ДДС-то взе главата на Мургина

Шефката на НАП напуска след скандала с източения милиард ДДС – фиктивен износ на алкохол, транзакции и престъпни строителни схеми
12 фев 2009 12:17,
66
ДДС-то взе главата на Мургина
Снимка: Булфото

Директорът на Националната агенция по приходите Мария Мургина е подала оставка, съобщиха служители от агенцията.

Днес в парламента независимите депутати Яне Янев и Димитър Абаджиев заявиха, че от година в страната действат организирани престъпни фирми, с покровителството на политици за източване на ДДС в особено големи размери.

„Източваните от бюджета суми от ДДС варират от порядъка на около 1 млрд. лв. И това е страшно за страна в условията на криза. Щетите са по-големи от годишната вноска в ЕС", заяви Димитър Абаджиев.

Яне Янев пък се спря на схемите, по които е ставало източването.

С най-много средства по ДДС е ощетен бюджетът от фирми, занимаващи се с фиктивен износ за страните от ОНД и Румъния.

Специално място е отделено за фиктивния износ на алкохол.

"Изворът на минерална вода в Горна баня не би имал такъв дебит, какъвто алкохол фирмите са изнесли за няколко месеца", категоричен е той.

Втората схема е по фиктивни транзакции – при покупка на стока на ниска цена, която след това се продава на многократно завишена.

Определени схеми за източване са реализирани и в строителството.

„Живеем в криминална държава, управлявана от политическа мафия“, заяви Янев.

Според него Мургина отговаря за методическите указания в НАП, но методично е източвано ДДС-то и методично са рекетирани фирми от данъчните, за да могат групировки и едри олигарси да източват средства от Държавния резерв.

Dnes.bg припомня, че от снощи Мургина е с отнет достъп до класифицирана информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
JO преди 15 години
Подаването на оставка не значи нищо. По принцип трябва съд. Щонм няма съд, значи управляващите са "вътре". Не само тя, а и този който я е поставил там също трябва да го отнесе. Но, така е когато няма ред.
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
опа разни спонсори на гоци, май дадоха фира!
43
0
 
0
 
! Отговори
ogi преди 15 години
Както се казва в един български филм(Дзифт): Колкото повече са ла*ната, толкова по-малка е щетата(моралната). Никой неможе да спре колелото, пъзелът е нареден от собствените ни ръце. И всеки по-сериозен зов и опит за изява на недоволство се избягва, подтиска, потулява от тези мижитурки. И най-лошото е, че нямат срам, морал, никакви ценности не са оцелели в душите им. А това е най-страшното да си душевно болен, така че не очакваъте кой знае колко от тях, не са в състояние да се излекуват от политическата болест.
42
0
 
0
 
! Отговори
Да-да преди 15 години
за кой гей говориш?
41
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
От НАП изтичала информация. На Мургина й бил взет достъпа до документи с гриф "секретно". Така не се разследва ДДС.Как изтича информация от там ли - сега ябълката на раздора е технология за синхронизация на бази от данни.Технология за която се скара Майкрософт и малка американска фирма още края на 2005. Технология също от продължаващия и днес български Гулаг, която беше създадена още 1994 и по поръчка на ДЗУ мафията беше пренаписана и усъвършенствана в началото на 2005 г. По това време Майкрософт тотално преработва системата Navision, която е придобил 2002 година и прави Dynamics NAV - програмният език на системата е Pascal, за разлика от всичко Майкрософтско където езикът е C. Pascal/Delphi е любим език в Информационно обслужване, в Давид Холдинг, в отпадъците от SPS, защото е езикът, на който се пише в българския Гулаг. Навярно представената на НАП за бета тестове синхронизираща технология е в режим "Секретно". Проблемът идва когато изтърват някой от българския Гулаг и той ръсне на подходящо място основни характеристики на спорната технология....
40
0
 
0
 
! Отговори
Филип преди 15 години
Каква оставка? Мургина първо трябва да върне откраднатите пари или да признае кой още е замесен и след това трябва да бъде съдена и да лежи в затвора за измама в особено големи размери!!! Събудете се, докога ще ни гаврят?
39
0
 
0
 
! Отговори
Мургин преди 15 години
телефони на секретарката на Мургина 9859 3000. Секретарката, която получава заплата доста над средната за България, ще ви направи справка за платените от вас налози. Ако мислете че тя няма достъп до данъчната тайна ..... Успех. И да не забравите да си платите данъците, че лошо.
38
0
 
0
 
! Отговори
Ощетен преди 15 години
Те тая пачавретина ММ няма ли да подсили конвоя към Сливенския женски затвор,където сервират салама и краставицата ситно нарязани??Хора осъзнайте се!!Тия ни правят на маймуни.Ние работим и плащаме данъци тия *** ги крадат и пълнят черни партийни каси.Изводът е един.Незабавно въвеждане на военно положение и диктатура като на Уго Чавес във Венецуела всички престъпници в затвора и смърт на предателите!!!!!
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А нещо съд, това-онова?
36
0
 
0
 
! Отговори
******* преди 15 години
Разбрахте ли бе серсеми! Крадете с милиарди! Най-многото да ви уволнят, ако гьонсуратлукът ви пречи да си подадете оставката! А вие какво, гепите по някоя кокошка от комшията за да не умрете от глад и ви окошарят за 5 години! Ама пада ви се серсеми със серсеми такива!
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На снимката се вижда диагнозатаЛ преяла, препила... Тези торбички не са само от недоспиване! А от кокорене в сметките на приятели:) Да си върви, но не и преди да е осъдена както се полага по закон за държавните служители! Иначе се обезсмисля и нашето съществуване, и нашето плащане!
34
0
 
0
 
! Отговори
f преди 15 години
Орешарски, СЕЩАЙ СЕ!!!
33
0
 
0
 
! Отговори
елена преди 15 години
"Шефката на НАП излязла в отпускМария Мургина не е подала оставка, а е излязла в отпуск за неопределено време"ТОВА Е ОТ САЙТА НА ***. та каква е всъщност истината?
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ ,ЗАЩО ТУК НЕ НАМАЛЯВАТ ДДС-то В БГ Е НАЙ ВИСОКО ОТ ЦЯЛ СВЯТ.ОГРАБВАН Е ЦЕЛИЯТ НАРОД БЕЗМИЛОСТНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз прочетох Д П С взело главата на Маргина:) С отпуск няма да стане, маце:) СЪД И ЗАТВОР, в краен случай осъдени 1 година да плащат вноската на България в ЕС! Над 1 милиард! БРАВО, брависимо! Ашколсун!
30
0
 
0
 
! Отговори
12345 преди 15 години
ta za tazi kaka i se polaga nai hubavoto 20 godinki v mazki zatvor da q pootvorqt i za drugi ne6ta
29
0
 
0
 
! Отговори
родолюбец преди 15 години
Изгоряла е . Едва ли тя е в основата. Този Яне Янев е такова рядко л.....Цялата работа е предизборни хватки-да се види коъ е по най.Изказва се че храните не могат да се контролират от хуманни лекари, ами то е така откакто влезахме в Е.С. всички храни от животински произход се контролират от ДВСК. Видяхме ги тези хубосници как оплескаха ресора.Производителите от кое време бият "тъпана" досега никой не си мръдна пръста. Наближават избори и всички на юруш се втурнаха да показват колко работа вършат.Всички са маскари.
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ХА СЕГА БЪЛГАРИ ПЛАЩАЙТЕ СИ ДАНАЦИТЕ (то аз не знам ром да го прави това)
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ako kradnesh miliard te grozi uvolnenie, ako pyk sa dva, moje i povishenie
26
0
 
0
 
! Отговори
стан преди 15 години
ууууууууууууууф. какво да се прави просто ЕЖЕДНЕВИЕ