Година условно за Борислав Великов

Той призна вината си за катастрофата, отнела човешки живот
2 юли 2010 13:37,
128
Година условно за Борислав Великов
Снимка: Булфото

Софийският градски съд осъди на 1 година лишаване от свобода условно бившия председател на 40-ото НС Борислав Великов.

Съдът реши делото за един ден, след като тази сутрин Великов се призна за виновен за причинената от него катастрофа в края на 2009 г., при която загина един човек.

Още по темата

Великов трябва и да изплати на близките на загиналия Славчо Тодоров сумата от 270 хил. лв. Роднините на убития мъж бяха предявили граждански искове на обща стойност 400 хил. лв.
 
Адвокат Явор Нотев коментира, че тази сума би трябвало да бъде поета от застраховката „Гражданска отговорност”.

Условната присъдата на бившия шеф на парламента е с 3-годишен изпитателен срок и той няма да може да управлява автомобил за срок от две години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: Борислав Великов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
2
 
! Отговори
ranik56 преди 13 години
Не съм чел другите коментари - може да се повториме . Евала - "правосъдието" за едно и също престъпление - различно наказание .Онова - фигуристчето ,определено хапна дървото - спрямо тоя . Ей , малко сгреших - фигуристчето беше пияно , а тоя - бързал .
117
1
 
2
 
! Отговори
Ринго преди 13 години
Не ми се вярва близките да са толкова глупави ,просто са комерсиални-делото приключва .Великов получава условна присъда а те паричките.Умрелия си е умрял но поне го уби богаташ който явно има все пак някакво чуство за вина.Ако беше някоя мутра щяха да мотат бедняците с москвича 10-15 години и нищо да не им платят а и дори да ги понабият .Какво чудно има във случая със Ставийски той просто е бил пияното лице на кампанията срещу пътния терор така че трябваше да бъде наказан.
116
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От години плюят Ставийски и го наричат убиец, а този убиец Великов получи още по-лека присъда, дори няма да плати на роднините платените от Ставийски пари. Мръна работа, мръсен и продажен съд и прокуратура и за пореден път "известен" убиец си купува свободата. А това, че роднините не искат по-голяма присъда сочи, че вероятно са заплашвани или измамени от "добри" адвокати.
115
0
 
2
 
! Отговори
Петърчо преди 13 години
Не защитавам никого но на един въпрос за мен отговор няма. Защо семейството на загиналия в инцидента не е обжалвало присъдата и е искало само 3 години условно. Както виждам тук има хора които виновния го проклинат и считат присъдата за изненадващо малка а от друга страна семейството на жертвата мълчи. Защо?
114
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Adi ve zashtitnici na pravata kyde ste ? ili vie mojete da izlizate samo kato stava duma za pomiarite po ulicata
113
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
sega ako ima6e v tazi strana grajdansko ob6testvo 6te6e da zapali ulicite ,uvi takova jivotno nema za6to sme takiva boklucibre gospodi ,za6to se rodih v tazi skapana strana ? VSI4KI STE SAPRI4ASNI KYM TOVA PRESTAPLENIE KOLKOTO I PRESTYPNIKA ,VIE PUSKATE TOZI 4OVEK NA SVOBODA A NE SYDYT ZAPOMNETE SYDYT STE VIE A VIE NE STRUVATE
112
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нека не съдим Великов а двойния аршин с който мери нашето правосъдие... Скоро на приятеля на Кембъла в чиято кола последния загина при катастрофа,му дадоха ефективна присъда а при същите обстоятелства-Стависки и Великов се отърваха с условна...
111
0
 
5
 
! Отговори
галя преди 13 години
Какво като се признал за виновен един убиец за три дни и хората забравят егати Европейската държава целият народ го нарича Убиец как ли се чувстват хората който са загубили съпруг и бащаПроклинам го господ бави но не забравя!!!!!!!!
110
1
 
7
 
! Отговори
мира преди 13 години
този великов да му се връща стократно до девето коляно това мисли народа за него че е УБИЕЦ
109
0
 
7
 
! Отговори
Петков преди 13 години
Като сравнявам други присъди с тая стигам до заключението, че животът на българските граждани е оценен извънредно ниско. Аз познавам човек, който беше осъден на 10 месеца ефективно за кражба на 30 лв. Его тоя е осъден условно, вчера осъдиха Дражев само на 2 години за 2 убийства, а той е имал условна присъда пак за убийство при катастрофа.
108
0
 
14
 
! Отговори
васка преди 13 години
Просто съм бясна за пореден път се измъкват какво е това правосъдие убиваш човек и кво просто ще повърна в тази държава до като съм жива няма да гласувам
107
0
 
12
 
! Отговори
АЗИМУТЪТ преди 13 години
Хора, бягайте от тази държава.Нямате място тук.Полиция, съд, прокуратура, изпълнителна и местна власт, както и президента и партиите са котило на престъпност.
106
0
 
16
 
! Отговори
МИТКО преди 13 години
АКО ТОВА СЕ СЛУЧИ НА МОЙ БЛИЗЪК,ПРАВОСЪДИЕТО ЩЕ ГО ПОЕМА АЗ ЛИЧНО..... ПОСЛЕ ВЕДНАГА ЩЕ СЕ ПРИЗНАЯ ЗА ВИНОВЕН...
105
0
 
17
 
! Отговори
роко преди 13 години
...дори не познахме с двете години условно...иде ми да зема калашника................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
104
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това може да случе само в България..срам ме е че живея тук,този съдия човек ли е..как може да отсъди такава присъда,е затова говори европейския съюз,харата са прави че нямаме правосъдие.Не знам да ли тая присъда може да се обжалва....
103
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дори в Латинска Америка с правосъдието са по-напред от нас !!!
102
0
 
19
 
! Отговори
Боби преди 13 години
Бананова Република България! Какво се чудите?!
101
0
 
11
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
прод.на 105.Това ,за братята, ми го разказва очевидец.Няма съд, няма полиция.Правиш ли нещо, в разрез с разбиранията на обществото-играе пищова и който остане-остане.Вече съм склонен да вярвам, че макар и варварски и отречен , тоя метозд за справяне с престъпността у нас, от всички размери, е единствения възможен.Щом за убито куче дават повече отколкотно за човек, крайно време е народа сам да вземе и правосъдиетно и съдбата си в свой ръце.
100
2
 
7
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Сега стана ли Ви ясно, защо в България не се продава огнестрелно оръжие само с разрешителен режим?На мястото на роднините на убития ако бях, щях да коригирам присъдата още на излизане от съда, пък да видим, дали ще има още такива "недосегаеми".В Сирия на времето, на излизане от гаража си, на заден ход един сириец прегазил на брат си детето, не го видял че е клекнало зад колата да си играе.Излиза брат му, и изпразва един пълнител по него.Шофьора оживява,аллах го е помилвал, защото не е бил винове
99
0
 
8
 
! Отговори
емигрант преди 13 години
Е ако беше убил заптие щяха да му дадът повечко ама на късмет.