Кортежът на Станишев оневинен за катастрофата край Благоевград

КАТ: Сеатът е блъснал челно колата на МС. Шофьорът: Засякоха ме
25 юни 2009 12:47,
152
Кортежът на Станишев оневинен за катастрофата край Благоевград
Снимка: Булфото

МВР-Благоевград разпространи до медиите официалната позиция на  КАТ „Пътна полиция“ за катастрофата с кортежа на премиера край Благоевград.

Според нея водачът Георги Дойкин е предприел неправилно изпреварване и е предизвикал катастрофата на главен път Е-79.

Дойкин тръгнал да задминава с автомобила си “Сеат“ и се блъснал челно в лек автомобил ”Форд Ескорт”, управляван от Миладин Панайотов.

След удара сеатът се блъснал странично и в преминаващ ”Фиат”.

Именно в блъснатия форд са пътували служителите от пресслужбата  на МС.

Не такава обаче е версията на шофьора Георги Дойкин.

„Карах зад ТИР, когато изведнъж камионът наби спирачки. В това време минаваше някакъв кортеж. Аз също стъпих на спирачката и за да не се забия в ТИР-а, минах встрани, като ударих странично и ТИР-а, и последната кола от кортежа. Смятам, че точно този автомобил засече камиона и затова стана катастрофата“, обясни Дойкин.

Dnes.bg припомня, че инцидентът стана в 16,25 ч. в сряда на връщане на правителствените коли от Симитли, където Станишев откри детска градина и бе на предизборна обиколка.

Катастрофата стана на 2 км от Благоевград.

При удара леко ранени са пътуващите в последната кола, придружаваща премиера – Мария Савова, на 29 г., и шофьорът Миладин Панайотов.

Жената е с охлузни рани по лицето, а мъжът – с повърхностни рани на лявата ръка.

И двамата бяха спешно транспортирани до Правителствена болница в София.

Пострадали са и возещите се в сеата трима души – 25-годишният шофьор Георги Дойкин от Сандански, 63-годишният грък Янис Кокарас от Катерини и жена му Даниела, на 32 години.

Водачът е със счупен ляв крак, гъркът е с охлузни рани по лицето, а съпругата му е с контузни рани по главата, носа и краката.

Те са настанени в МБАЛ Благоевград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
sykat преди 14 години
kyky - Наистина си болен...червена *** руска! Промит мозък.
50
0
 
0
 
! Отговори
asdasd преди 14 години
kyky след като много знаеш я ми обясни каква е нормалната реакция когато някой изскочи пред теб (както пред шофьора на камиона) - набиваш спирачки и се изнасяш ВДЯСНО за да има място!Сега ми кажи каква е нормалната реакция ако колата пред теб набие спирачки (както при шофьора на сеата): набиваш спирачки и се изнасяш ВЛЯВО за да може при нужда да минеш до спиращото МПС. Нормално при тази ситуация втората кола остава в лявата част на своята лента за движение, понякога и върху осовата линия.
49
0
 
0
 
! Отговори
До куку преди 14 години
ПРОЧЕТЕТЕ В ДНЕВНИК ПОКАЗАНИЯТА НА СВИДЕТЕЛИ /НЕ ОТ КАТ/Последният автомобил от колоната - "Форд Мондео", не успя съвсем - закачи се за задния стоп на ТИР-а (той е счупен, което си е доказателство, няма как да го обяснят по друг начин) , извъртя се и удари челно "Сеат"-а. Заради това удара на "Сеат"-а е челен , а на "Форд"-а отстрани"
48
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
еее почна се със спаменето, само и само за да се запуши устата на истината :)))я да напомним за какво иде реч :)цитираме шофьора, предизвикал катастрофата:Карах зад ТИР, когато изведнъж камионът наби спирачки. В това време минаваше някакъв кортеж. Аз също стъпих на спирачката и ЗА ДА НЕ СЕ ЗАБИЯ в ТИР-а, минах встрани`.....това в превод значи, че се е движил с НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ, и/или НЕ Е СПАЗИЛ ДИСТАНЦИЯ до тира, щом не му стигат времето и мястото да спре....и е отишъл В НАСРЕЩНОТО
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ГЛАСУВАШ ЗА БСП ИЛИ НЕ ГЛАСУВАШ = ПОЛУЧАВАШ ДОГАН : http://***.youtube.com/watch?v=r1wZvPkorx8
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ГЛАСУВАШ ЗА БСП ИЛИ НЕ ГЛАСУВАШ = ПОЛУЧАВАШ ДОГАН : http://***.youtube.com/watch?v=r1wZvPkorx8
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ГЛАСУВАШ ЗА БСП ИЛИ НЕ ГЛАСУВАШ = ПОЛУЧАВАШ ДОГАН : http://***.youtube.com/watch?v=r1wZvPkorx8
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ГЛАСУВАШ ЗА БСП ИЛИ НЕ ГЛАСУВАШ = ПОЛУЧАВАШ ДОГАН :http://***.youtube.com/watch?v=r1wZvPkorx8
43
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
драги `до куку`,ще те помоля да прочетеш какво си написал, защото си написал някакво пълно малоумие......дори по думите на шофьора на сеата, когото защитаваш, става ясно, че СЕАТА е в насрещното платно, а не кортежа в неговото....също става ясно, че сеата не е карал със съобразена скорост и/или не е спазвал дистанция до тира, след който се движи.....наистина ли си толкова ***, или само се правиш?
42
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
още веднъж, за правещите се на неразбрали.цитираме шофьора, предизвикал катастрофата:Карах зад ТИР, когато изведнъж камионът наби спирачки. В това време минаваше някакъв кортеж. Аз също стъпих на спирачката и ЗА ДА НЕ СЕ ЗАБИЯ в ТИР-а, минах встрани`.....това в превод значи НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ, и НЕСПАЗЕНА ДИСТАНЦИЯ до тира, щом не му стигат времето и мястото да спре....и, още нещо, става ясно че се е преместил в ОТСРЕЩНОТО ПЛАТНО, или и това не ви става ясно? чуждото насрещно платно?
41
0
 
0
 
! Отговори
до куку преди 14 години
Да не си и ти ватман като твоя идол ?Дали ако не бяха навлезли в насрещното и засекли Тира щеше да има ПТП ?Тираджията е бил в пълното си право , като са му навлезли в платното и са го засекли да понамали бройката на автомобилите в кортежа. И тогава кой щеше да е виновен ?
40
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 14 години
Тия с кортежите са *** на макс. Карат с много висока скорост купените с кръв от народа лимузини и притискат и мачкат обикновенните хора на пътя. Аз ако искам да ги избия тия в кортежа няма нищо по-лесно от това и малоумното им минаване като ми удрят огледалото само ще ми помогне за това. ***!
39
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
айде още веднъж, въобще, ама въобще не се занимаваме с приказките на хората от кортежа и кат.говорим само за думите на шофьора, който е ударил кортежа....човека сам, и то така явно си признава, че е карал в нарушение на поне две положения в правилника, че напълно не разбирам напъна на седерасктите ви мозъци да го изкарате герой и борец за свобода....още веднъж ви питам, вие, с шофьорските книжки и с претенциите - такова нещо като ДИСТАНЦИЯ и СЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ има ли за вас, или не?
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тук политиката няма нищо общо. дали е сергей или бойко или някой друг, защото лично съм бил свидетел на кортежа от банкя и няма такава скорост и блокиране дори и на президента на републиката, каквато има кмета ни
37
0
 
0
 
! Отговори
GFGF преди 14 години
Да бе човека виновен. Колко бях и аз виновен когато ме удари кола от МО. Първо дойдоха от военна полиция. После дойде и КАТ. Вонените и катаджиите си поговориха и оп готово. Аз виновен. Между другото според водача на колата на МО "катастрофата е станала защото другия изпреварваше". Аз изпреварвах по всички правила на Закона само, че той предприе рядка маневра без да се огледа.Предполагам пак от КАТ са скалъпили нещо. Съкн предизборно време е.Премиера Станишев и назначените от него *** мачка
36
0
 
0
 
! Отговори
потърпевш преди 14 години
Някой случайно да е попадал на ситуация с тези *** от кортежа на "богоизбраните". На мен ми се е случвало лично на магистрала Тракия. Пътават 5-6 черни лимузини , обикновено БМВ-та,пускат червени буркани и светлини, движат се почти в средата на платното и притискат останалите участници в движението. Аз бях с жена ми и двете ми деца. Единия от тези мръсни педерастчета искаше да ме изхвърли към банкета. Разминахме се на боя разстояние при скорост 120 км./час. Не ми се мисли какво можеше стане
35
0
 
0
 
! Отговори
До Сергей преди 14 години
Серго , ходи само на предизборни прояви достъпни за трамвайни мотриси - там си истински ас и няма да има сакатлъци - карай си трамвая и да не ти пука .
34
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
брех, продължавам да чета и да се чудя на малоумията седерастки.цитат - шофьора на сеата КАЗВА: Карах зад ТИР, когато изведнъж камионът наби спирачки. В това време минаваше някакъв кортеж. Аз също стъпих на спирачката и ЗА ДА НЕ СЕ ЗАБИЯ в ТИР-а, минах встрани`.....това в превод значи НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ, и НЕСПАЗЕНА ДИСТАНЦИЯ до тира, щом не му стигат времето и мястото да спре....ясно е какви шофьори сте, щом дори това не можете да съобразите.... верно *** седерастчета.....
33
0
 
0
 
! Отговори
Мико преди 14 години
Естествено че кортежа се е движел по правилник и никой от кортежа не е виновен. Виновен е Българския избирател, че гласува за п...и непоръбени като Сергей.
32
0
 
0
 
! Отговори
ППЗДП преди 14 години
Сеатаджията "...е длъжен да спазва дистанция,която да му осигури безопасно спиране при внезапно спиране на движещото се пред него превозно средство". Това е цитат от една книжка.Чел съм я няколко пъти.Що се е наврял в ТИР-а? Оня сякъл,тоз засякъл...Ми да си спазва дистанция,бе! "...изведнъж камионът наби спирачки." - Ти к'во,SMS ли искаш да ти прати тираджията:"ще натискам спирачки,внимавай!"