Кардам е в кома, предстоят операции

Съдбата на най-големия син на Симеон Сакскобургготски е неясна, може да остане без ръце
16 авг 2008 16:25,
216
Кардам е в кома, предстоят операции
Кардам е в кома с тежка черепно-мозъчна травма, съпругата му е с по-леки травми. Снимка: Булфото

Най-големият син на Симеон Сакскобургготски Кардам е в кома, след като бе тежко ранен при автомобилна катастрофа в петък.

Никой не знае колко време ще е необходимо за да се възстанови и какво ще бъде развитието му. Това съобщава агенция ЕФЕ, която се позовава на медицинския екип, който се грижи за възстановяването на Кардам.

45-годишната му съпруга е със счупен лакът и контузиим но състоянието й не е толкова тежко.

46-годишният Кардам е настанен в болница "Ла Пас" в испанската столица Мадрид.

Катастрофата стана на шосе към градчето Ел Молар в околностите на Мадрид, съобщиха от болницата "Досе де Октубре".

Източници от мадридските служби за спешна помощ уточняват, че инцидентът е станал към 14.50 часа местно време на 42-я километър на шосе N-1, когато ягуарът на Кардам е излязъл от пътя и се е ударил в дърво. Все още не е ясна причината за инцидента.

Двамата са били жестоко затиснати в колата и се е наложило няколко екипа да помагат за изваждането им от смачканото купе на автомобила. Колата се е преобърнала няколко пъти преди да спре в непосредствена близост до жилищен блок.

Княз Кардам е с тежка черепно-мозъчна травма и двете му ръце са с тежки фрактури. Според различни съобщения на местните медии има реално опасност двете ръце да бъдат ампутирани.

„Ръцете на принца са в "катастрофално състояние" и може да се наложи да бъдат ампутирани“, съобщи снощи Франс прес.

В болницата, където е настанен синът на бившия български премиер и лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски, са неговите братя и майка му. Пресаташето на семейството на Симеон Сакскобургготски Галя Дичева съобщи, че след вчерашната операция предстоят още хирургически намеси.

Кардам е роден на 2 декември 1962 в Мадрид. Той е княз Търновски и като първороден син на цар Симеон II и законната му съпруга доня Маргарита би могъл да предяви претенции за престолонаследник и глава на царската фамилия.

Завършва философия и международна икономика в университета “Кларк” САЩ. Получава степен по селскостопанска икономика; специализира агроиндустрия и хидромелиорации в американския университет “Пен” в Пенсилвания.

Започва работа в Буенос Айрес (1989 г.) в многонационалната агропромишлена компания “Фаунтинхед груп”. Живее и работи в САЩ като агроикономист в компанията GIC, Вирджиния.

Бил е търговски директор на телекомуникационна компания “Телефония мовилес интерконтинентал” и ген.-директор на проекти UMTS.

На 11 юли 1996 година княз Кардам се жени за испанската благородничка Мириам Унгрия. Те имат двама сина: 10-годишният Борис и 9-годишният Белтран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Ronnie преди 15 години
Абе вие сте болни хора, я идете да се прегледате
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ти май имаш някакви комплекси за избиване, като например такива, че никой не те чува, та си седнал да ми казваш аз какво да пиша тука:)))) айде на лекар и ти:)
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
abe kolko i da e mi e jal za choveka
52
0
 
0
 
! Отговори
ДЕДО ПОП преди 15 години
Незнам на някой от вас имал ли е разправия с поземлената комисия ама тва си егати майтапа да ти върнат два пъти повече нещо което не е твое и всичко е законно при това другаря ЦАР моралист си мълчи а неговата сестра си иска резиденцията която никога не е била нейна ????????? ама те всичките само исакат да лапат бе?!!!!!С ДВЕ РЪЦЕ!!!!никъде не чух тия *** с СИНЯ ПЪПКАда са дарили пари за лечение на болни деца и стари хора????ЗАЩО????защото са свикнали да ВЗИМАТ А НЕ ДА ДАВАТ!???А ТИЯ тука дето ги защитава ЯВНО И ТЕ СА СЪЩИТЕ ***
51
0
 
0
 
! Отговори
Гаврил Хлътев преди 15 години
Дано цялата крадлива пасмина,начело с дъртия,въшлив комарджия гушне букета скоро.....И Да им даде Господ тежка и болезнена смърт, и на малкото *** кръстено на ебача на Мони -крал Хасан!!
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Няма злоба, това е Народна обич.Защо ли не го долюбват Симо, да не би , да е згазил лука? Бих рекъл, че това е омраза.Всички знаят защо.Тези около него също знаят, но го подкрепят заради лапачката, но Господ вижда всичко.
49
0
 
0
 
! Отговори
fade to black преди 15 години
47. - 18:14 - Дафинке!От: Анонимен, ти нямаш ли с кого другиго да разговаряш? Това е публична дискусия, а не личен чат!!!!
48
0
 
0
 
! Отговори
fade to black преди 15 години
За 800 дена идва истината право в очите на умрелия крадлив лъжен СИМЕОН и неговите царедворци дето лапаха и крадяха щастливи че са недосегаеми!!!!Дедо Мони е щастлив особенно когато синът му си гушна 30 милиона евро комисионна от продажбата на БТК без да си мърда пръста !!!*** много умни тия бе!????що гора ограбиха и отсекоха ви е бедна фантазията !!!!СПОМНЯМ СИ КОГАТО МОНИ РАЗПРАВЯШЕ ЧЕ Е РОД С НЕКЪВ САУДИТСКИ ПРИНЦ И ТОЙ ЩЯЛ ДА ИНВЕСТИРА ТУКА МИЛИАРДИ ДОЛАРИ !?!?ДА АМА НЕ!!!!никой няма доверие на тоя плешив СИМЕОН КОБУРГОТСКИ !!!!
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вземи си лекарствата и марш да готвиш:))))
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дано се възстанови човека! Пожелавам му пълно и бързо възстановяване!А до тия, които кълнат и злобеят - не сте вие тези, които ще съдите хората! И не пожелавайте на другите това, което не искате да сполети и вас...
45
0
 
0
 
! Отговори
Дафинка преди 15 години
Задейства се хан Крумовия закон за крадците:"Който краде му се режат ръцете" !!!
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ти си обаче типаж! за непрокопсаник!
43
0
 
0
 
! Отговори
bg.post преди 15 години
Не ми е ясно защо ми изтрихте коментара? От 2-ри отивате на 4-ти, може би ви харесват само негативите.
42
0
 
0
 
! Отговори
lops преди 15 години
щом всеки може да си купи ЯГУАР -то значи всеки може да си купи и фосфаген,ти предполагам имаш 2 ягуара в гаража си~!!!и бащати е продал БТК за некви смешни пари който само сгрудите струват 5 пъти повече и си гушнал 30 милиона евро комисионна????ГОЛЕМИ ЗАЩИТНИЦИ НА ХАЗАРТНИЯ КРАДЕЦ СЕ ИЗВЪДИХА ТУКА !?!!!!!!!1111111
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
38 6to ne se grymne6?Boje pazi balgariq ot tezi kradci!
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Накзаната от господа като гледам си ти, болен мозък! Именно с това меслене те е наказъл. Айде отивай да готвиш в кухнята:))))
39
0
 
0
 
! Отговори
ооо преди 15 години
36 i 32 sa edin i sa6ti 4ovek,nali?
38
0
 
0
 
! Отговори
monarhist преди 15 години
Boje pazi bylgarskiq prestolonaslednik!!!
37
0
 
0
 
! Отговори
Dafinka преди 15 години
ДО 32- я си бери лайката! Ти ли ще кажеш, че хората са злобни.Това е истината.Народа масово не харесва и не обича Козелко с козлетата. Какво има толкова да се офлянква.В природата винаги настава хармония. След като човеците не могат да противодействат на крадците, Господ ще им приложи закота на хан Крум.Древен като Българската държава.Всяко нещо е до време. Точно това е божието провидение. Да се спре с кражбите.
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Прави ми впечатление, че гадните коментари са все едно от един човек писани... Знам, че не са, но това е типажа на неуспялия и мършав българин, който вини всички останали за собствената си мизерия. Хванете се бе, мизерници, и си намерете работа или поне по-добре платена, за да не бълвате простотии за да си начешите крастите. Но мързела и непрекъснатото недоволстване е типична нашенска черта.