Скандал! Магистрат поръчва: Осакати журналистките!

Васил Ганов към автор на мокри поръчки; прокуратурата подхвана врачанския съдия
8 май 2009 07:00,
44
Скандал! Магистрат поръчва: Осакати журналистките!
Снимка: БГНЕС

"Съдия Васил Ганов ми поръча да осакатя две журналистки и един полицай".

Шокиращото разкритие за врачанския магистрат направи наемникът, натоварен с мократа поръчка.

Думите му са записани в делото срещу Ганов, което се води от Националната следствена служба, разкри съвместна проверка на вестниците "Стандарт" и "Труд".

Според показанията на свидетеля, Ганов е поръчал да бъдат пребити кореспондентките на двете издания във Враца Райна Тошева и Теменужка Йоцова.

Повод за гнева на магистрата са статии за инцидент, при който той е карал пиян.

От 4 месеца работим по случая, още не сме готови със заключение, каза следовател №1 Бойко Найденов.

Делото е секретно, тъй като са използвани "бръмбари".

Думите на наемника са записани в дело, което се води в Националната следствена служба.

Първата среща между поръчител и изпълнител се състояла във врачанска кръчма през октомври м.г.

При разговора Ганов попитал наемника готов ли е да осакати журналистки.

За сумата, която мъжът трябвало да получи след пребиването на колегите ни, съдията казал, че ще се договорят допълнително.

Съдията се е срещал няколко пъти с избрания от него "бияч", за да обсъждат подробностите.

Тези разговори също са документирани, твърдят разследващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
От Районния съд или от Окръжния съд е този "магистрат"?
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да ни покупирало НАТО! Че да плъпнат по Графа и Леге пияни от кока кола американски рейнджъри. А после и паметник на американската армия трябва да правим ...Я по-добре пак да ни окупира СССР. Кво ни беше едно време? Че и паметникът готов ...
21
0
 
0
 
! Отговори
Замислен преди 15 години
Колко ли живота е осакатил и провалил този. Защото, точно съдиите държат в ръцете си съдби. Не само на подсъдимите, но и на семействата им. И логичния въпрос - дали решенията на този съдия са справедливи ?! Нали те, решенията, произлизат освен от наказателния кодекс, но и от вътрешната убеденост на личноста-съдия, че някой трябва да понесе определено наказание.Замислям се, колко ли хорица, наред с отявлените престъпници сега, в този момент се гърчат из затворите - само защото са попаднали на съдия със същия морал ...Цялата съдебна система е просто под въпрос. Ама огромен !
20
0
 
0
 
! Отговори
баща ти преди 15 години
точно толкова продължи и "скандала" с МУРГИНА и още няма ни вест ни кост около този случай....а за такива машинации в любимата ни САЩ щеше да не види слънцето 100 години....така ще стане и тука ще пошумят и после бързичко ще забравят за всичко.....закона за един е майка а за друг мащеха запомнете го, сега ще ни се е.е майката от всякъде
19
0
 
0
 
! Отговори
Dan преди 15 години
Аз нещо не мога да включа има записани със СРС доказателства и за това е секретно а пък на базата на тези доказателства не могат да го осъдят, още не били готови със заключението! Трябва да се изчисти от корен всичката ни правораздавателна система, иначе няма как да се оправиме!
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ми като не си запознат ,,недей да сееш злоба. Напротив в случая във Варна с убитото момиче се чакаха ДНК експертизите. Синът на лидера на СДС във Варна все още мълчи и отказва да каже какво се е случило в ноща на убийството. ДНК експертизите бяха готови мисля преди 2 дена и те доказват вината на обвинение. Кръвта по дрехите му намерени в домът му се доказа ,че е на жертвата. Мисля ,че там се работи (поне за сега) в срокове. Имайте предвид ,,че ДНК експертизата дори е направена в най-ранните срокове. Остава само съдиите да спазят закона и да го изпратят в затвора. А най-хубавото е ,че момчето отрича да има нещо общо с убийството ,което при доказване на вина ще го прати до живот в затвора. Защото по сегашните закони ако бе признал щеше да се размине с 10 години а щеше да лежи 6-7 години най-много.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако продължаваме само да гледаме и да си траем така ще си останат нещата. Преди десетина дни четох в блога на Иво Беров какво бил казал Ницше на тая тема. Кратък цитат, че по-добре е трудно0 да се каже:"Докога трябва да бъде бит един човек.?Или един народ.Този въпрос задава преди повече от век Ницше.Между другото глаголът трябва показва, че за Ницше такова отношение към хората и народите е полезно. За самите тях. Или най-малкото неизбежно.Толкова често се случва народите да бъдат прецаквани, подиграни, лъгани, бити, а и другото също.Затова е важно да се знае докога.Ницше е дал един ***, естествен и мъдър отговор:Докато кажат стига. Дотогава трябва да бъдат бити."
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А защо взеха да размотават и делото за убийството на варненската студентка от сина на лидера на СДС там?
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Днес.бг - "скандал" би било, ако садия се напие в някоя кръчма и вземе да лази по пода и да повръща - в случаят говорим за поръчка на престъпление и то от човек, който трябва да наказва престъпниците !!!И само това да беше? - Тия съдии пускат убийци на свобода и оставят *** с по 20-30 висящи дела да се разхождат по улиците, за да вършат нови и нови престъпления !!! Ако искаме да живеем в нормална държава, първо тях трябва да разстреляме !!!
14
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 15 години
Искам НАТО да ни окупира!
13
0
 
0
 
! Отговори
Златко преди 15 години
А кой го е назначил?И каква отговорност има за него?"рестарт" е нужен най-много за съдебната система-уволнение на всички, и назначение след избори.Кой не ги знае по места такива "юнаци", и кой ще им гласува доверие утре да решават за имота и живота му?не може? може,може и още как.въпроса е -кой не иска.И каква е тая несменяемост и недосегаемост, и пълна липса на отговорност - къде по света го има това чудо?
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами като са тръгнали, да започнат от основоположника- Никола Филчев...
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За съжеление много хора са против това. Едно време имаше Народен Съд ! Защо да не се гласува закон с който да събира такъв съд за да могат да се съдят съдии прокорори ???
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Докато сами не започнем да си раздаваме правосъдие, нещата няма да се оправят! В затвора за 100 години на това мръсно куче!
9
0
 
0
 
! Отговори
Темид преди 15 години
Ще го осъдят, разбира се! Като нищо ще му лепнат едно сурово порицание за действия, уронващи престижа на съдебната система... :)))))))
8
0
 
0
 
! Отговори
DUBLIN преди 15 години
OT 2 GODINI PI6A PO FORUMITE 4E TO4NO TEZI BOKLUTSI RAZSIPAXA B. I IA PREVARNAXA V KORUMPESTAN-NIAKOI STE ME POPITA"ZA6TO SAMO PI6E6"-OTGOVOR-ZA6TOTO SAMO KATO PRELITAM NAD TAZI TERITOTIA MI SE POVRA6TA OT TAKIVA KATO TOZI SADIA-A E PALNO S TAKIVA-AIDE 4AO I V IZBORNIAT DEN V 6 SUTRINTA PRED URNITE,DA NE ZAKASNIAVATE,4E TEZI KATO NEGO TRIABVA DA LA-A-A-A-PAT.
7
0
 
0
 
! Отговори
Dany преди 15 години
Скандал и след скандала дъжд...!?!?...! Дано го осъдят
6
0
 
0
 
! Отговори
Dany преди 15 години
То се очакваше....с такава система, държава и мизерници отвсякъде - потресена съм, но ако продължаваме само да гледаме и да си траем така ще си останат нещата
5
0
 
0
 
! Отговори
rrrrrrrrrrrrr преди 15 години
за пример!
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
***