МВР продължава да издирва "нагли". Пусна и фотороботи

Полицията арестува 25 заподозрени за участие в отвличания
17 дек 2009 10:12,
153

Фоторобот: МВР

В рамките на полицейската операция „Наглите“ са открити места, в които са държани похитените, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

В тази връзка полицията разчита да получи помощ от обществеността за залавянето на хората, които са наемали къщи в и около София. МВР разпространи фотороботи на четирима души (на снимките).

"Обръщаме се към обществеността за съдействие по фотопортретите, които бяха представяни на медиите – да потърсим съпричастност и ангажиране на обществото да ни помогне, за да можем да си вършим работата.

Тези лица, които са на фотопортретите, са лица и хора, които са наемали къщи на територията на София и около София.

Надяваме се там, където са ги виждали, да ни сигнализират, за да можем да документираме цялостната престъпна дейност на тези лица", заяви вътрешният министър.

Пресцентърът на МВР публикува телефон (982 83 63), на който може да се дава информация.

Главният секретар на МВР Калин Георгиев обяви, че ядрото на групата по отвличанията се е състояло от 5 души с богати криминални досиета.

Голяма част от тях били съпричастни към отвличанията още от времето, когато бе похитен синът на Вилхелм Краус и до наши дни.

Той отрече в групата за отвличания да са участвали полицейски служители.

"Има доказателства за задържаните, които ще издържат в съда", допълни Георгиев.

Под ръководството на прокуратурата тази нощ са задържани 25-има души, заподозрени, че са участвали в отвличания. 15 от тях са арестувани в София.

Част от задържаните са с дълги криминални досиета. Има осъдени ефективно за грабежи и опити за убийства, някои са освободени предсрочно за "добро поведение".

Още по темата

В сряда парламентът прие на първо четене поправка в Наказателния кодекс, с която максималното наказание за отвличане става доживотна присъда.

Операция "Наглите" продължава и в момента на територията  на София, Велико Търново и Монтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
това, че не пускат информация на сульовци и пульовци като тебе не значи, че не разполагат с такава.
110
0
 
0
 
! Отговори
!!!!!! преди 14 години
Хм, много интересно. Хванаха 20-тина момчета, плод на 2 месеца работа. Хм, тези отвличания от кога са.?!
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Егати физиономиите
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Добре , че някой не е бил съгласен с разпределението на парите и взе , че ги издаде. Много бързо ги хванаха, кога научиха кои са, като до скоро нищо не можаха да направят по въпроса с отвличанията.
107
0
 
0
 
! Отговори
корупция преди 14 години
ако ЦЦ напълнее 6е заприлича на 3тия пич
106
0
 
0
 
! Отговори
чичо Пенчо преди 14 години
а пък аз ще кажа, БРАВО на полицията ! Даже и да са изчакали поправката на Закона, да се приеме доживотна присъда, да гадничко е, но с какво са се занимавали тези, не мога да ги наричам хора, мъката и страданието на жертвите, къде остава, а на близките - шока който са изживяли ? Око за око, зъб за зъб - доживотните, без право на помилване, таман ще им дойдат
105
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
голям хаос в днес-бг: трият, бришат, пак пишат...:))))
104
0
 
0
 
! Отговори
Луцифер преди 14 години
Как така обикновените граждани, та даже и децата знаят кои са престъпниците, а полицията някак си не ги забелязва? На всичкото отгоре престъпния контингент у нас е направо униформен: черни якета, черни дрехи, черни очила даже през нощта, Мерцедеси, БМВта, джипове, стригани нула номер и потресаващо нагло държане! Не знам каква демонстрация за недосегаемост трябва още за да почне издържаната от народа полиция да ги притиска? Налага се извода, че дебело вратите момчета си плащат на когото трябва за спокойствието...
103
0
 
0
 
! Отговори
Ха-ха преди 14 години
Ало, кенефоводолазите, как е там долу? Плувате ли, плувате ли?
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и ББ ми прилича на някоя от мутрите на снимките
101
0
 
0
 
! Отговори
ЦИРК БАЛКАНСКИ преди 14 години
Здравейте Циркаджии. Днес какви са новинките. Вижте там нещо по-интересно да има за гладния народ. Осигурете му поне зрелища за Коледа.
100
0
 
0
 
! Отговори
до 98 преди 14 години
въобще не е странно, Бойко ги познава и дирижара нещата. Засега всичко върви по план. Само журналистите трябва да дойдат да го снимат пред заловените трофеи. Защото не са разбра той Главен секретар ли е, Кмет ли, Премиер ли или може би "3 в 1". Смешна държава със смешен *** народ. Срам ме е че съм българин, ако можех щях да го променя. Поне си смених държавата.
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
...та то всеки 5-ти или дори всеки 3-ти на тая възраст изглежда така :))))
98
0
 
0
 
! Отговори
хсхдхсхд преди 14 години
Вчера приеха закона, днес ги хванаха.... Странно...В крайна сметка едва ли ще хванат 23ма невинни просто ей така. Дано успеят да си свършат работата както трябва
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Какво пак лаете? Хванали са 23-*** души и си личи, че се занимават хората сериозно. Вие пак сте недоволни, няма угодия в тази държава.
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Сашко, на мен пък третият повече ми прилича на Бойко Борисов
95
0
 
0
 
! Отговори
! преди 14 години
"Има доказателства за задържаните, които ще издържат в съда", допълни Георгиев.Хайде да видим дали ще издържат тия доказателства. Пък и тия всичките са много, ама много болни, само гледайте сега какво ще стане, всичките ще бъдат тежкоболни.
94
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
tiq vsi4kite sa ohrana na ilqnci na glavniq vhod...ako ne vervate proverete
93
0
 
0
 
! Отговори
Сериозен преди 14 години
Държавата /тази/ трябваше да бъде сменена преди много време. Пустия му романтизъм, че може би нещо ще се промени, ни направи реалисти обаче. Да се обвинява обществото като `антисоциално` защото НЕ ВЯРВА на МВР е ... нелепо.Да се гласува доверие пък на МВР, след десетилетие бандитизъм в униформа си е направо глупаво. Доверието е сложен и дълъг процес. Началото го посочих вече. Да се прочисти държавната служба от непригодни за тази работа хора.
92
0
 
0
 
! Отговори
Ami sega ... преди 14 години
С кой се подиграват пак ? "Голяма част от тях били съпричастни към отвличанията още от времето, когато бе похитен синът на Вилхелм Краус и до наши дни."Доколкото разбирам МВР е било наясно кой кой е и с какво се занимава... Какво са правили до сега? ПР акция ли е това ?ЦЦ не знаеше че зам мин е от ДС а изведнъж натръшка 20 бабаита . Голяма част от тях били съпричастни към отвличанията още от времето, когато бе похитен синът на Вилхелм Краус и до наши дни. LOL