Бащата на Големия Риж поиска 500 хиляди лева кръвнина

Той заведе граждански иск срещу Петко Лисичков
16 фев 2010 16:36,
192
Бащата на Големия Риж поиска 500 хиляди лева кръвнина
Снимка: БГНЕС

Бащата на Големия Риж – Слави Стоянчев, се яви в Бургаския окръжен съд като частен обвинител. Той заведе граждански иск срещу бившата барета Петко Лисичков, прострелял смъртоносно сина му Калоян на 20 септември миналата година.

Искът е за 500 хиляди лева неимуществени вреди.

Под председателството на съдия Мъгърдич Мелконян започна разпит на свидетелите. От редовно призовани 13 души днес се явиха само осем.

Още по темата

Под стража беше доведен Мануел Стоев, който е задържан заради заплахи за саморазправа с обвинения Петко Лисичков.

Той разказа, че в деня на убийството са били с две коли у дома на майката на негов приятел в "Меден рудник". Помагали й да изхвърли боклуци. Когато работата била на привършване, Калоян Стоянчев – Големия Риж, се качил с Товор Андонов в колата си "Ауди". Мануел останал с Атанас да довършат работата.

Малко след това Тодор звъннал по телефона и без да дава обяснения, ги повикал, защото станало нещо лошо. Момчетата не разбрали какво точно е станало и тръгнали с колата на Мануел "Фолксваген Голф".

На кръстовището с бул "Тодор Грудов" (вече "Захари Стоянов") те видели спряна колата на Калоян. Тя била на платното в посока булеварда, а в посока "Меден рудник" бил спрян мотоциклет. Имало патрулка, на няколко метра зад аудито лежал Калоян.

По показания на Мануел тялото му било покрито с брезент, затиснат в ъглите с камъни. Само попитал подсъдимия: "Какво направи?", след което последният насочил пистолет към него с думите "Вие ли сте следващите?".

Мануел се изплашил и минал зад гаражите. Напипал пулса на Калоян, който бил слаб. Афектиран, Мануел тръгнал към патрулната кола с изваден нож.

Полицаите му взели ножа, но той извадил друг – без да си спомни откъде. Тръгнал към патрулната кола и видял вътре Лисичков, който говорел по телефона и му размахвал среден пръст. Стоев допълни, че не е видял до тялото на убития гилзи от пистолет.

Работата на съда ще продължи още два дни с разпит на свидетели.

Dnes.bg припомня, че работното обвинение срещу експолицая Петко Лисичков беше променено в хода на разследването. Обвинението е изменено от чл. 118 от НК – „убийство в състояние на афект” на чл. 119, ал 1. – „убийство при превишаване пределите на неизбежната отбрана”.

В случая Лисичков стрелял с пистолет, докато нападателите му са били въоръжени с ножове. Законът предвижда до 5 години лишаване от свобода.

Променена е и мярката на бившата барета от „домашен арест” в парична гаранция от 1000 лв.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
6
 
! Отговори
Boba Fett преди 14 години
Въпросът ми към бащата на убития "Риж" е на толкова ли оценява доходите, които синът му би получил до края на живота си ако беше останал жив толкова дълго? Освен това искам да го питам и дали ако се намери някой да му ги даде тези пари ще върнат синът му? И накрая, мисли ли че с тези пари ще си купи нов живот( аз за много по- малко от 500хил.лв бих го освободил от земните му мъки!)
97
1
 
5
 
! Отговори
bezzakonie преди 14 години
bah maamu i zakoni...ot utre ste si nosia ranica sas nojobe pistoleti buhalki otverki i 4ukove i mn mn drugi za da sam adekvaten s kakcvoto me napadnat s takova da se otbraniavam
96
0
 
14
 
! Отговори
ЛУД преди 14 години
Лисичков за други престъпления ако има да госъдят до дупка но за това-невинен.
95
0
 
0
 
! Отговори
*88 преди 14 години
Пропусна само .....като се пуканат по 20
94
15
 
4
 
! Отговори
братя Галеви преди 14 години
айде пускайте го най-сетне Петко Лисичков, че бившата барета пак има да пренася бидони със субстанция за производството на амфетамини.
93
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Излиза, че няма нужда от съд и затвори. Неописуемо !
92
1
 
26
 
! Отговори
Знаещ преди 14 години
1. След големия идва ред на малкия, Перата, Мъфито и т.н.. На никой няма да му се размине. 2. Лисика не е бил в БМБ, той беше охрана на Аркан. Просто момчетата с ножовките удариха на голям камък.3. Всички *** с Адидас ще бъдат прочистени, просто е въпрос на време.
91
1
 
19
 
! Отговори
grubiqn преди 14 години
бащата на Голямата Рижа е пълен *** и лицемер. Вместо да търси пари които да изпие до края на живота си да се беше заел с възпитанието и превъзпитанието на вече позабравения си син!!! Това е била съдбата му и при пълна липса на обективни обстоятелства за възпрепятстването й е по-добре да убие мъката със свещи!
90
3
 
17
 
! Отговори
смърт преди 14 години
ХУБАВО АМА МНОГО ХУБАВО СИ ГО Е ОТСТРЕЛЯЛ ПОЛИЦАЯ!ТРЯБВА ДА ГО НАГРАДЯТ...А НЕ ДА ГО СЪДЯТ!....ТОЯ РЕЖ ЛИ Е ?КЪДРАВ ЛИ Е ТРЯБВАШЕ ДА ГО РАЗЧЕКНАТ С 2 КОНЯ......КАТО ПО ТУРСКО!....
89
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Само да не излезе после, че ще пуснат Лисичков, и той да си купи нов апартамент...от дарения на граждани .... в знак на почит.
88
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да сформираме граждански наказателен отряд с председател Лисичков!
87
1
 
10
 
! Отговори
Koko преди 14 години
abe niakoi xora sa tapi kato galoshi,bashta my iskal 500 000.Vmesto da iskash pari da beshe go naychil da si stoi v pravia pat a da ne xodi da tetorizira xorata v cial Byrgas.Sega izvednaj se zagrijil imash 2 sina sajeliavame che sega e samo 1 no ako ne se pravexa na mafioti i na nedosegaemi niamashe da se slychi tova.
86
0
 
22
 
! Отговори
sts преди 14 години
А бащите и майките на жертвите на този РИЖ колко да поискат???
85
1
 
15
 
! Отговори
миньор преди 14 години
само хора като Петко Лисичков ще управят държавата както каза по долу Оръженосеца дайте му един АК-47 и една кофа с патрони той си знае какво, как и кой
84
0
 
5
 
! Отговори
Barcho M. преди 14 години
Golem Rij..Maluk Rij....nema go veche Golemio!!! Pri Gospod e otishel i malko zakusnel. Trebeleo e po-rano Lisichkov da vseme pishtova. Shto narod razplakaha iz Burgas i kvo..edno nishto. Trepi Lisochkov site Rijove i tehnite averi, narkomani. Koi shte plati za prebitite, ograbeni i smazani horica v grada ot Golemio Rij??Nema koi, on si plati i trebe i drugite da plashtat. Lisichkov, zemi pishtova i she ti pokajem de mishkuvat ostatuka..da go doutepash.
83
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Смешници ! Рижият трябваше да пее в полицията, а не да го гръмне Лисичков.Трябваше да лъска наровете и да има процес. И децата го знаят, че е така.
82
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Добре, че го е застрелял смъртоносно. Иначе сега кой знае колко по различна новина щяхме да четем за Лисичков.Да го осъдят леко, за да се даде сигнал на главорезите, че беше каквото беше. Щом носят оръжие и щом го вадят, има опасност опонентът да реагира. Колко още "Риж"-и има, които няма да се успокоят от затягането на законите...
81
4
 
16
 
! Отговори
ПРАВДА преди 14 години
500 000 цирея да му излязат на ***.И още толкова на *** на МОДЕРАСТА,който трие коментари като за световно!!!
80
2
 
17
 
! Отговори
Оръженосеца преди 14 години
Големия Риж , малкия Риж, камбаната,тиквата, моркова и ......Пускаме на свобода бившата барета Петко Лисичков, даваме му пистолет,шпага,нож и бухалка за да се вади квото требе когато требе та да е защитен от закона и това е. Аре да действат хората които трябва!
79
0
 
23
 
! Отговори
.... преди 14 години
Бандата на ножарите е добре известна в Бургас и околностите-побоища,наръгвания,изнудвания..Съвсем случайно налетял с нож на полицията-да...Лисичков заслужава награда-не присъда.Кръвнина-за какво?