Шефка от ВСС поизглади 60 лв., за да почерпи полицаи

Илияна Накова е арестувана, защото блъснала германка, отказала дрегера и хвърлила в полицейската кола 3 банкноти от по 20 лв.
28 авг 2008 14:06,
64
Шефка от ВСС поизглади 60 лв., за да почерпи полицаи
Снимка: Dnes.bg

31-годишна жена, която представила служебна карта на служител от Висшия съдебен съвет, се опитала да подкупи полицаи с 60 лева.

"Сделката" станала на 27 август в курорта Слънчев бряг, след като въпросната служителка блъснала пешеходка - германка.

Шефката на отдел “Финанси” към Висшия съдебен съвет управлявала лек автомобил "Сузуки Гранд Витара" с пловдивска регистрация.

След инцидента била помолена от полицаите да бъде изпробвана с дрегер за алкохол. Тя обаче отказала, като представила служебна карта за служител от администрацията на Висшия съдебен съвет.

След повторна подкана за доброволна проба за алкохол, жената хвърлила в полицейския автомобил сгънати банкноти от по 20 лева, предлагайки на служителите да се почерпят. 

Полицаите помолили жената да си прибере парите, но тя отказва и след като поизгладила намачканите банкноти отново ги поставила в служебния автомобил.

"Когато й поискахме документите, тя размахваше служебна карта на ВСС и каза да не се занимаваме с нея. Заплаши ни с уволнение",сподели сержант от Пътна полиция - Несебър.

Илияна Накова е задържана е за 24 часа в РПУ-Несебър.

"Ако се докаже, че Илияна Накова е виновна, ще бъде освободена от поста си", каза членът на ВСС Стойко Стоев.

Той допълни, че Комисията за борба с корупцията и професионална етика към съвета ще се самосезира за случая, след като получи материалите, свързани с инцидента.

Според Стоев станалото с Накова е изключително злепоставящ факт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
BenSherman преди 15 години
Е добре тогава. Кое е по-добре да отличим тези макар и единици и да ги похвалим.. или да ги сравним със земята и да ги подиграваме,че те са едва ли не единствените "балъци" които не взимат подкуп???? А мога и да ти кажа,че положението в България се оправя ,и то не чак толкова бавно.. Спомнете си преди 10-11 години какво беше .. и се замислете..Все още сме назад от другите страни....но израстваме..А и винаги е по-добре да похвалите доброто, от колкото да се връщата към лошото.. Айде успех
42
0
 
0
 
! Отговори
16 годишна преди 15 години
За скромните 16 години,които съм изживяла добре знам какво е положението в милата ни родина... за жалост!Иска ми се да вярвам,че нещата ще се оправят и ще живеем в нормално общество,но уви,няма да стане скоро..Да не кажа никога..разбира се,че има и полицейски служители,които не са корумпирани,но нека бъдем реалисти..множеството са именно подкупни :) Лек ден.
41
0
 
0
 
! Отговори
16 годишна преди 15 години
Да,баща ми знае,че съм в колата на братовчед ми,спокойно.Аз домашни когато имах си ги писах редовно,затова и успеха ми е 5.90,доста повече от сегашните псевдо ученици.Айде със здраве и когато тръгваш дръг път да се заяждаш,го прави с основание :)
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сръбски единички :)
39
0
 
0
 
! Отговори
Л.И. преди 15 години
И все пак явно се е разминала с дрегер ... или просто крият резултатите....?
38
0
 
0
 
! Отговори
Debora преди 15 години
KAKVO PROIZVODSTVO SA TUHLITE...? kACHESTVOTO ME INTERESUVA!
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
раздаващите закон най- не си го спазват ....това е поредното доказателство
36
0
 
0
 
! Отговори
Уточняващ преди 15 години
Уважаеми Читателю! Бихме искали да Ви уведомим, че тук има вмъкнати 273 постинга, на всеки от които пише "Без коментар". За да няма flood в коментарите, решихме да ги заменим с това пояснение.
35
0
 
0
 
! Отговори
naum преди 15 години
В Сл. бряг 2 Ч.разходка с голф количка е 60 лв.Може би жената е бързала да си вземе и това са и били послаедните пари! А и германката сигурно е щяла да вземе поледната!
34
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"Спиро, ти за каква селска чест говориш бе кавал смотам, твоята софийска каква бре, калмук, селски софиянец"А, и ти май се засегна на селска чест ?
33
0
 
0
 
! Отговори
Nottingham преди 15 години
А така стимулирайте корупцията и всичко с времето ще пада върху децата ви.Като бях студент и работих на паркинг в един хотел никакви служебни карти неминаваха през мене.То небяха НСО,НСС,Депутати и т.н.Бях се разбрал предварително с шефа ми какви са условията ми за работа и той излезе точен,а можеби защото му правих пари от паркинга.Така,че при мене няма привилегий колкото и да са ме заплашвали.Бъдете умни недейте живейте със страх!!!
32
0
 
0
 
! Отговори
BenSherman преди 15 години
30 правилно и го каза.. а ти 16 годишната.. ако твойте приятелки друсат наркотици , това означава ли че и ти взимаш а? ... ай сиктир с извода къде го направи! Щом онези клошари са взели.. значи и тези момчета от Слънчев Бряг ще вземет.. А бе мисли малко.. хората са различни!
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Финансистката от ВСС явно показва някаква съдебна практика. "..жената хвърлила в полицейския автомобил сгънати банкноти от по 20 лева, предлагайки на служителите да се почерпят".Баси простотията.Представяте ли си какви *** и *** работят в съдебната система.
30
0
 
0
 
! Отговори
Пич преди 15 години
"наскоро с един приятел пътувахме за Ловеч.Имаше ограничение да кара с 60,но приятелят ми караше с 80.Явно е имало радар и куките го спряха след има няма 20 метра.Полицаите искаха да му пишат акт за привишена скорост,но понеже той няма българско гражданство /живее отдавна зад граница"Офффф, дай ви на вас 16 годишните да се веете по пътищата с някакви чужденци. Нямате ли си домашни да пишете, баща ти знае ли, че мърсуваш по магистралите ? Хайде аман от малолетни ку....
29
0
 
0
 
! Отговори
16 годишна преди 15 години
наскоро с един приятел пътувахме за Ловеч.Имаше ограничение да кара с 60,но приятелят ми караше с 80.Явно е имало радар и куките го спряха след има няма 20 метра.Полицаите искаха да му пишат акт за привишена скорост,но понеже той няма българско гражданство /живее отдавна зад граница/ всички процедури по глобата щяха да му отнемат време..направо отиде при тях и каза колко искате и да се оправя.Господата служители почнаха да се правят на кротки агънца:"аа ние такова...ние си изпълняваме дълга" и сякакви от сорта хаха :) Приятелят ми тикна 20 евро и си заминахме поживо поздраво.Жената просто се е поскръндзила..ако беше дала по-хуава сумичка,сега нямаше да четем за този случай :)
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хей съдийката: __|____|____|____|____|____||___|____|Удряй|____ |____|____|____| главата__|____|___|_|___|____|си тук|____|____|____|____|____|____|____|____Да ти дойде акъла...
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Спиро, ти за каква селска чест говориш бе кавал смотам, твоята софийска каква бре, калмук, селски софиянец
26
0
 
0
 
! Отговори
нервна преди 15 години
Съдилищата са най-корумпираната институция в БГ.Изобщо няма да се изненадам,ако съдът я оневини,а полицаите бъдат уволнени.
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Блъска ГЕРМАНКА /тя ще си търси правата/. Явно е пила !!! Перчи се със смрадлива карта, дето такива имат 1000000 човека. И за капак им пуска 60 кинта само. ТАЗИ Е ПРОСТА И НАГЛА !!!!
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДА СЕ УВОЛНИ ОТ РАБОТА.