МВР продължава да издирва "нагли". Пусна и фотороботи

Полицията арестува 25 заподозрени за участие в отвличания
17 дек 2009 10:12,
153

Фоторобот: МВР

В рамките на полицейската операция „Наглите“ са открити места, в които са държани похитените, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

В тази връзка полицията разчита да получи помощ от обществеността за залавянето на хората, които са наемали къщи в и около София. МВР разпространи фотороботи на четирима души (на снимките).

"Обръщаме се към обществеността за съдействие по фотопортретите, които бяха представяни на медиите – да потърсим съпричастност и ангажиране на обществото да ни помогне, за да можем да си вършим работата.

Тези лица, които са на фотопортретите, са лица и хора, които са наемали къщи на територията на София и около София.

Надяваме се там, където са ги виждали, да ни сигнализират, за да можем да документираме цялостната престъпна дейност на тези лица", заяви вътрешният министър.

Пресцентърът на МВР публикува телефон (982 83 63), на който може да се дава информация.

Главният секретар на МВР Калин Георгиев обяви, че ядрото на групата по отвличанията се е състояло от 5 души с богати криминални досиета.

Голяма част от тях били съпричастни към отвличанията още от времето, когато бе похитен синът на Вилхелм Краус и до наши дни.

Той отрече в групата за отвличания да са участвали полицейски служители.

"Има доказателства за задържаните, които ще издържат в съда", допълни Георгиев.

Под ръководството на прокуратурата тази нощ са задържани 25-има души, заподозрени, че са участвали в отвличания. 15 от тях са арестувани в София.

Част от задържаните са с дълги криминални досиета. Има осъдени ефективно за грабежи и опити за убийства, някои са освободени предсрочно за "добро поведение".

Още по темата

В сряда парламентът прие на първо четене поправка в Наказателния кодекс, с която максималното наказание за отвличане става доживотна присъда.

Операция "Наглите" продължава и в момента на територията  на София, Велико Търново и Монтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
Ф.С.В преди 14 години
Някой хора си мислят че благодарение на форумите ще хванат бандитите --дълбоко се заблуждават - бих им препоръчал да ги търсят на тази директория тел-166 ,те там работят (през деня)
90
0
 
0
 
! Отговори
до 86 преди 14 години
а ЦЦ и ББ какви са според теб, да не са слезли с летяща чиния от Марс
89
0
 
0
 
! Отговори
////// преди 14 години
Целия народ го разбра, че най- големите престъпления са рецидивисти или хора с богато съдебно минало. В затворите в место да се поправят и разкайват те доразвиват "дарбите" си. Толкова ли не разбраха управляващите, че докато съдебната система не стане силна и докато не се лежи по 72 часа са убийство, или да те пуснат след 2 месеца, като и най- крупните престъпници да са на свобода, ако ще и 100 години да направят присъдата, все тая!
88
0
 
0
 
! Отговори
ss преди 14 години
SUPER LAJA E TOVA ROBI teq deto otvlichat do edin sa bivshi 4engeta i nikoga nqma da gi hvanat TEQ DETO SA HVANA SA NQKVI RIBI REZNNI ZAPODODOZRENI
87
0
 
0
 
! Отговори
Deso преди 14 години
до 69 На този принцим да сменим държавата.Ако Вие пострадате при престъпление и има свидетел.Но той официално обяви това което Вие сте написали как ще се почувствате.МВР има нужда от помощ и всеки ,който може трябва да помогне.Такива хора са анти социални .Те имат място в обществото но сами не искат да са в него.
86
0
 
0
 
! Отговори
Хикс преди 14 години
Стига сте писали глупости.Оставете полицията да си свърши работата.Аз съм сигурен ,че това всичко е вярно тия ще бъдат наистина осъдени.Браво на ЦЦ и всички,които участват в операцията по залавянето на тези бандити.Вече ги няма БСП-тата дагиоставят на свобода,защото ги гушат с пари.01065
85
0
 
0
 
! Отговори
Преподавател преди 14 години
нарисуваните момчета са от факулктета "Противопажарна охрана" в Симеоново
84
0
 
0
 
! Отговори
Бизнесът идва! преди 14 години
Аз след 1989 г. напуснах Партията майка (свинята майка) и станах бизнесмен. Първия ми бизнес беше да купя една партида сирене и я складирах в един апартамент от 263 кв. м в центъра на София, който бях купил от държавата за 10 хиляди $ (по онова време една Волга струваше толкова). Та купувам аз партидата сирене баш в най- гладната зима на 1990г. (т. нар. Луканова зима) и го складирам в апартамента. На сутринта когато хората се редеха на опашки пред магазините, Аз стоях отзад и правех бизнес Така започнах Аз своят Бизнес!
83
0
 
0
 
! Отговори
баба яга преди 14 години
Калин Георгиев казва ,че в групата няма замесени служители на МВР, ама тогава да каже и откъде изтече информация при отвличането на Камелия Бонева като им заглушиха сигнала на МВР-специалистите
82
0
 
0
 
! Отговори
ДО ЕZ преди 14 години
Търся " Велики Зидари"( Масони) за сформиране на бригада с дейност груб строеж, започване --веднага (СПЕШНО) от ФСВ
81
0
 
0
 
! Отговори
Сашко преди 14 години
този третият, е продавача от магазина, от който си купувам хляб. Сигурен съм, въпреки че не е изключено и да бъркам, все пак.
80
0
 
0
 
! Отговори
Похитител N-1,2,3,4 преди 14 години
кой ме е нарисувал без да ми иска разрешение за това. Ще го съдя!
79
0
 
0
 
! Отговори
EZ преди 14 години
последното да се чете до Ф.С.В, извинявам се за грешката.
78
0
 
0
 
! Отговори
Ф.С.В преди 14 години
На кое по-точно очакваш да ти отговоря ? Ако мислиш, че ще тръгна да те псувам или да се опитвам да те "затапвам" си сбъркал най-малкото мястото, а още повече човека. Всеки има право на своя гражданска позиция, аз изразих своята. Твоята явно се състои в псувни и други подобни "хобита". Ако смяташ, че съм "човек на МВР", явно доста те гони параноята. Може също да съм масон или рицар от ордена на тамплиерите.
77
0
 
0
 
! Отговори
rnr преди 14 години
Ама якички изглеждат - като охранени прасета....
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
С тези 4 рисунки поне 4000 души можеш да арестуваш в България.А ако влезеш в някоя фитнес зала,ще ги прибереш всички заедно с чустачката.
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
единият от тези е сергей без очила а другият е изтрезнелия доган..И всички са комунисти по убеждения-вземат от богатите и си ги задържат за себе си защото бедните са *** и няма да знаят какво да правят с мангизите.А те 60 години разпределят пари/разбирай крадат /.Ха ама оня пък е *** миков ааа този пък е запалката.Никакви доживотни.Те са си наши хора другари.Айде по една година условно стигат.
74
0
 
0
 
! Отговори
наглец преди 14 години
В РУСИЯ СМЕ ... от една седмица ...ДО СВИДАНИЯ :)))
73
0
 
0
 
! Отговори
баба яга преди 14 години
4 верно е Кристо
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А,и аз съм там :)