Кардам е в кома, предстоят операции

Съдбата на най-големия син на Симеон Сакскобургготски е неясна, може да остане без ръце
16 авг 2008 16:25,
216
Кардам е в кома, предстоят операции
Кардам е в кома с тежка черепно-мозъчна травма, съпругата му е с по-леки травми. Снимка: Булфото

Най-големият син на Симеон Сакскобургготски Кардам е в кома, след като бе тежко ранен при автомобилна катастрофа в петък.

Никой не знае колко време ще е необходимо за да се възстанови и какво ще бъде развитието му. Това съобщава агенция ЕФЕ, която се позовава на медицинския екип, който се грижи за възстановяването на Кардам.

45-годишната му съпруга е със счупен лакът и контузиим но състоянието й не е толкова тежко.

46-годишният Кардам е настанен в болница "Ла Пас" в испанската столица Мадрид.

Катастрофата стана на шосе към градчето Ел Молар в околностите на Мадрид, съобщиха от болницата "Досе де Октубре".

Източници от мадридските служби за спешна помощ уточняват, че инцидентът е станал към 14.50 часа местно време на 42-я километър на шосе N-1, когато ягуарът на Кардам е излязъл от пътя и се е ударил в дърво. Все още не е ясна причината за инцидента.

Двамата са били жестоко затиснати в колата и се е наложило няколко екипа да помагат за изваждането им от смачканото купе на автомобила. Колата се е преобърнала няколко пъти преди да спре в непосредствена близост до жилищен блок.

Княз Кардам е с тежка черепно-мозъчна травма и двете му ръце са с тежки фрактури. Според различни съобщения на местните медии има реално опасност двете ръце да бъдат ампутирани.

„Ръцете на принца са в "катастрофално състояние" и може да се наложи да бъдат ампутирани“, съобщи снощи Франс прес.

В болницата, където е настанен синът на бившия български премиер и лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски, са неговите братя и майка му. Пресаташето на семейството на Симеон Сакскобургготски Галя Дичева съобщи, че след вчерашната операция предстоят още хирургически намеси.

Кардам е роден на 2 декември 1962 в Мадрид. Той е княз Търновски и като първороден син на цар Симеон II и законната му съпруга доня Маргарита би могъл да предяви претенции за престолонаследник и глава на царската фамилия.

Завършва философия и международна икономика в университета “Кларк” САЩ. Получава степен по селскостопанска икономика; специализира агроиндустрия и хидромелиорации в американския университет “Пен” в Пенсилвания.

Започва работа в Буенос Айрес (1989 г.) в многонационалната агропромишлена компания “Фаунтинхед груп”. Живее и работи в САЩ като агроикономист в компанията GIC, Вирджиния.

Бил е търговски директор на телекомуникационна компания “Телефония мовилес интерконтинентал” и ген.-директор на проекти UMTS.

На 11 юли 1996 година княз Кардам се жени за испанската благородничка Мириам Унгрия. Те имат двама сина: 10-годишният Борис и 9-годишният Белтран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
дogan преди 15 години
ще направя банкет когато Симо Дъртото Крадецо гушне букета...
74
0
 
0
 
! Отговори
z преди 15 години
Като чета коментарите разбирам защо този народ е родил Мирчо Спасов, Гогов, Газдов и много други комунистически убийци. Не е ли ясно, че ние сме генетично увредени?
73
0
 
0
 
! Отговори
cz3t преди 15 години
Долното е до 65
72
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 15 години
62, ти си един злобен ***, гашник и ***. Да, Княз Кардам Търновски е българският престолонаследник. А комунистическият референдум против монархията от 1946 г. е абсолютно незаконен. Простотиите на дъртия Симеон са друга тема. Именно такива протни плебеи като теб завиждат на всички благородни хора с потекло. Не злобей, защото такава трагедия може да се случи на всеки.
71
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
стига с тази катастрофа на "принц" Кардам...всеки ден стават катастрофи и умират хора-свикнахме вече...той да не е по-различен от другите...
70
0
 
0
 
! Отговори
of nina BURDUK преди 15 години
Едно е да крадеш от държава на която нищо ама нищо не си дал и да оставиш пенсионерите да се самоубиват щото нямат пари за лекарства а децата да се молят за спонсорство за лечение ДРУГО Е ДА ПРИКАЗВАШ ОТ МАЙНАТА СИ И ДА ДАВАШ АКЪЛИ!!!и трето никой не му желае зло на тоя а ДА ОЗДРАВЕЕ И ДА ВИДИ ТАКТКО СИ НА СТАДИОН ВАСИЛ ЛЕВСКИ където ще бъде осъден по китайския метод за борба с КОРУПЦИЯТА И КРАЖБИТЕ!!!ГОСПОД щом е допуснал да се случи ЗНАЧИ ИМА ЗАЩО!!!!
69
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
IMA OSTE TAPANARI,OTKADE SE VZEHTE TAKIVA ZASTITNICI NA GRABITELITE NI? TAKIVA KATO VAS OTKRIHA 4E V BALGARIA E IMALO 500 GODINI TURSKO PRISASTVIE.MAZOHISTI!
68
0
 
0
 
! Отговори
Nina Gunduz преди 15 години
Не пожелавай на ближния това, което не искаш да ти се случи на теб.. само това бих казала. Дано да се оправи човека.
67
0
 
0
 
! Отговори
KNIAZ преди 15 години
SAMO DA POPITAM,-NE E LI TOZI UPALNOMOSTEN DA REKLAMIRA NASITE VINA POSVETA?MOJE DAE DRUG OT BRATIATA,NO MISLIA 4E E TOZI. A KOLKOTO DO ZLOBATA,AZ NE VIJDAM ZLOBA VAV FORUMA,TOVA SA KONSTATACII I POJELANIA. TA 4E, VSEKI S MNENIETO SI. 4ARSKA FAMILIA,TE TAKOVA TE NE SA,4ETETE ISTORIA,TAM PISE KOGA E SUSPENDIRANA TARNOVSKATA KONSTITUCIA. BOJE PAZI BALGARIA,NE IZMISLENITE SAMOZVANCI!!!!!!
66
0
 
0
 
! Отговори
Мони ХАЗАРТА преди 15 години
Ще ви продам на Хазарт всичките!!!! От тая държавица само ловните стопанства ще оставя и 500 декара гори да има да сеча!!!вие ме посрешнахте като месия а сега!??ИСКАТЕ ЛИ ОЩЕ 800 ДЕНА ,А????
65
0
 
0
 
! Отговори
бай ху преди 15 години
аз пък се моля да ви пазят санитарите, та да не прескачате оградите и да ***.кате в публичното пространство, ама на - промъкнал си се. княз Кардам е някой си, и не е правилно да бъде наказван за чужди грешки, но да ми разправяш, че е български престолонаследник - айде нема нужда. първо - България е република, второ - Кардамчо е всичко останало, но не и българин.и между другото, житейската справедливост е малко по-сложна, отколкото си представяте. едва ли се е претрепал случайно.
64
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
КАК МОЖЕ ДА ИМА ХОРА КОИТО ДА ЗАЩИТАВАТ *** ОПОСКАЛИ БЪЛГАРИЯ ?!?! В БЪЛГАРИЯ НЯМА НЕВИНЕН МИЛИОНЕР , ПЪК БИЛ ТОЙ И НА ЦАРЯ СИН !!!НАИСТИНА СЪЖАЛЯВАМ , ЧЕ НЕ СА БИЛИ ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО ДА СЕ ПОТРОШАТ ...А , ЧЕ НАРОДА Е ОВЧЕДУШЕН - ТАКА СИ Е - САМО ЗЛОБЕЕ КАТО СТАНЕ НЕЩО ТАКОВА , ЗАЩОТО НЕ СМЕЕ САМ ДА ВЗЕМЕ ПО ЕДНА СОПА И ДА ИМ ДАДЕ НА ВСИЧКИТЕ *** ТОВА КОЕТО ИМ СЕ ПОЛАГА , ЧЕ НАПРАВИХА РОДИНАТА НИ ЗА ПОСМЕШИЩЕ НА ЕВРОПА И ЗА ЖАЛКО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ !!!
63
0
 
0
 
! Отговори
bg.post преди 15 години
Докато не се намерил някой да ме нарече ***-и дали, им се, е така.
62
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 15 години
Княз Кардам не е виновен за глупостите на баща си.Княз Кардам Търновски е българският престолонаследник и се моля Господ да го пази!
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вие отдавна сте мъртви бе хора, мъртви сте, няма ви!
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бог забавя, но не забравя! И децата плащат греховете на родителите си. Няма нищо благородно в тая крадлива *** Симеон и сестра му. *** е поебнал, та има доста деца, все някой ще оцелее от семката му.
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Съдбата ЗАБАВЯ,НО НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯ!
58
0
 
0
 
! Отговори
bg.post преди 15 години
То злободневието ви е превърнало в мразещи и неспособни за прошка хора. Дали по този начин обичате децата си, идали ако имсе случи нещо подобно ще реагирате по този начин, защото по улиците на България днешно време загиват много хора и някои от тях са ваши близки. Дали реакцията ви е била същата? Дали въобще е останало нещо човешко във вас и ако етака, то трябва да признаете, че става въпрос за човек.
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
znachi ima gospod
56
0
 
0
 
! Отговори
wert преди 15 години
Това е възмездие за магистрала Тракия, която заради крадливия му баща така и не се построи и десетки ако не и стотици хора загинаха на кирливия път там