Закопчаха бандит, готвел покушение срещу съдия от СГС

Магистратът го осъдил като участник в престъпна група
Обновена: 16 фев 2011 14:32 | 16 фев 2011 14:15,
24
Закопчаха бандит, готвел покушение срещу съдия от СГС
Снимка: Булфото

Полицията задържа русенеца Симеон Симеонов за подготвяно убийство на съдията от Софийския градски съд Десислав Любомиров.

Симеонов е в ареста за 72 часа, ще му бъде поискано и постоянно задържане.

Предполага се, че престъпникът искал да си отмъсти на магистрата, който му постановил тежка осъдителна присъда, докато работел в Окръжен съд – Русе. През 2006 г. с още четирима Симеонов получил ефективна осъдителна присъда с наказание 9 години лишаване от свобода като участник в престъпна група за разпространение на наркотици.

Впоследствие двама от осъдените – 40-годишният Пламен Кунчев-Паци и 30-годишният Станимир Стоименов успяват да избягат в Южна Африка, където пребивават с фалшиви документи за самоличност.

Симеонов е освободен през март 2010 г. от затвора Белене, където е бил държан под стража в качеството му на обвиняем. Той е обжалвал присъдата си пред Великотърновския апелативен съд и пред Върховния касационен съд.

Още по темата
По информация на разследващите Паци и Стоименов се свързали през миналата година със Симеонов и му възложили поръчка да убие съдията като акт на отмъщение за постановената присъда.

Той трябвало да организира престъплението и да открие други лица, които да го извършат. Симеонов започнал действия по подготовка на убийството през октомври миналата година. За начало той наел апартамент в столичен квартал с изглед към блока, в който живее съдията.

Преки извършители на подготвяното убийство трябвало да бъдат други двама души, неизвестни до момента. Симеонов смятал да напусне България и да се установи в Южна Африка, след което двете лица щели да предприемат действия спрямо магистрата.

При направения арест Симеонов се опитал да избяга през мазетата на жилищен блок.

От близо година Десислав Любомиров е съдия в София и е един от четиримата кандидати за шефския пост в СГС.

Именно той задържа за постоянно в ареста бившия военен министър от НДСВ Николай Цонев, съдията Петър Сантиров и бившия главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов, след като почти всичките му останали колеги си направиха самоотвод по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
АБСУРДАНА преди 13 години
КАКЪВ СЪДИЯ САМО!ОТ ВСЯКЪДЕ ДА Е ВЗЕЛ.ОТ ОПРАВДАНИТЕ ПАРИ ЗА ОПРАВДАВДАРЕЛНА ПРИСЪДА, ОТ ЗАЩИТЕНИТИЯ СВИДЕТЕЛ НОВИ ПОКАЗАНИЯ,ЗА ТУЙ, 4Е Е ЗАПЛАШЕН.ТОЙ НЕ Е ЗАПЛАШЕН, АМА ИСКА ДА СТАНЕ ШЕФ НА СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД, ТА ЗАЩО ДА НЕ ИЗПОЛЗВА ОПИТА НА ФИДЕЛ БЕЕВ.ПЪК И РУСЕНСКАТА ПОЛИЦИЯ МОЖЕ СЪЩО ДА СЕ ИЗПОЛЗВА-УЗАКОНЯВА ПОКАЗАНИЯТА НА ЗАЩИТЕНИЯ СВИДЕТЕЛ АНДИАМОТО, ПОЛИЦИЯТА В РУСЕ ОТЛИЧНО ЗНАЕ, ЧЕ НЕГОВИТЕ ПОКАЗАНИЯ СА ПЪЯЛНА ИЗМИСЛИЦА, НО ЧПЪК ДЕЛОТО НА ГРУПАТА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ИЗДИГАНЕТО
24
2
 
0
 
! Отговори
bai xui преди 13 години
palni gluposti predizborni napraviha se na batmani predizborno
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЗА ДА СЕ ИЗГЛЕДА ТАКОВА ДЕЛО И ДА СЕ ПОСАТНОВИ ТАКАВА ПРИСЪДА И ТО В ДЪРЖАВА КАТО БЪЛГАРИЯ СЕ ИЗИСКВАТ КАЧЕСТВА И ТО ДОСТА ПО-РАЗЛИЧНИ ОТ ТЕЗИ, КОИТО СА НЕОБХОДИМИ ЗА ПИСАНЕ НА АНОНИМНИ ГЛУПОСТИ ПО ФОРУМИТЕ
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей,големи са мушмороци от тоя герб!За един ден изловиха сичкото престъпник де има в България!!!СМЕШНИЦИ!!Идват избори!!
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предлагат им морков и тояга. Избират моркова и спокойния, богат живот.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ste zapochnat da gi sadyat,kogato pochnat da gi strelyat.Grozno,ama si e taka.
19
3
 
2
 
! Отговори
ник преди 13 години
ДО КИЛЪР 16 . ТИ СИ ЗАБЕЛЕНЕ НО ГО НЯМА БАИ ТОШО.
18
3
 
2
 
! Отговори
ник преди 13 години
ДО КИЛЪР 16 . ТИ СИ ЗАБЕЛЕНЕ НО ГО НЯМА БАИ ТОШО.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Затова не ги съдят - страхуват се. Съдиите са страхливци.
16
14
 
8
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Жалко,че човека не е успял :(
15
2
 
17
 
! Отговори
prizrak преди 13 години
Не се заблуждавайте.Съдиите съдят според шумоленето на парите.Тези които сега са на високите позиции в съдебната власт са назначени по времето на Гоце,Сергей,Диган и Костов.Именно поради този ФАКТ те работят в услуга на горе споменатите и защитатават мафията .Това е една симбиоза която е много трудно да се разбие............но не трябва да се отказваме.Не на корупцията!!!!!!!!!
14
2
 
1
 
! Отговори
WL преди 13 години
Така ли?Казваш го сигурно защото много добре познаваш законите :)Или пък са ти съдили много пъти ;)
13
1
 
8
 
! Отговори
DN. преди 13 години
NE E VARNO,CHE SADIITE SADAT SPORED ZAKONITE -- TOVA E SMEWNO I NALUDNICHAVO, ABSURDNO I JALKO MNENIE.
12
8
 
6
 
! Отговори
WL преди 13 години
Съдиите съдят според законите, така че по-добре насочете омразата си към законотворците.. Нещата са малко по-сложни и дълбоки от това, което си представяте.
11
1
 
6
 
! Отговори
main_creator преди 13 години
До 3 Не е имал достатъчно пари да си плати за оправдание- Да не говориме че когато мвр използва СРСта без разрешение и после когато си опекът нещата съдията подписва като послушно палеСъс сигурност този акт щеше да всее смут в съдийската гилдия - но тяхното МВР ги пази
10
3
 
4
 
! Отговори
v. преди 13 години
taka e , 9 .
9
11
 
19
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Не одобрявам покушенията, но един БГ съдия по-малко..звучи не чак толкова зле.
8
7
 
17
 
! Отговори
ани преди 13 години
Жалко че са го хванали
7
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Един явно по-свестен съдия, и те ще се опитат да го пречукат... страх ги е да не седне още някой от тройната ламя до Цонев и Сантиров..
6
8
 
10
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 13 години
Това са глупости-няма такъв съдия в Корумпестан,които да осъди истински престъпник на толкова години.А иначе за подготвяното му убийство-САМО ТОВА Е НАЧИНА ДЪРЖАВАТА ДА СЕ ОТТЪРВЕ ОТ ТАЗИ КОРУМПИРАНА,БЕЗОЧЛИВА,ЧЕРВЕНА ***,която е срам и смях за страната.