Лъснаха "Дупетата" на месопреработватели

При проверки в страната иззеха 130 тона изрезки от колбаси
25 авг 2010 14:45,
300
Лъснаха "Дупетата" на месопреработватели
Снимка: Булфото

Над 130 тона изрезки от колбаси, предназначени за унищожаване, са конфискувани от ГДБОП и органите на ДВСК при акция "Дупетата"*.

При операцията, свързана с кампанията по налагането на стандарта "Стара планина", са проверявани складове и месопреработвателни предприятия в страната.

Акцията е срещу производители, за които властите имали информация, че използват за направата на колбаси отпадъчни продукти, които би трябвало да бъдат унищожавани.

Вместо това обаче те се вкарват в страната, преработват се, продуктите се преетикетират и се пускат на българския пазар.

Над 100 тона изрезки от колбаси са открити в Плевен, над 25 тона – в Пазарджик, а в Първомай – около 1,5 тона. В Брезник са иззети  850 кг, а в София около 800 кг.

Още по темата

"Конфискуваните количества ще бъдат унищожени в екарисаж. А предприятията "ще бъдат санкционирани възможно най-жестоко", каза пред "Фокус" министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Той не изключи възможността да се стигне и до отнемане на лицензи на нарушителите.

*Името на акцията идва от жаргонното наименование на краищата на изрезките от колбаси, наричани "дупета".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още по темата: Стара планинаакция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
0
 
4
 
! Отговори
leni преди 13 години
Фирмата производител????? Така се прави... А, стандарта Стара планина показва до сега какво са слагали и продължават да мажат....
256
2
 
9
 
! Отговори
Йоан Кръстител преди 13 години
На вниманието на "мозъците" някои нови имена за бъдещи акции:- срущу хората на АД - "лакомите";- срущу хората на СС - "прашките";- срещу хората на ЯЯ - "***"- срещу хората на ББ - "интересчиите";- срещу хората на МД - "пишманите";- срещу хората на ВС - "гюрултаджиите";- срещу пенсионерите - "памперсите";- срещу музикантите - "чалгаджиите";- срещу учените - "феодалите";- срещу трайкащите - "сеирджиите";- срещу чиновниците - "кьорсофраджиите";- срещу целия народ - "будалите"
255
1
 
1
 
! Отговори
266 преди 13 години
До 268Идиот,явно имаш предвид 266 ама нали си кух.......знаеш.А иначе и за теб ми е през дедовия какво мислиш за мен,Света и още нещо.***.
254
2
 
1
 
! Отговори
Do 226 преди 13 години
Ти затова ги ядеш тези *** бе баце.. щото ти е през дедовия.
253
1
 
3
 
! Отговори
аз преди 13 години
Брезнишките колбаси са известни 2.50лв кг.наденица 2.70лв кг кремвирши и все народни цени дали има нещо като месо в тех а?
252
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
През дедовият ми е че сте хванали някой измамник.В Бг 95% от населението са ИЗМАМНИЦИ и МОШЕНИЦИ.ФАКТ.Кво ме боли че били хванали 50-100 такива гамени.
251
0
 
10
 
! Отговори
123 преди 13 години
КАК СТОИ ВЪПРОСА С ЧЕСТНИЯ ЧАСТНИК "ТАНДЕМ", КОЙТО КУПУВА ТОНОВЕ ПРАТ?
250
2
 
9
 
! Отговори
Az преди 13 години
Името"Дупетата"можеше да е "Изрезките"После върви обяснявай на децата как се говори,какви думи се използват и кога.Иначе на всички ни е ясно,че в колбасите месото е най-малко/ако изобщо има/Но колко ли хора ще могат да си позволят салами от 10 лева?Пък и не само тези храни са за проверка.Ами хляба,сладките,които децата обожават............Не е нужна война,защото ние сами се самоунищожаваме
249
0
 
0
 
! Отговори
... преди 13 години
хайде да ги почваме
248
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-голямото количество изрезки са хванати в склад на едро в Плевен. Там над 100 тона са конфискувани от фирма "Анона". Още 25 тона пък са иззети в Пазарджик от склад на "Камарко дистрибутори". Двете фирми са с общ мажоритарен собственик. (Виж коментара му вдясно - бел. ред.)По-малки количества са конфискувани в Брестник, Първомай, Пловдив, Бургас и София.Изяснява се откъде идват изрезките, обясни за........ шефът на плевенската полицейска дирекция комисар Светозар Илиев. Стоката не била скр
247
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Над 130 тона изрезки от колбаси са конфискувани при съвместна акция на ДВСК и ГДБОП, съобщи земеделският министър Мирослав Найденов. Тя е с кодовото име "Дупетата". На жаргон така се наричали крайчетата на саламите."Дупетата" трябва да се унищожават или да отиват за храна на кучета, но наши търговци ги вземат от чужбина почти без пари, смилат ги на кутер или преопаковат, за да ги продадат като скъп луканков колбас, обясни Найденов. Конфискуваната при акцията стока ще бъде изгорена в екарисаж.
246
0
 
4
 
! Отговори
пепо преди 13 години
Всичките са скапани, купувай месо и ще си от печелившите.
245
0
 
18
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
а защо не давате информация в кои фирми са намерени ,за да не им купуваме ***????????????????????????
244
0
 
20
 
! Отговори
Симеон II преди 13 години
Дами и господа! Нека все-пак гледаме позитивно на нещата,защото като му дойде времето,ще разберете,че консумирайки колбаси Made in Bulgaria вие ще имате няколко приемущества пред останалите жители на ЕС-първо:вие спомагате за закупуването на нови самолети,яхти и Мерцедеси от нашите честни бизнесмени-месопреработватели.Второ-ядейки тези колбаси,вие ще сте толкова свежи,че след 4000 години ще сте по-голями свежарки от мумиите на фараоните.
243
0
 
6
 
! Отговори
РВД преди 13 години
Ставаш за полицията! Птиците нямат такова нещо. При тези животни има клоака, което съчетава 2 в 1:)А междувременно си похапваме и клоаки, и какво ли още не! Повечето пмесни продукти са толкова пълни с ***, че един сериозен анализ ще покаже страшни неща..
242
0
 
4
 
! Отговори
РВД преди 13 години
Ставаш за полицията! Птиците нямат такова нещо. При тези животни има клоака, което съчетава 2 в 1:)А междувременно си похапваме и клоаки, и какво ли още не! Повечето пмесни продукти са толкова пълни с ***, че един сериозен анализ ще покаже страшни неща..
241
2
 
3
 
! Отговори
asi преди 13 години
xa xa xa tozi komentar ot mvr e mnogo 9k.
240
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайде бе, много сте възмутени.Някой найстина ли повярва,че ще ядем колбаси от абсолютно чисто месо?Който е повярвал или трябва да е много глупав, или супер наивен.
239
3
 
12
 
! Отговори
МВР преди 13 години
Името на следващата операция е "Панирани пилешки клитори"
238
0
 
6
 
! Отговори
stenly преди 13 години
То е ясно че ядем ***,но по-големия проблем е че нямаме голям избор от вносни колбаси. Нашите търговци ,не ги допускат на пазара умишлено ,защото са много по-качествени а и по-евтини. Внесли са гледам само някакви испански суджуци и ги продават на тройно по-висока цена пак умишлено, за да принудят хората да си купуват фалшивите БГ колбаси. Хората си казват- а, вижте то вносното скъпо- хайде да вземем българското.Балкански хитринки,нали. Надеждата ми е в това правителство .