепутатът от "Атака" Димитър Стоянов е направил опит да попречи на полицейска проверка. Стоянов е бил отведен за проверка от полицейски служители на Пето РПУ, след като се нахвърлил върху полицаите с непристойни реплики.

Около 16.30 часа на кръстовището на бул. "В. Левски" и ул. "Оборище" в София полицаите забелязали четирима младежи, които носели демонстративно вериги. След това дошъл Димитър Стоянов и без да се представи, направил опит да възпрепятства полицейската проверка на групата.

Петимата мъже са били прибрани за изясняване на случая в Пето РПУ.

По разпореждане на директора на СДП- комисар Николай Янев, след минути евродепутатът е бил освободен, без да му се снемат обяснения.

Междувременно около 250 симпатизанти на “Атака” се събраха пред Пето РПУ (улица "Марин Дринов"), за да протестират срещу арестуването на Димитър Стоянов.

Част от симпатизантите на “Атака” започнаха да хвърлят камъни по служителите на реда, както и прътове от знамена.

На мястото на инцидента пристигна и лидерът на националистите Волен Сидеров с мегафон в ръка. 

Чуха се викове и скандирания "Волен, Мафия, Атака", а полицаите бяха снабдени с каски за предпазване от ударите.

Депутатът Павел Шопов се е обадил на министъра на вътрешните работи Михаил Миков да дойде на мястото на протеста и да поеме отговорността си.

„Иво, Любо и Илияна от Габрово са задържаните представители на "Атака" в Пето РПУ“, заяви Сидеров и настоя да бъдат уволнени и санкционирани полицаите, които по думите му "са арестували и били“ активистите на "Атака".

Трима полицаи са пострадали пред столичното Пето РПУ, предаде пресцентърът на МВР. Двама от тях са ударени с дръжките на знамена.

В арестуваните са намерени верига, парчета арматурно желязо (пригодени като палки), нож и карабинери за алпийски въжета, които могат да служат като бокс.

Арестуваните са освободени около 19 часа днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
2
 
! Отговори
Крали Марко преди 15 години
Още малко ви остана....след изборите Атака и ГЕРБ ще забранят двойното гражданство и тогава като ви изгорят българските паспорти.....ще си висите там в Измир и само ще сънувате Европата.Въобще не се надявай.....на нещо друго ! Ай сиктир!
164
0
 
2
 
! Отговори
Зюлфие преди 15 години
Тунджай,напълно те подкрепям.Виж ги тези палячовци-гаурите,как са карат и как са разединени:)Отначало ме беше малко страх да не би Сидеров да ни обърка нещата тук в БГ,обаче сега като гледам как го плюят,се успокоявам,че няма да го изберат и ние тук пак ще си бъдем номер 1:) Тази конфронтация м/у българите не съм я виждала никъде по света.А ние-великите турци,сме си обединени ,където и да отидем-и в Холандия,и в Англия и в Германия.Така че гяурчета,не е нужно ние да се борим с Волен и компания.Вие сами ще си го ликвидирати,а ние ще си кютаме,ще ви гледаме сеира и ще чакаме мига,в който нашия предводител-великия политик Ахмат Доган да стане премиер.Четете история,милички,четете и учете....:))Ашколсун на вас....:))
163
0
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 15 години
Пожелавам ти да попаднеш в същата ситуация като него -и да можем да те видим как ще се чувстваш и как ще говориш.
162
0
 
2
 
! Отговори
Мелнишки преди 15 години
Този Димитър Стоянов е към 25- годишен, а показва сериозни симптоми за нервно разстройство. Трябва да вземе мерки и да се лекува. Не е нормално да се тресе и трепери от злоба и ярост на тези години, на нервна почва има и говорни дефекти. Дядо му Радой Ралин, при цялото ми уважение към таланта му, също не бе наред в главата, явно имат фамилна обремененост. И горкото момче попада при втори баща с психологичните характеристики на Волен Сидеров Кръгът се затваря. Психясали фашизоиди.
161
0
 
2
 
! Отговори
ловджия преди 15 години
Нека ми отговори ЛИСАН ЕНЧЕВ ,който снощи така ехидно се "грееше на огъня ",подклаждан от психясалия Болен ,какво щеше да направи полицията в която и да е друга държава ,когато искат да превземат полицейското управление! Нали е ходил в чужбина ,пък и беше кандидат за политик !Виждали ли сте как *** се грее летно време на негоряща печка !
160
0
 
2
 
! Отговори
Георги преди 15 години
Егати държавата ставаме! Луди и мутри да ни управляват май искат "здраво мислещите" българи... Ей хора ОСЪЗНАЙТЕ СЕ !!!! Как може да се подражава на такива смешници ???
159
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Тези които плюват "АТАКА" и симпатизантите й са болни и ***-заслужавете си дъното в което се намирате! Само "АТАКА" ще оправи положението-и вие ще го разберете но явно сте по-бавнозагряващи и неосведомени и много жалки!
158
0
 
2
 
! Отговори
Мелнишки преди 15 години
Този Димитър Стоянов е към 25- годишен, а показва сериозни симптоми за нервно разстройство. Трябва да вземе мерки и да се лекува. Не е нормално да се тресе и трепери от злоба и ярост на тези години, на нервна почва има и говорни дефекти. Дядо му Радой Ралин, при цялото ми уважение към таланта му, също не бе наред в главата, явно имат фамилна обремененост. И горкото момче попада при втори баща с психологичните характеристики. Кръгът се затваря. Психясали фашизоиди.
157
0
 
2
 
! Отговори
Крали Марко преди 15 години
Един достоен човек има в тази държава, имащ куража да се опълчи открито на червено-депесарската мафия и подлите страхливи душици ще се надпреварват да го охулят-луд,***.....Засрамете се-за такива като вас сигурно и Ботев е терорист,а Левски престъпник- тръгнали да свалят законната турска власт! Още малко.....до иборите,тогава другарят Станишев ще бъде принуден или да си бяга в Украйна или да си понесе отговорността!
156
0
 
2
 
! Отговори
роки преди 15 години
Срам ме е като си помисля какви евродепутати имаме-балона Бинев , този пикльо д.стоянов.Направо се беше насрал! Но явно се е поучил от грешките на пастрока си , който при инцидентна магистралата размахваше пистолет и се държеше като петел на бунище , после тотално се *** с лъжите си и се скри като мишок.Само преподобна многомъжна Капка не видях вчера...Боленннн !!! Прот ..акаааа!
155
0
 
2
 
! Отговори
Ne_Bolen преди 15 години
Абе,тоя отявлен перко няма ли да си заеме полагащото му се място в Карлуково?!?За тоя няма ли закони-колко пъти трябва да си покаже олигофренията за да го накажат. нещастника безнаказан.
154
0
 
2
 
! Отговори
Мк преди 15 години
Само от начина, по който пишеш си личи, че си абсолютен ***. Както и по-голямата част от феновете на Атака. Аз не мога да разбера защо толкова много държите България да бъде една изключително мизерна държава? ЕС се опитва да ни накара да тръгнем по правия път и да станем богата държава, но ние не щем и не щем. Как не можете да разберете, че този човек е абсолютно неспособен да управлява. Освен да проповядват някакъв *** патриотизъм и омраза към малцинствата друго не правят. Та те са против ЕС и за национализация на вече продадени предприятия!! Ако национализират предприятията ще видите колко бързо ще започнете да взимате по 20-30 евро заплата. Недейте да разсипвате бъдещето на вас и вашите деца като гласувате за партия като Атака. Едно управление на Атака ще ни върне много години назад. Единствено СДС или ДСБ могат да изкарат страната от кризата, в която се намираме в момента. Спомнете си какво доверие имаха западните страни в СДС. А те имаха, защото държавата се управляваше разумно.
153
0
 
2
 
! Отговори
777 преди 15 години
Болен за психиатрията; Доведения му син за затвора!
152
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Napalno sam saglasen s teb!
151
0
 
2
 
! Отговори
Mimi преди 15 години
Браво 156, много точно си го написал. Стига с тоя Сидеров и доведения му глезеник Стоянов. Стига с техните номера и всички да са им виновни.
150
0
 
2
 
! Отговори
missi преди 15 години
Ей голям националист е този шизофреник Болен...... . Не са ни виновни турците, че когато трябва да се гласува, ние политиканстваме на маса.Не турците ни правят рая, а нешето безхаберие. Всеки народ си заслужава управниците!! И стига вече с този клоун, чиято партия е пълна с педофили и огорчени и депресирани човечета. Смешни сте многoстрадални ми Геновеви. Никой не ви бие. По скоро съпартийците ви дебнат децата ви, за да изгаврят с тях.Атака мирише на развалено и може да роди само помия. Срам ме е, че в страната има има подобен рецидив, като това смешно гнездо на злобни, импотентни *** - Атака............
149
0
 
2
 
! Отговори
Венцо преди 15 години
Надявам се следващия път да приберат цялата пасмина, начело с Волен за по-дълго - много насериозно почват да се взимат.
148
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Незнам колко заплата получават полицаите но предполагам че не е повече от 700-800 лева за тези пари те трябва да са от другата страна на барикадата а не да защитават крадците на България.
147
0
 
2
 
! Отговори
Андрей преди 15 години
О мерси нарече ме ДЕМОКРАТЕ, значи знаеш какво означава. И имате умни хора, да сигурно. Но кой знае защо на митингите Ви се чуват само истерични крясъци, което странно защо не ми се връзва с интелигентна проза. А като наблюдател мога да кажа, че имахте един свестен човек в редиците си и това беше Петър Берон, но и той се оказа изменник нали.
146
0
 
2
 
! Отговори
ДМИТРИ преди 15 години
ами според тебе да оставим европарите да се налеят в мафиотски структури, да ни заробят още повече да работим за жълти стотинки като китайци обаче както ти спомена като севернокорейци, да си цакаме данъците високите, да си плащаме най скъпото гориво в света кажи речи, да ни вдигат цените на всички стоки без причина ТОВА ЛИ ТЕ ПИТАМ ТИ ХАРЕСВА ПОВЕЧЕ ДЕМОКРАТЕ, такива като тебе тедо са чули на татко си приказките и ги повтарят много им се чудя от къде ви идва самочуствието да сте ид.иоти, повярвай ми имаме мнооооооого умни хора които знаят какво да правят говоря за българите и някои от тях са честни ....ай аз оставам да се боря....