Обвинение за туроператора на кошмарната екскурзия до Охрид

15 българи се удавиха миналия септември в езерото
27 юни 2010 15:43,
24
Обвинение за туроператора на кошмарната екскурзия до Охрид
Снимка: Булфото

Прокуратурата внася в съда обвинителен акт срещу организаторката на злополучната екскурзия до Охрид, съобщи БТА, като се позова на разследващите инцидента.

Приключило е досъдебното производство срещу Боряна Георгиева. Тя е с повдигнато обвинение за извършване на външнотърговска туроператорска дейност, без да има лиценз за това.

Още по темата

Делото ще се гледа в Районния съд в Димитровград, защото постоянната адресна регистрация на Георгиева е в Димитровград.

Македонските власти междувременно частично са прекратили разследването срещу помощник - капитана за инцидента с кораба "Илинден".

Така срещу помощника на капитана Сотир Филевски - Владко Юстияновски разследването е прекратено.

Разследващи обясниха, че младежът не е имал никакви отговорности, а само е обслужвал пасажерите като им е сервирал храна и напитки.

15 българи се удавиха миналия септември при потъването на кораба в Охридското езеро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
и едните и другите всички на Балканите сте фани единия удари другия кенефоводолази :D :D :D
22
1
 
0
 
! Отговори
ники преди 13 години
Подкрепям 21. Да не бързаме и да обвиняваме чуждия съд, иначе ще стане като излагацията със Спаска.
21
1
 
1
 
! Отговори
мале мале преди 13 години
О, естествено как ще осъдим някой нали са се удавили българи.Ама ако се бяха удавили македонци у нас сигурно до съда в Хага щяха да стигнат.А ние нали сме си мижатурки ще сме съгласни ако изобщо има някаква присъда.Дори може да отидем да им стъкмим кърабчето ,че като ходят нашите българи да не се давят.А пък те каква вина имат ,ама никаква .Те горкичките само вземали парите и правели атракция с доста осатреличко корабче, е то ще кажат това е тръпката нали ./дали ще оцелееш след такова пътуване/
20
1
 
2
 
! Отговори
Петърчо преди 13 години
Обвиненията срещу капитана на кораба и длъжностното лице на фирмата издала лиценз за кораба остават. Частично е прекратено разследването само на помощник капитана. Не бъркайте баби и жаби. А за туроператора. Без лиценз никой не може да върши подобна дейност и следователно всеки нарушил закона трябва да бъде съден. Тук не става въпрос дали лиценза е щял да спаси или не животите на жертвите а че е нарушен грубо закона. Отново някой бърка баби и жаби. Не бързайте толкова.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе всички сте много умни тук май!Точно туроператорът има 50% вина в случая. Защо ли? Защото ако беше лицензиран, нямаше да качи 2 пъти повече хора на корабчето, за да спести пари. Също, ако беше лицензиран, хората можеше да са застраховани. Сега и да са застраховани, едва ли някой ще им плати застраховките. Другият виновен е капитана на гораба, който е позволил да се качат повече от позволеното хора - по абсолютно същите причини - от алчност и тарикатлък.
18
2
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИН0359 преди 13 години
Правилна постъпка, защото именно от примамливата оферта на шарлатанина-туроператор е дошла трагедията...като навсякъде в България, и тука имаме мошеник,решил да извършва незаконна дейност и да си гушка паричките от пенсионерите...Та правилна постъпка, ама за съжаление закъсняла. Иначе смъртно наказание е малко за тая шарлатанка ли е, туроператорка ли е, не знам. И аз нямам лиценз - и аз тогава съм туроератор. Някой желаещ за Охрид?
17
4
 
2
 
! Отговори
7 преди 13 години
Браво!!!!!! Супер сте!!!! Сега може би ще докажете че жената е потопила корабчето заради това че е нямала лиценз? А ако имаше,трагедията нямаше да се случи? МИЗЕРНИЦИ!!!!!!!!!!!!!!
16
1
 
5
 
! Отговори
Един преди 13 години
Късно се сетиха да търсят лицензи, или вина в туроператорката. Просто болшинството такива фирми си гушкат каквото могат, а в действителност на хората не дават това, което им обещават в офертата.
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абеда неби туроператора да екарал това корабче.яму сложете 5 тухли наврата накапитана и го пуснете даплува.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
do: 7kapitana e v zatvora!
13
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ZASTO BE PICHOVE ,VIE NE MIRISHETE LI SLED KATO ME IZTRIHTE
12
3
 
0
 
! Отговори
12 преди 13 години
ZABRAVICH DA VI KAJA CHE I Az sam ot tyah
11
1
 
4
 
! Отговори
клъв преди 13 години
Ако НАП са взели данъци от този туроператор.....трябва и те да отговарят!))
10
4
 
8
 
! Отговори
nikvat преди 13 години
Не става това дето го замисляш,нали знаеш,че *** не потъва?А"СИТЕ ЩО Е МАКЕ СЕ Е ***!"
9
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вината единствно е на македонскя капитан и проверилите годността на корабчето, но другите държави си защитават поданиците, а нашата нееееееееееее
8
4
 
3
 
! Отговори
Радо преди 13 години
Започнах да си мисля че сега трябва да помислим как да направим същия цирк с мАКЕДОНЦИТЕ,да пуснем една гемия на вода,ще я кръстим ,,Видовден,, и по време на рейда капитана да казва-е сега ще ви издавим, и наистина да ги издавим,хем онези ще разберат какво се случи в Охрид,какви са причините,хем нашите ще се научат как трябва да реагират,защото макетата ще ни обвинят начаса в геноцид и анти-македонизъм
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нали сме си продажници бързаме да съдиме туроператора. Чакайте да видим македонските власти кого ще осъдят и на колко.? ОТ МАКЕДОНСКА СТРАНА МОЖЕ И НИКОЙ ДА НЕ Е ОСЪДЕН.
6
4
 
12
 
! Отговори
Радо преди 13 години
И какво излиза,май Българо-мАКЕДОНСКИТЕ отношения са много добри,как тихо мълком се разбраха да не ровят надълбоко,и да накажат туроператора,че нямал лиценз,а да прекратят делото срещу капитана който имал такъв за използването на 70-80 годишна гемия,при това аматьорски преконструирана,да пбере повече смъртници.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не е ли по-важно да се установят причините,за да не се случи такова нещо отново,отколкото да се търси виновен на всяка цена за нещо,което няма как да се поправи....за съжаление...
4
4
 
18
 
! Отговори
niakoi si преди 13 години
Е туроператора какво общо има с потъването, дай да опандизим всички и продавача на семки на кея, че нямал лиценз, а един от пасажерите си купил, вместо вкарат Маргините дембовци арабаджиевци и други *** ни хвърлят прах в очите

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe