Скандал! Магистрат поръчва: Осакати журналистките!

Васил Ганов към автор на мокри поръчки; прокуратурата подхвана врачанския съдия
8 май 2009 07:00,
44
Скандал! Магистрат поръчва: Осакати журналистките!
Снимка: БГНЕС

"Съдия Васил Ганов ми поръча да осакатя две журналистки и един полицай".

Шокиращото разкритие за врачанския магистрат направи наемникът, натоварен с мократа поръчка.

Думите му са записани в делото срещу Ганов, което се води от Националната следствена служба, разкри съвместна проверка на вестниците "Стандарт" и "Труд".

Според показанията на свидетеля, Ганов е поръчал да бъдат пребити кореспондентките на двете издания във Враца Райна Тошева и Теменужка Йоцова.

Повод за гнева на магистрата са статии за инцидент, при който той е карал пиян.

От 4 месеца работим по случая, още не сме готови със заключение, каза следовател №1 Бойко Найденов.

Делото е секретно, тъй като са използвани "бръмбари".

Думите на наемника са записани в дело, което се води в Националната следствена служба.

Първата среща между поръчител и изпълнител се състояла във врачанска кръчма през октомври м.г.

При разговора Ганов попитал наемника готов ли е да осакати журналистки.

За сумата, която мъжът трябвало да получи след пребиването на колегите ни, съдията казал, че ще се договорят допълнително.

Съдията се е срещал няколко пъти с избрания от него "бияч", за да обсъждат подробностите.

Тези разговори също са документирани, твърдят разследващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
философа преди 15 години
ние сме *** народ
42
0
 
0
 
! Отговори
баща ти преди 15 години
приятелю съжалявам да чета за такива случаи, но тука липсата на капка морал е докарала този човек в това положение, все пак това е неговата дъщеря и е част от неговия живот, аз на баща ми никога не бих отнел нищо даже ако трябва да остана на улицата, ама човек за човека е вълк, а българина за българина е животно
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо ми правите реклама на телефони,дай снимка на този юнак и напишете от къ де е роден на колко години е коя е хена му, кои са родителите ,къде е учил.Няма да го осъдят но поне да се срамува от познате и непознати и цялото им мръсно котило!
40
0
 
0
 
! Отговори
Илиян преди 15 години
още по-голям скандал! Аз поръчвам: Осакатете ромите ! Мама им *** черна ***
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това е много *** реклама. Така няма да ме накарат да гласувам за Бойко - ще си гласувам за Костов!
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
до 34-...това е Анти-реклама на Бойко и Костов ако не си разбрал ;)
37
0
 
0
 
! Отговори
Невена преди 15 години
Исках да напиша Дъблин.
36
0
 
0
 
! Отговори
Невена преди 15 години
8 и ти не си по-малък *** от тях! И на нас нни се повръща както от тах, така и от такива като теб!
35
0
 
0
 
! Отговори
Dan преди 15 години
Този плакат на Бойко са го поставили Вашите от БСП под шумкарското име Нова Зора, и си направи труда да го отвориш за да видиш коментарите! От къде са им парите и кои са тези Нова Зора няма ли да се запитат от ДАНС или АФР?
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и стига с тия реклами на Бойко Борисов!не виждате ли колко му е *** физиономията? омръзна ни да го пробутвате навсякъде!колко ви плати?
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
samo taka,boi na jurnalistite ***
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
на площада с камъни.
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До 1 . А аз и НАТО не искаме. Затова *** да живееш в някоя окупирана от НАТО страна, а пък аз да си остана тук.До Дъблин.Т ака като прелиташ над "територията" нали внимаваш да не паднеш, защото много ще се размирише.
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Петко Тонев Петков e обикновен , явно. Занимавал се с международното положение, вместо да възпита дъщеря си на уважение. Къде е тук геройството? Да си влачи кръста сега...
29
0
 
0
 
! Отговори
бате ЛАМБО преди 15 години
СЪДИИТЕ надминаха по корупция ПОЛИТИЦИТЕ.
28
0
 
0
 
! Отговори
Tamplier преди 15 години
У нас мафията си има държава, вече много бедна и окрадена от нея. Този ще го "разжалват" и ще мине малко по-надолу в йерархията. Мен ако питате трябва да се променни коренно съдебната система и да се направи силна полиция. Но няма кой да го допусне да стане.
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ето това е селянин с малко власт ! Такива трябва да бъдат убивани на площада, за назидание на другите представители на вида - ориенталски селски бек, които се е размножил на територията на България.
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Познавам Петко Тонев Петков от с.Черно море общ.Бургас ул. дружба 9.Този човек е на 91/деведесет и една/год.и е ВЕТЕРАН от войната защото е ходил на фронта.Но същия Петко Тонев като миньор в мина Черно море през1941год.За това ,че хитлерова Германия на 22 06 1941год.напада Русия тогаваСССР отказва да работи и да копае въглища които се изнасят за Германия.Заплашват го стова ,че е мобилизиран заплашват го стова ,че за назидание ще го пратят на фронта с/у Русия.Той си тръгва демонстративно за село Крумово градище Карнобатско.Арестуван е и скалъпват процес с/у него.За назидание е осъден на 8/осем/месеца затвор в гр Пазарджик.После работи и отива на фронта.Комунистическото правителство не го признава /а и той не е нагаждач/ за активен борец против фашизма и капитализма.Защото не е и не става партиен член.Не е ползвал привилегиите на абфк.сега е пенсионер миньор и държавата България чрез съда се гаври с него.АТОЙ Е ГЕРОЙ.Държавата в лицето на правосъдното министерство и по конкретно Бургаски Районен Съд и Бургаски Окръжен Съд ,се гаври с 91/деведесет и една/год.инвалид,ветеран отВтората СветовнаВойна.Потърпевш е Петко Тонев Петков отс.Черно море обл.Бургаска ул. Дружба9.Казуса е следния Петко Тонев и покойната му вече съпруга Минка са предоставили свой имот срещу договор за гледане ииздръжка на дъщеря си, включая съпруга и. Те без знанието на Петко и Минка Петкови през 1994 год го прехвърлят на малолетната си девет годишна дъщеря заедно с личното им жилище. така закона се заобикаля имота минава в трето лице ,а и нямат имущество с което да обеспечат кредиторите си. Дъщеря им знаейки ,че мястото е с тежеств началото на2004год. го продава на човека с които тогава живее на съпружески начала по късно сключват официален брак, като малко след това кредитирания съпруг на подписалата договора за гледане и изръжка 2004год се явява упълномощен от приятеля на дъщеря си да продаде имота при това пълномощното е подписано не от нотариус а от кмет на отдалечено градче. Договора не е изпълнен.Петко и Минка Петкови си искат мястото или гледане и издръжка но им е оказано многократно и са заплашвани и малтретирани .През2001год.Минка почива след дълго и продължително боледуване ,а тя е хипертоничка и диабетичка с нищожна пенсия от36/тридесет и шест/лева.Петко Тонев през2003год.пада и си чупи ябълката на левия крак и остава инвалид на легло. Подава жалба в съда.Бургаски Районен Съд решава,че до1995год възрасните хора са гледани /без да има неоспорими доказателства/ и зделката е изрядна.Съдът решава Разваля договора ,но осъжда Петко Тонев и синове да платят на кредитираните лица и на последващите преобритатели обезщетение и разноски по делата ?....Това е кощунство.Това е перверзно прилагане на закона.Договорите за гледане и издръжка са алеаторни т.е.рискови трябва да се изпълняват всеки ден добросъвестно практически те са вид застраховка.Съда принуди компанията Хилд да стане застрахователно дружество с гаранционен фонд.Как така съда разрешава договорите за гледане и издр
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ще почакаме и ще видим кога и дали ще го осъдят и вкарат в затвора...
24
0
 
0
 
! Отговори
Другаря преди 15 години
Безспорно е огромното значение на почтеността на съдиите за функционирането на държавата. Каквито и закони да се създадат ако няма как да накажеш този дето ги нарушава и полицията и законодателите са безполезни.Аз живея в Кувейт. Тук съдиите се избират директно от емира на Кувейт след проучване на почтенността им и техните семейства до девето коляно. те са напълно независими дори и от избралия ги емир. Доказателсво за това са няколко дела спечелени от граждани срещу емира. Представяте ли си някой да заведе дело срещу президента или премиера в българия и да го спечели - фантастика!За да са независими съдиите тук получават месечна заплата еквивалентна на 50 000 лева живеят в огромна къща предоставена им от държавата, имат нова служебна кола с шофьор предоставени им от държавата. Като рябва да решат някой сложен случай с евентуално смъртно наказание ги пускат в отпуска за да четат документите по делото и могат да отидат де го правят навсякъде по света за да избегнат влиенито на медиите роднините и приятелите върху съзнанието им. Тук наистина закона има върховенство , поне в съдебната система.