МВР продължава да издирва "нагли". Пусна и фотороботи

Полицията арестува 25 заподозрени за участие в отвличания
17 дек 2009 10:12,
153

Фоторобот: МВР

В рамките на полицейската операция „Наглите“ са открити места, в които са държани похитените, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

В тази връзка полицията разчита да получи помощ от обществеността за залавянето на хората, които са наемали къщи в и около София. МВР разпространи фотороботи на четирима души (на снимките).

"Обръщаме се към обществеността за съдействие по фотопортретите, които бяха представяни на медиите – да потърсим съпричастност и ангажиране на обществото да ни помогне, за да можем да си вършим работата.

Тези лица, които са на фотопортретите, са лица и хора, които са наемали къщи на територията на София и около София.

Надяваме се там, където са ги виждали, да ни сигнализират, за да можем да документираме цялостната престъпна дейност на тези лица", заяви вътрешният министър.

Пресцентърът на МВР публикува телефон (982 83 63), на който може да се дава информация.

Главният секретар на МВР Калин Георгиев обяви, че ядрото на групата по отвличанията се е състояло от 5 души с богати криминални досиета.

Голяма част от тях били съпричастни към отвличанията още от времето, когато бе похитен синът на Вилхелм Краус и до наши дни.

Той отрече в групата за отвличания да са участвали полицейски служители.

"Има доказателства за задържаните, които ще издържат в съда", допълни Георгиев.

Под ръководството на прокуратурата тази нощ са задържани 25-има души, заподозрени, че са участвали в отвличания. 15 от тях са арестувани в София.

Част от задържаните са с дълги криминални досиета. Има осъдени ефективно за грабежи и опити за убийства, някои са освободени предсрочно за "добро поведение".

Още по темата

В сряда парламентът прие на първо четене поправка в Наказателния кодекс, с която максималното наказание за отвличане става доживотна присъда.

Операция "Наглите" продължава и в момента на територията  на София, Велико Търново и Монтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
3 е Киро-Якия от Монтана;4 Прокопи от Монтана
150
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
много си прав,без подкрепата на по висше стоящи лица няма как да стане,плащат си и то добре тези така наречени 'мутри',а паричките им са естествено от тези обири,отвличания и рекети
149
0
 
1
 
! Отговори
bullet преди 14 години
malee samo visagjii sa se subrali v taia grupa snimka 1 kiril- sn2 iojko - sn 3 kiro dulgia - sn 4 prokopi
148
1
 
0
 
! Отговори
... преди 14 години
PARVIQT SE KAZVA KIRIL, BESHE UPRAVITEL NA DOMBI I DO SKORO IMASHTE UCHASTIE V DISKOTEKATA V PODLEZA NA NDK
147
0
 
0
 
! Отговори
PLAMEN преди 14 години
Toia na 3tata snimka e nai gotin, evala na hudojnika
146
0
 
0
 
! Отговори
brigante преди 14 години
преди време бях писал,че тез' групировки са в северната част на страната:)радвам си се,че съм си толкова ИНФОРМИРАНдруг път може пак да ми вярвате:)))))))))))))))мхм
145
0
 
0
 
! Отговори
Мариан преди 14 години
ТЕЗИ НА СНИМКИТЕ НЕ СЕ ИЗДИРВАТ, А СА АРЕСТУВАНИ! ПУСНАТИ СА С ЦЕЛ, ХОРА ОТ КОИТО СА КУПУВАЛИ ИМОТИ, ДА ПОДПОМОГНАТ СЛЕДСТВИЕТО! КАПИШ?
144
0
 
1
 
! Отговори
A.c.a.b. преди 14 години
Това са нещтатни сътрудници на данс които неса се отчели на Б.Б.Двама внедрени и двама с прокурорски споразомения.
143
0
 
0
 
! Отговори
AXAXXAXAXA преди 14 години
XAAXAX KAKVO GI XVANAHA BE TA TE SA GI ISPARJILI MI6KITE KOITO SA RABOTILI S TQH GOLQM USPEH NQMA 6TO
142
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
народа обаче гласува за тези от снимките - да го оправят
141
0
 
1
 
! Отговори
Тома неверни преди 14 години
Защо публикуват фото-робот ,като се знаят имената им и може да се публикуват снимките от картоните за лични карти които се съхраняват в МВР- ТЕЗИ НИ ВЗЕМАХА ЗА КАНАРЧЕТА.....СМЯХ......
140
0
 
1
 
! Отговори
МАКЕ преди 14 години
КАКВО ТОЛКОВА СА НАПРАВИЛИ ПРОСТО СИ ВЗИМАТ ТОВА КОЕТО ОТ НАРОДА СА ОТКРАДНАЛИ ЗАЩО НЕ ОТВЛИЧАТЕ МАНДРАДЖИЯ ОБРАХА СТОТИЦИ МИЛИОНИ ОТ БЕДНИ КОИТО НЕЗНАЙАТ ДАСИ ПОТАРСЯТ ПРАВАТА
139
0
 
0
 
! Отговори
karoto преди 14 години
neznam no foto robota e za ka6mer portretite stavat da si pla6im decata za leka no6t a i vseki e nevinen do dokazvane na protivnoto
138
0
 
0
 
! Отговори
vangeloff преди 14 години
e vidqhme 4e kogato policaite iskat i mogat za nyla vreme se poly4ava.ako vseki den im se razre6i da si var6at kakto trqbva rabotata to do edna godinav balgariq 6te e rai !
137
0
 
0
 
! Отговори
anonimno преди 14 години
snimka 2 iojko snimka 3 kiro dalgiq snimka 4 prokopii
136
0
 
0
 
! Отговори
ОДИСЕЙ преди 14 години
БРАВО, БРАВО, БРАВО МВР! Много пъти съм ви критикувал, но това което свършихте, е не само похвално и героично но и уникално! Връщам си назад недобрите думи към вас, извинявайте! Сега прокуратурата да си подготви подобаващо обнинението, а Съдът много да внимава. Предлагам, съдията по делото да бъде анонимен или чужденец за да не изпитва страх за отмъщение при една справедлива присъда срещу извергите.
135
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ти си е..ти психото,ходи се прегледай някъде и спри да гледаш филми,братле.
134
0
 
0
 
! Отговори
Чао преди 14 години
Днес гледах по тела.бившия Министър на Вътрешните Работи........... а Миков..........толкова яросно защитаваше тезата ,че наказанията за престъпниците занимаващи с отвличания са големи, че чак ми домиля...аргумента му беше ,че обществото трябва да им плаща издръжката в затвора...да обществото иска да я плаща ......обществото иска и нов Наказателен Кодекс...в който престъпните деяния ,да се натрупват /пример САЩ/, обществото иска ,да нема хора с повече от едно висящо дело на свобода.. и тн.
133
0
 
0
 
! Отговори
красавци преди 14 години
Тези четиримата от изображенията дали не са брънка от липсващото звено в човешката еволюция? А може би са отделен хуманоиден вид? През 90-те имаше хора, които убедено вярваха, че извънземните ще проговорят на български. Може би са били прави тези хардкор фенове на в-к "Психо". Вижда се от фотороботите, че около нас кръжат паралелни видове.
132
0
 
0
 
! Отговори
Breach преди 14 години
Как да гласувам за фаворита си?За съжаление мисля, че виждам техни роднини всекидневно по улицата, обикновено излзиат от верен кайен или Q7 в два варианта анцуг-шушляк или черен панталон, черно поло и черно сако.