Сблъсък на анархистични движения

Това е версията на МВР за побоя в трамвай № 20
6 юни 2010 17:40,
174
Сблъсък на анархистични движения
Снимка: БГНЕС

Двама души са задържани заради инцидента тази сутрин, при който група маскирани пребиха четирима души в трамвай № 20 в столицата, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от „Фокус”.

Задържаните са на 22 и 27 години, единият от тях е криминално проявен, с регистрации за незаконно притежаване на оръжие и хулиганство. Продължава издирването на останалите участници в побоя.

Сблъсък на позиции между анархистични движения е версията на МВР за побоя.

Към 10,40 часа в полицията е получен сигнал за инцидента. По първоначална информация на една от спирките в район “Искър” маскирани нахлули в трамвая и нападнали с метални предмети петима младежи на възраст между 17 и 23 години, на следващата спирка слезли и изчезнали в неизвестна посока.

Пострадалите са получили медицинска помощ, един от тях е оставен за лечение в болница без опасност за живота.

Още по темата

Нападнатите младежи пътували за митинг пред дома за временно настаняване на чужденци в Бусманци. Там се събраха около сто души, които протестираха срещу практиките на незаконно и произволно задържане в дома на чужденци, които са в процедура по предоставяне на бежански или хуманитарен статут, хора, които не представляват обществена опасност и няма опасност да се укрият.

Протестиращите са сигурни, че зад нападението в трамвая стоят неонацисти.

„Ясно е, че нападателите са неонацисти, има една групировка, те стоят зад много подобни нападения. Слагат наши снимки из интернет, моята снимка също циркулира. Тази седмица само по снимка едно момиче и едно момче бяха нападнати в Борисовата градина с шишета отзад в главата. Един от пострадалите днес – Борис, на 6 януари беше нападнат, с опасност за живота беше, и тъкмо се оправи...", разказва един от активистите пред „Фокус”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
10
 
12
 
! Отговори
до 131 преди 13 години
А ти мишок който не одобряваш това си *** на *** и турците още сега, още сега си преклонил глава и чакаш разни СПИНозни *** да започнат да ти ядът от данъците !? Анархистите са втори ***, виж какво е положението в Гърция, там е пълно с такива според които да работиш, означавало че принадлежиш на някой и това не е правилно. Въобще имаш ли си понятие кой за какво се бори, или просто си пишеш? Тук анархистчета са главно наркоманизирани ученици и студенти, които все още мама ги храни
95
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия дето одобрявате това, ако утре се случите невинни пътници в трамвая сигурно ще се насерете на мига, ама зад компа всичко е много яко!
94
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
През последните години станахме свидетели как такива "деца" се сбиваха и сбиванията им завършваха със смъртни случаи , а за неонацистите това е начин на живот , оттук нататък оставям на теб да се сетиш дали такива "детски" сбивания са маловажни ...
93
6
 
15
 
! Отговори
Изроди преди 13 години
Чакай малко бе, никой не определя никого , те сами се определят като нацисти , носят свастики и не само, че не уважават чуждото мнение, но и използват брутална сила за да го убедят , че трябва да мисли като тях , ако случайно има лекомисленоста да се намеси докато "убеждават" някой по-различен , че не е трябвало да се ражда *** например , я без празни думи , тия хора са опасни престъпници и мястото им е в затвора
92
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой определя дали група хора са нацисти, комунисти, анархисти или нудисти? Какво голяма его трябва да има някой за да лепи с лека ръка етикети като нацисти? Очевидно не знае за какво иде реч и се мисли за "голямата" работа, защото знае сложни думички? Хайде стига, още малко и ще създадете истерия, заради това, че няколко хлапета се сбили. Нима е за първи път?
91
11
 
0
 
! Отговори
snejina преди 13 години
muje v uniformi,obi4aaaam vi
90
1
 
1
 
! Отговори
pukai преди 13 години
pukai
89
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не знам кои стои зад побоя, но считам, че никой няма право да определя какви са едни и други групи граждани, нито да слага клеймо-нацисти, анархисти и т.н. без да докаже твърденията си. Всеки, който е убеден, че единствено неговите убеждения, вяра или политически пристрастия са единствено верни и не приема, че е възможно да има друго мнение, желание, вяра или платформа освен тази, която изповядв е агресивен в своето неприемане и не се различава от други общества и групи, срещу които се обявява.
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
...жалко е че си анонимник...иначе такива,като теб са ми ясни
87
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добра постановка.
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е,и?
85
3
 
2
 
! Отговори
Юсуф преди 13 години
*** съм
84
9
 
12
 
! Отговори
Me4ka преди 13 години
Ако не се направи нещо по въпроса, нацистите ще почнат да убиват емигранти, *** и антинацисти като в Русия, където са извършени около 100 убииства от страна на нацистите само за 2009. Да не остават без наказание!
83
1
 
4
 
! Отговори
изумен преди 13 години
и в България има ли такива хора бе?
82
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
дайте сайтовете да се включваме и ние в хайките
81
16
 
19
 
! Отговори
Lindt und sprungli преди 13 години
Крайно време е всички изявени нацисти да се въдворят по затворите, ако ги оставим да си играят на паравоени организации след няколко години ще станат много повече и ще зарибят децата ви с античовешлата си идеология.
80
3
 
5
 
! Отговори
123 преди 13 години
Лошото е, че са объркали хората и са били не кого трябва.
79
19
 
16
 
! Отговори
ти си тъпанар преди 13 години
Браво на тези момчета, аман от либерали, негролюбци и ***
78
3
 
2
 
! Отговори
ddd преди 13 години
Аз много се съмнявам, че има такъв сайт.Сега ще се изговорят толко много глупости, че ще ви разбият самочувствието на Българи.Така, че много не им се връзвайте.
77
4
 
19
 
! Отговори
Изроди преди 13 години
А докога ще има неонацисти в България , колко рейсове , тролея , трамвая и глави трябва да се изпочупят докато тая паснима започне да се преследва от закона и не започнат да се дават ефективни присъди и спокойно без тях няма да ни превземат *** , ако разчитате на банда озлобени главорези с вериги , бутилки и боксове да ви оправят проблемите , по-добре си пуснете един куршум. При тия нападения потърпевши са и нормални хора.