Съдия: Борисов и Цветанов провалят разследвания

С изказванията си манипулират обществото, смята Калин Калпакчиев
4 авг 2010 09:35,
312
Съдия: Борисов и Цветанов провалят разследвания
"Килърите". Снимка: БГНЕС

Проблем има в начина, по който реагират премиерът и вътрешният министър на решението на съда. Всичко това показва, че има проблем с демокрацията, защото съдът е този, който ще реши дали има виновни или не.

Така съдия Калин Калпакчиев от Софийския апелативен съд коментира пред БНТ реакциите на Бойко Борисов и Цветан Цветанов по повод освобождаване на задържаните при операциите „Всичко коз” и четирима от „Килърите”.

„Крайно недопустимо е висши представители на изпълнителната власт, като министъра на вътрешните работи и министър-председателя, публично да оповестяват резултатите от едно разследване, което предстои или протича, като по този начин грубо нарушават три установени демократични стандарта в цивилизования свят“, категоричен беше магистратът.

Според него по този начин се нарушава презумпцията за невиновност, което е установен стандарт. Второ, министърът на вътрешните работи и министър-председателят манипулират и настройват общественото мнение, смята Калпакчиев.

„На немалко случаи сме ставали свидетели на това как те провалят определени разследвания, като разкриват пред публиката, осветяват, така да се каже, в един твърде ранен момент определени доказателства“, добави той.

Още по темата

Според магистрата в конкретните случаи съдът е извършил това, което Конституцията и законът са му възложили, без да се поддаде на външен натиск.

Калпакчиев подчерта, че мотивите за решението на Софийския апелативен съд са публични и призова всички да прочетат тези мотиви и да си направят анализ защо не са уважени исканията на прокуратурата.

Съдията посочи още, че решението на Апелативния съд е окончателно, а не, както е казал премиерът, че може да се обжалва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
3
 
12
 
! Отговори
Хан преди 13 години
Вместо магистрати спокойно можем да ги наричаме мафиоти, няма никаква, ама никаква разлика. И тия и другите са престъпници. Защото законите в една правова държава са създадени от обществото да се спазват, за да бъде опазено това общество от самозабравили се престъпници.
239
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 13 години
Е ПОДЧИНЕН НА МИНИСТЪРА НА ПРАВОСЪДИЕТО! КАТО ИСКАТ БОЙО МОЖЕ Д АСИ ГО ГЛАСУВА И ГОТОВО КАКВО САМО СЕ ОПЛАКВАТ
238
2
 
2
 
! Отговори
1 преди 13 години
Абе ХанътВ италия им араследващи съдии! Там системата им е съвсем друга !Какво си тръганал да сравняваш съдебни системи които са коренно различни, Що не вземеш да сравниш и Френската съдебна система където имат и мирови съдия!ЗА НЕЗАПОЗНАТИТЕ МИРОВИЯ СЪДИЯ ОТСЪЖДА НА МЯСТО ТОЕСТ ДВАМА СЪСЕДИ СЕ КАРАТ ИДВА И КАЗВА ТОЗИ Е ПРАВ! ТРЪГНАЛ ДА СИ ПРАВИ ВЯТЪР НА УСТАТА СРАВНЯВАШ НЕСРЪВНИМИ НЕЩА ЩО НЕ СРАВНИШ НЕМСКАТА С БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА - ЕДИНСТВЕНАТА РАЗЛИКА Е ЧЕ ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
237
7
 
6
 
! Отговори
leketo преди 13 години
КОИ Е ШЕФ НА СЪДА. ПОПОВА .ТОЕСТ ГЕРБ .МИНИСТЪР ИЛИ НЕ Е МИНИСТЪР. КО ИСКАТ ТОГАВА КИНТИИИИИИИ ГЕРБАДЖИТЕ. САМО КИНТИИИИИИИ. А ПАШАТА ЩО НЕ ГО ПИПАТ ШУРЕТО НА БОЙКО АААААА. ИЗМАМНИЦИИИИИИИИ СТЕ КО ВИ Е ВИНОВЕН СЪДА [YYYY[
236
2
 
12
 
! Отговори
Ханът преди 13 години
В Италия хванаха 350 мафиоти преди дни.Ще ги пуснат ,ама не днес .Там съдиите съдят доказани главорези без да ги е страх от отмъщение или атентати.Тука некви елементарници си правят каквото си искат с ясното съзнание,че нищо не може да им се случи.Ами нашите съдии да се поучат от италианските си колеги.Сигурен съм ,че едните взимат пари под масата,а другите ги е страх.Ами за какво учихте тази професия.Щом няма осъдена голяма риба ,нито една да не ми обясняват.
235
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да не забравяме делото БОРИЛСКИ при неоспорими доказателств цялата система се подиграваше с това и станахме за смях пред целия свят.Да каже съдия Калпакчиев,защо заради тях ЕС ни сочи ,че имаме най-корумоираната съд .система.да каже съдия Калпакчиев за социално слабите съдии на които им раздадоха терени до морето за да си построят хотели,социално слабите съдии.А колко неща знаем и незнаем още.
234
2
 
6
 
! Отговори
Мара преди 13 години
А, стига бе! Ти пък откъде знаеш! Май си то тези, с парите и карупцията е твоята стихия. Разбира се, че има точни доказателства за всичко. Нали следователите учат право састо юридическия факултет и преподавателите са им същите!!!!!!!
233
2
 
3
 
! Отговори
Ханът преди 13 години
Аз ви споменах,че големи престъпници случайно не се става,съдът знае защо.
232
3
 
3
 
! Отговори
Ханът преди 13 години
Ето ви един случай с адвокатско подсказване към бандита.Влиза да краде ,но комшиите подават сигнал в полицията.На стълбите оня държи тел. и като ги вижда влиза с него в апартамента.При зададените въпроси им казва,че го е видял пред вратата и го прибира ,за да не го открадне някой.Е,виновен ли е?Как да го осъдят.
231
1
 
3
 
! Отговори
Мара преди 13 години
Много си прав!!!
230
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как пък на последната страница коментари не се намери НИТО ЕДИН, който да е наясно какво е това "доказателство", как се събира и кои доказателства може да се представят в съда. Също НИТО ЕДИН, който да ПРОЧЕТЕ мотивите на съда преди да започне да плюе по него.Борисов още от времето си на гл.секретар на МВР обявява прекалено рано разследванията, като така нарушава следствената тайна и ПРЕЧИ на разследването. Сега си е обучил и Цветанов. А за резултатите от тези действия обвиняват съда.
229
2
 
7
 
! Отговори
радо преди 13 години
според мен това е мое наблюдение,имаме най корумпирания съд в европа,излишни са примерите
228
3
 
3
 
! Отговори
Съдия преди 13 години
a az sam korumpiran komunist
227
3
 
5
 
! Отговори
Ханът преди 13 години
Какви доказателства кви 5 лева?Който няма пари и връзки си лежи и точка.Който има обаче,си полегва преди да си тръгне.абе и по време на стрелба да ги хванат ще кажат че са намерили автомата току що и са искали да видят като във филмите как стреля.После ще уточнят ,че не са виновни ,че през това време некви хора са минали точно отпред.За съда кои доказателства са 100%.Ами те винаги може да си казват ,че са недостатъчни,както и правят де.
226
0
 
0
 
! Отговори
радо преди 13 години
ти нещо не си в центъра
225
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ще отвлекат някой съдя
224
3
 
3
 
! Отговори
От Страсбург преди 13 години
Какъв Стразбург, бе празноглавци, защо не мислите как много повече пари са ви взели пуснатите от "Всичко коз" и точно ББ и ЦЦ се опитват да ви предпазят от тях.
223
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ami to sadiite sa izdali svidetelite , i dokazatelstvata , na banditite, i sega gi puskat, a kakvoto i da kagat upravliavashtite e bez zanachenie veche. BANDITITE DARGAT SADEBNATA VLAST , i za tova sa tolkova vreme nNEDOSEGAEMI.
222
3
 
4
 
! Отговори
килър преди 13 години
Хванат ли някой бандит, до 5 мин е обгрижен от топ адвокат ,до 1 час съда е подкупен и всичко отива по дяволите с тази "независима" ,но хипер бандитска съдебна ,комунистическа системал Жалко за обикновените зависими ,български граждани ,които няма как да се справят нито с престъпниците-съдии, нито садвокатите на сатаната.
221
2
 
5
 
! Отговори
шерт преди 13 години
*** съдии-няма проблем в реагирането на министъра и премиера.Има проблем в съдебната подкупна власт-пускате престъпници на свобода,а невинни опират пешкира.