Обвиненият в убийството на Белнейски остава в ареста

Жертва съм, искам на свобода още днес, каза Лазар Колев
20 авг 2010 14:42,
178
Обвиненият в убийството на Белнейски остава в ареста
Лазар Колев в съдебната зала. Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста обвинения за убийството на сестрите Белнейски Лазар Колев.

Мярката може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в Пловдив.

Пред магистратите Колев заяви, че е невинен и че вече е изтърпял наказанието за извършените от него престъпления.

Още по темата

"Аз съм изкупителна жертва", допълни той и настоя още днес да бъде пуснат на свобода.

Преди началото на делото той каза пред журналисти, че не е познавал Росица и Христина Белнейски и не се е срещал с тях, но не можа да отговори на въпроса къде се е намирал на 27-ми срещу 28 януари 2006 г.

Лазар Колев обясни, че не знае защо е обвинен за жестокото им убийство.

Според обвинението обаче по телата на сестрите Белнейски има биологичен материал, който съвпада с неговото ДНК.

Адвокатът му Марин Марковски бе категоричен, че клиентът му няма никаква вина за смъртта на сестрите.

Юристът обобщи, че процесът е заприличал на сапунен сериал.

Окръжният прокурор на Пазарджик Димитрия Ганчева обясни как Колев си е осигурявал свидетели – плащал им да твърдят, че по време на убийството на двете момичета е бил у тях.

Впоследствие обаче свидетелите се отказали от показанията си.

След тези й думи Марковски й поиска отвод, но съдът отхвърли искането му.

Майката на убитите сестри Фани Белнейска също присъства днес в съдебната зала.

Попитана дали възприема Колев като убиец на дъщерите си, тя каза:

"Това е нормално момче и според мен не е способно на такова хладнокръвно убийство.Но има нещо неестествено в поведението му, като в меланхолия е", каза тя.

Сестрите Христина и Росица Белнейски бяха открити умъртвени по жесток начин на 28 януари 2006 година в местността “Грамадите“, между Брацигово и Пещера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: Марин Марковски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
3
 
! Отговори
DO 11 преди 13 години
Bravo haresa mi tvoq kometar!!! Izvinqvam se che ne pisha na kiirilica no flex-type-a mi se razvali ... Ta po temata tova momche e bilo v zatvora kogato e stanalo tova kak taka dokazaha che toi e... vinagi moje da prehvurlish vinata na drugiq vuprosa e s kakuv moral ako imash takuv go pravish.. prosto edin jivot zardi nqkolko debeli vratove shte svurshi aide mir i po poleka s tezi zlobni komentari che stanahte banalni veche pishat vi po jultite vestnici :D Smeshnici
97
1
 
16
 
! Отговори
do 92 преди 13 години
След като някой е бърникал по труповете преди аутопсията, значи всичко е опорочено. Дали умишлено или не е друг въпрос. Аз пък питам защо хората, които са попречили на разследването на насилствена смърт, не са в затвора? Санитарки ли са, ***, лекари, защо?
96
0
 
8
 
! Отговори
viki26 преди 13 години
според мен 81 много точно е показал истината....
95
10
 
2
 
! Отговори
Курчатов преди 13 години
Лачка Лачка издуха супата мойто момче, в софийския централен и други работи ще духаш бачовото!
94
10
 
4
 
! Отговори
Нямамдуми преди 13 години
Всичките *** сте се събрали тук и ръсите мозък, ама как ръсите и ако знаете колко сте смешни, смешни та чак нещастни...ама много нещастни в невежеството си:)))
93
4
 
5
 
! Отговори
КОЧО преди 13 години
тука се виждат пак едни 30 000 евро обещетение от страсбург май
92
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Частния детектив нает от семейството умира ''удобно'' от инфаркт, съдебния лекар се самоубива, вилата, където става убийството изгаря........... тези ни взимат за канарчета, ами патроните са по 2 лева, не си струва да се циганим за 2 кинта, когато може толкова евтино да се отървем от ***.
91
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Глупендриии, колко пъти ви се каза че ДНК е взето още при първата аутопсия.Или не умеете да четете или имате проблем да разберете какво четете, а най вероятно и дветеС това ДНК във влагалището и под ноктите на жертвите, няма съд по света, който да не го осъди.Вие си плямпайте колкото ви е угодно
90
2
 
20
 
! Отговори
za 81 преди 13 години
Това което всички знаем е, че въпросният зам.-министър беше покрит от Румен Шадравана............ кога ли Зоро ще им пусне по един в челото?! Ще е повод за всенародни веселби.
89
1
 
7
 
! Отговори
ninjaa преди 13 години
xora ne razbirate li 4e mom4eto nai veroiatno hte si izgori kato mnogo drygi,rehat li prokyror4etata da si izmiat ra4i4kite vednaga xvarliat nekvi si texni bolni fantazii v mediite nacapvat nekoi i krai vinoven ee, i sasipvat na daden 4ovek jivotecaa,,kakto predpolagam i na tova mom4e hte sasipiat jivotaa,,,, a sega da dokazva mom4eto 4e nee vinovno .
88
5
 
17
 
! Отговори
мария преди 13 години
Такааааа, всички сме на едно мнение. А идва ли ви на ума да направим нещо за това момче. То ще е поредната, но не последна жертва на корумпираната ни съдебна система и на скапаната ни държава. Да видим сега - *** народ ли сме или не. Той най-вероятно няма да си излежи цялата присъда - като попритихне случая - ще обявят амнистия и ще го пуснат, но в такава ситуация може да попадне всеки - и на сестрите и на неговото място.
87
4
 
7
 
! Отговори
Оксиморон преди 13 години
Заради подобна липса на правосъдие, липса на качествени детективи или там както им викат, въобще заради подобна липса на държава, считам, че ако всеки ден, във всяко населено място, се утрепе по един само ***, никога няма да успеят да вкарат някой в затвор, освен ако сам не пожлае да влезе там!
86
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АБСОЛЮТНО ПРАВА Е ЕВРОПА ЗА БЪЛГАРИЯ.В ТАЗИ ДЪРЖАВА ДЕПУТАТИ ,ПОЛИЦАИ ,ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ ....СА НАЙ ГОЛЯМАТА И СТРАШНА МАФИЯ В ЕВРОПА.
85
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Покойния професор явно си е разбирал от работата след като казва че са били прегазени от кола и година по-късно Скотланд Ярд казва същото.
84
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДНК извлечено след ексхумация и сле толкова дълго време ми звучи като негодно доказателство. Едва ли и международен съд би го признал.
83
2
 
34
 
! Отговори
17 октомври 2008 преди 13 години
Експертът по съдебна медицина проф. Стойчо Раданов бе намерен обесен тази сутрин на детска катерушка в столичния квартал Иван Вазов. първоначалната информация става дума за самоубийство. Полицията проверява и версията за убийство на проф. Раданов. Според източници редовна практика е при всяко самоубийство да проверява и версията за убийство.76-годишният професор Раданов беше ръководител на екип от петима експерти, които направиха повторна аутопсия на телата на убитите сестри Белнейски от Пазарджик. Според заключенията на тази експертиза сестрите са били прегазени от автомобил и не са били изнасилвани.
82
0
 
36
 
! Отговори
къде си ,истино? преди 13 години
Случая Белнейски, както и случая Борилски са страшно клеймо върху българската държавност.Държавата- съучастник в най -гнусните престъпления.
81
0
 
25
 
! Отговори
Ивайло преди 13 години
"Удар с автомобил е мнението и на експерти от Скотланд ярд, до които нашите разследващи са се допитали." - Ако това е вярно, то това е казвал и покойния професор Раданов и нещата стават още по съмнителни след неговото внезапно самоубийство.
80
3
 
72
 
! Отговори
да припомним преди 13 години
Сестрите Белнейски видели катастрофата на Петърнейчев? Важен свидетел в курорта Св. Константин принуден да мълчи, за да не му се случи нещо лошо Сестрите Росица и Христина Белнейски са били свидетелки на катастрофата в с. Главиница, при която зам.-министърът на транспорта Георги Петърнейчев уби пенсионер. Това съобщи вчера читател на в. ..... от Пазарджик, който пожела анонимност, защото се страхува за живота си. Инцидентът, при който Петърнейчев прегази на пешеходна пътека 70-годишния Николай Шарланов, стана на 23 декември миналата година. Според читателя ни, момичетата са били зверски изнасилени и убити в края на януари, именно защото са станали свидетелки на убийството. Веднага след убийството Георги Петърнейчев е дал на полицаите 1000 лева, за да съставят протокол с невярно съдържание за пътното произшествие. Вътрешният министър Румен Петков, който е близък приятел на Петърнейчев, пък притиснал експертите да запишат, че скоростта на джипа не е била по-висока от 40 км/ч, твърди читателят. Източникът разпозна сестрите Белнейски по кадрите от видеозапис, публикуван във в. ".......". Видеото е заснето на 15 януари в курорта "Св. Константин". На него се вижда как две момичета вървят по пътя към мотела на Петърнейчев "Даф Транс". Това бяха Белнейски, те разговаряха и с лифтаджията и ски-учител Димитър Юруков, категоричен е читателят. Запознати със случая потвърдиха, че след убийството на сестрите, Юруков е бил заплашван и му е било наредено да мълчи, за да не се случи нещо лошо на него или на близките му. Жестоките насилия и убийството на Росица и Христина пък станали във вилата на Георги Петърнейчев в курорта. Освен мотел, там бившият кмет на Пещера, ексдепутат от левицата и сегашен зам.-министър, имал и вила. Тя е с номер 685 и е в кв. 18 на курорта, добави читателят. В тази хижа ставали оргиите на Петърнейчев и Румен Петков. Имотът първоначално бил на автомобилния състезател Георги Петров, но после е закупен от Петърнейчев. В тази вила наляха парите, които кметът Петърнейчев открадна от две улици в Пещера, категоричен е източникът. В. "......." ще провери достоверността на изнесените данни............................................. .................................................. ................... P.S. .......И по късно след дни,беше инсцениран пожар във прословутата вила струваща повече от 3000000 лв. в ,която стояха кървавите следи от жестокото убйиство...... така прословутата вила изгоря а с пожара изчезнаха и следите от жестокото убииство...........
79
0
 
20
 
! Отговори
мария преди 13 години
Прокуратура, управляващи, синдикати - да не изреждам, си мислят, че народа като умира от мизерия и не вижда ясно какво се случва. Да ама Не. Не сме прости и недодялани, за толкова и на нас Бог е дал мозъци и то здрави. Айде нема нужда. Изнасяха какви ли не факти, какви ли не доказателства, спомена се за син на държавно човече и ... до там. В един момент - много сериозни доказателства - тоя е. Е ако е тоя - отдавна да са го хванали.