Конфискуваха 35 000 литра нелегално дизелово гориво

Те са открити при проверка на бензиностанция край Ямбол
13 яну 2011 16:29,
33
Конфискуваха 35 000 литра нелегално дизелово гориво
Митницата в Бургас. Снимка: Dnes.bg

През последните дни обектите за продажба на горива в страната се намират под „двоен огън“.

При инспекция на бензиностанция, намираща се на територията на област Ямбол, бургаските митничари задържаха 35 000 литра нелегално дизелово гориво.

Проверката е извършена от мобилна митническа група и служители на отдел „Акцизи” в митница Бургас.

Нелегалното гориво е било съхранявано в два незаконно изградени резервоара, монтирани съвсем близо до бензиностанцията.

Едното от хранилищата е подземно и в него са се съдържали около 30 000 литра дизел. Вторият резервоар е надземен, като в него са се съхранявали другите 5000 литра гориво.

Пред проверяващите фирмата собственик на бензиностанцията е представила документи за горивото, които обаче са се оказали недействителни.

Резултатите от направения лабораторен анализ показват, че в книжата се съдържат данни, неотговарящи на съдържанието на горивото в двете нерегламентирани хранилища.

На този етап дизелът е с неизвестен произход. Двата резервоара са запечатани от митницата.

Фирмата нарушител ще понесе своята наказателна отговорност по Закона за акцизите и данъчните складове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да национализират и рафинерийките на ***-аджиите ,дето бълват горивата-менте,че да се спре злината от изворът й!А не само с козметика да ни забавляват. Ако се удари сърцето на звяра,коъто мори бизнеса с горива,а именно - производителите на ментета,ще можем на следваща стъпка на спокойствие да прочистим и продавачите - менте,които са почти винаги едни и същи физически лица с произвеждащите горивата. Т.е. и така и иначе - едни и същи са муцуните,крадящи ни вече повече от 20 години.
31
0
 
7
 
! Отговори
до 27 преди 13 години
пич,нали се сещаш,че адвокатите и нотариусите са освободени от данъцизамислял ли си се защо ?защото в парламента имат силно лобиоще едно време в СДС имаше много адвокати и си направиха законите за себе ситези закони 10 години никой не ги е променялхората са казали - рибата се вмирисва откъм глава. (Проблема идва от парламента)
30
0
 
1
 
! Отговори
GULETO преди 13 години
VSE EDNO 4E NI6O NE SA NAMERILI.VDIGAT PY6ILKA . KAKTO I S PY6ENETO.V ZAVEDENIQTA PAK VZE DA SE PY6I.MAI V BALGARIQ E VSQKO 4YDO ZA TRI DNI.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Брррр!Нафтата има не октан,а цетаново число.
28
0
 
3
 
! Отговори
peци преди 13 години
дайте малко нафтица на 1.5лв.ще се избият .
27
0
 
2
 
! Отговори
56 преди 13 години
Голяма работа. По- добре вижте, колко е разумно предложението на 27
26
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДНЕС ХОДИХ В НОТАРИУС В БУРГАС ЗА ПРЕЗАВЕРКА НА ДВЕ ДЕКЛАРАЦИЙ ,В ЕДИНИЯ НОТАРИУС МИ ИСКАХА ЗА ДВЕ ЛИСТЧЕТА 54ЛВ ,РАЗБИРА СЕ ТОВА Е ЖЕСТОКА СУМА ЗА МЕН И ПОТЪРСИХ ДРУГ НОТАРИУС КОЙТО МИ ВЗЕ 27 ЛВ..ВСИЧКО Е МУШЕНИГИ ,ПРОСТО СЪМ ВЪЗМУТЕНА ,РАБОТЯТ СЯКАШ Е ДОШЪЛ КРАЯ НА СВЕТА И САМО ТЕ ТРЯБВА ДА ЖИВЕЯТ....МОЛЯ НАП ДА НЕ СПАТ ,ЦЕНОРАЗПИСЪТ ЗА ВСЯКА УСЛУГА ДА ВИСИ НА ВХОДА И ДА Е ПОДПЕЧАТАН ОТ НАП ТОВА НЕ САМО ЗА НОТАРИУСИТЕ ,АДВОКАТИТЕ ,ЛЕКАРИТЕ ,ЗЪБОЛЕКАРИТЕ .. СИРЕНЕТО В МАГАЗИНА ИМА ЦЕНА
25
5
 
6
 
! Отговори
Бу-бу преди 13 години
35 000 литра? Брей, че това си е почти цяла цистерна. На фона на 250+ преминаващи границата контрабандно всеки ден, направо да се чудиш как са я хванали. Като игла в купа сено! Браво на ГЕРБ!
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Здрасти. Още е загадка как си купувам дизел за левче литъра. Необходимо е да си Шерлок за да разбереш как действа схемата. Радвам се, че такъв в България няма :)
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като ходят по бензиностанциите да проверяват не само количеството ами и качеството на горивото, Всеизвестен факт е колко скапано горивото след унгарската граница насам... а цената е като на западноевропееца.... Защо ли?
22
0
 
5
 
! Отговори
ЗАЩО преди 13 години
Защо не подпукат и Монополиста в БГ,всичката контрабанда тръгва от там.Но в БЪЛГАРИЯ няма човече на което да му стиска да се изправи с-у Руската мафия.Ако се появи някой Месия ще се пребори с-у всички Монополисти(ЛУКОЙЛ,ТОПЛОФИКАЦИИТЕ,ЕЛЕКТРО и ВОДОСНАБДЯВАНЕ,БЪЛГАРСКИТЕ СЪДИИ И ПРОКУРОРИ,ЛЕКАРИ,ЗЪБОЛЕКАРИ,МИНИСТРА НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ,GSM ОПЕРАТОРИ,ЧАСТНИТЕ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ и ЧАСТНИТЕ СЪДИИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ)
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я виж те какво произвежда Нефтохим - лукойл и тогава дрънкай те бензинджиите . Който пътува на вън знае за каква разлика става дума.При ценова разл макс 0.20ст
20
0
 
4
 
! Отговори
Дядо Либен преди 13 години
Доволен съм, но можете още!
19
1
 
22
 
! Отговори
Бензинджийче преди 13 години
Че то има ли бензиностанция в България която да не прави далавери с горивото.....?Да не мислите, че тези милиони се вадят само от отстъпката която им дава Нефтохима....
18
4
 
11
 
! Отговори
jstanchev преди 13 години
За съжеление си прав приятелю, най-добрият начин е безкасово плащане само по банков път там няма мърдане. Но пак казвам кой какво е хванал не ни топли по нагоре чета 16 200 къса цигари е това не е един камион с нафта а три сака с цигари, ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ КАТО ЕВРОПЕЙЦИ, но с тия цени , данъци и мизерни заплати не виждам кога ще стане.
17
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Друже, гласувах за ГЕРБ, но повече НИКОГА не бих го сторил.Не вярвам вече на благите думи на Бойко.Ще му повярвам ако не тръби чак толкова за някво си гориво за 70 000 лв по цени на дребно, а когато затръби за милионите комисионни на Доган!!Ама май нещо замълча..защо ли?
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Конфискуваха 35 000 литра нелегално дизелово гориво- готвили са се да го продават за олио като стане 5 лв
15
2
 
20
 
! Отговори
сержант преди 13 години
Браво.Само така
14
12
 
27
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 13 години
ТАКА,САМО ТАКА - БРАВО НА ГЕРБ !!! ПРАВЯТ ТОВА ,КОЕТО ОТДАВНА ГО ИМА ПО СВЕТА И ТУК ТРЯБВАШЕ ДА ГО ИМА, ЗА ДА ИМА ПАРИ И ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И Т.Н. ВИЖДА СЕ КОЙ ЗАЛИВА С ПОМИЯ УПРАВЛЯВАЩИТЕ - АМИ ТЕЗИ КОИТО СМУЧЕХА МИЛИОНИТЕ ОТ КОНТРАБАНДАТА И ПОДДЪРЖАХА ХАОСА ГОДИНИ НАРЕД !!! БРАВО НА ГЕРБ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЗА ПОЛИТИЧЕСКАТА ВОЛЯ И УПОРИТОСТТА ДА ВЪВЕДАТ РЕД В НАШАТА ДЪРЖАВА !!
13
0
 
11
 
! Отговори
357mag преди 13 години
Точно в 10-ката.Не искат да нмапи-ат ,че това са 35 тона,щото звучи малко.обаче 35 000 литра за *** си е направо едно море с нафта.