Червени фенове безчинствали по сценарий

23 са арестувани след снощната футболна среща
Обновена: 27 фев 2011 15:25 | 27 фев 2011 15:06,
259
Червени фенове безчинствали по сценарий
Снимка: БТА

Общо 23 души са арестувани след снощната футболна среща между отборите на Левски и ЦСКА. Това съобщи на пресконференция директорът на СДВР Валери Йорданов. 

Петима от задържаните са непълнолетни. От СДВР обясниха, че снощи приоритет на полицията е било опазването на обществения ред, а не арестуването на футболните фенове. 

Тепърва предстои да бъдат задържани още от виновниците за безредиците, след преглеждане на видеозаписите. 

По време на сблъсъците са пострадали 32 полицаи, като трима от тях са били настанени в болница. Двама от ранените служители на реда са от Плевен, а други двама са от Пловдив.

Няма да се огънем при такива провокативни действия, заяви директорът на СДВР. 

По думите му действията на феновете на ЦСКА са били предварително режисирани, като някои от тях са започнали да откъртват парчета бетон пет минути след като са били допуснати на стадиона. 

Валери Йорданов посочи, че от СДВР са започнали да подготвят охраната на стадиона около месец преди срещата. Полицаите са следели интернет-форумите, където по думите на Йорданов, фенове са призовавали за агресивни действия. 

Служителите на реда са се срещали и с лидерите на футболните агитки, за да апелират за съдействие да не се допускат ексцесии. 

На 21 януари се е състояло съвещание, на което от СДВР са призовали БФС и телевизията, която излъчи срещата, да уредят по-ранен час за мача и той да се проведе на националния стадион "Васил Левски". 

По думите на Валери Йорданов освен, че се явява като неутрален терен, стадион "Васил Левски" е и много по-добре оборудван за охрана. От БФС и телевизията обаче са отказали.

Преди началото на срещата са били спрени от достъп до стадиона 15 фенове, които са били употребили прекомерно количество алкохол, заяви Йорданов. 

Трима са били изпратени в отрезвител, добави той.  

Още по темата

По думите на директора на СДВР максималните наказания, които заплашват провините се за футболно хулиганство, са глоба и забрана да се явяват на футболни срещи. 

Състоянието на най-сериозно пострадалия фен при сблъсъците вече е извън опасност  за живота, посочи Валери Йорданов. 

Все още не е ясно как точно е пострадал той, добави комисарят. 

Единственото, което момчето е обяснило на полицаите до момента е, че е припаднал.

Директорът на СДВР посочи, че в МВР няма постъпили молби за полицейско насилие. 

Той призова ако има такива, пострадалите да се обърнат към СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
2
 
38
 
! Отговори
мм преди 13 години
хаосът и некомпетентността в държавата мутробългария се отразява във всички сфери на живота.вчера батков и компания,бфс,некадърните полицейски шефове провокираха футболните запалянковци, което доведе до жалки и грозни сцени. монополите чез,еон,евн,петролните босове искат ново поредно увеличение на цените, орязват парите за здравеопазване и то за онкоболните и сърдечноболните,храните поскъпват със всеки ден -това е истинската провокация към целия народ. народе, спиш ли !!!!
171
1
 
32
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
ox dokato ima xora s soc mislene niam das e opraviat nestata i tia detp zastitavat policiata sigornosa bili donosnici na meliciata ili sa deca na takiva xora
170
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какво е това левски, какво е това цска ? Бои по празните кратуни !!! Само полицейски палки за вас !!!
169
1
 
32
 
! Отговори
fen преди 13 години
strahotna policia strahotna armia,spete spokoino deca macha shte svarshi njakoi den
168
2
 
55
 
! Отговори
4и4е преди 13 години
Левскар съм, яд ме е, че загубихме! Бях на стадиона и видях, как полицията не знае какво прави! Кой взе решение да изгонят 3000+ бесни фенове по улиците на София? Вътре в кошарата те бяха под контрол! А навън? Там имаше само беззащитни, незамесени хора, които понесоха на гърба си разрушителната сила на енергията, провокирана от безотговорни милиционерски шефове! Сега моралната и финансова отговорност трябва да се търси от полицейските шефове, които се държаха неадекватно!
167
1
 
39
 
! Отговори
redordead преди 13 години
продължение:Това означава, че в БГ има около 75 000 престъпника, ами значи, правим дружба, младост, люлин и обеля затвори и вкарваме 7 мил и 500 в затвора и сприаме престъпността в България...елементарно нали? След като полЮцията не може да се справи, дайте да отстраним всички възможни променливи, и готово!
166
1
 
41
 
! Отговори
мw преди 13 години
от изявленията на полицията, бфс и организаторите на мача не са се съгласили той да се играе на националния стадион.батков е разчитал, и на това, че у дома и стените помагат,а и ще вземе приходите от билетите.на ония от бфс не им пука за нищо друго освен пари и колкото повече по-добре.освен това са продадени повече билети за по-малко места в сектор Г.като прибавим и простотията на полицейския златанов-ето ви го сценария-алчност,безхаберие,наглост и простотия и удобните виновни.
165
3
 
42
 
! Отговори
redordead преди 13 години
значи, 500 фена от 3500 безчинстват и накзват всички, като ги гонят от събите, за което са си платили билетите? И доколкото чета, според коментарите, народа е ОК с това!Ами, тогава, аз имам ноу хау, да спра корупцията и всякаква престъпност в България! Да предплобим, че на всеки 100 човека 1 е престъпник, сега да приемем, че в БГ има 7 мил и 500 хил човека.
164
2
 
38
 
! Отговори
Зорница преди 13 години
Всеки фен е щастлив, когато отборът му побеждава, без значение дали играе красиво или не. Всеки играч е щастлив, ако усеща подкрепата на феновете си, неслучайно публиката е 13-ият играч. Имаше грозни сцени на терена, но те бледнееха пред отвратителните сцени по трибуните и по улиците. Кой беше щастлив от тях? *** ***, които не се вълнуват от футбол, а от собствения им "блясък" като ***, друго не могат да бъдат. Поздравления за ЦСКА. Това дерби се превърна в малка гражданска война.
163
3
 
32
 
! Отговори
levski преди 13 години
govedo narichai bashta si.ela na mach i da te posvetim,vavedem
162
5
 
60
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Сбиването бе организирано предварително от хора, свързани с Левски. Факт е, че в Сектор Г е имало бетонните парчета. Представяте ли си, някой да кърти бетон с ГОЛИ РЪЦЕ. Значи някой предвидливо ги е оставил ПРЕДИ мача. А останалото се организира лесно е 4-5 провокатора.Ужасно бе, това което се видя по телевизия - полицията налага с палките напълно спокойни хора. Не виждам защо не пускат тези кадри от почивката. А като посееш вятър, ще пожънеш буря! Съд за шефа, който не е проверил сектора!
161
14
 
37
 
! Отговори
нациста преди 13 години
СМАЗАХМЕ ВИ СИНИТЕ ***.ВЪРВЕТЕ ДА ВИ *** В АДА.ГНИСИ СИНИ ***.САМО ЦСКА ЗАВИНАГИ
160
12
 
41
 
! Отговори
нациста преди 13 години
колкото да ви неприятно *** вие сте си едни нещастници.отбора на полицията.държавата на полицията а уе я се шибайте в гъзовете уе *** ченгета.всичките *** в израел!!!
159
2
 
33
 
! Отговори
alaska преди 13 години
samo dunav ruse! sheguvam se
158
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Върви в концлагера Заксенхаузен да те научи ХиМлер на обноски.
157
9
 
34
 
! Отговори
nacista преди 13 години
SAMO CSKA we goveda gnusni i rogati.i predi i sega shampion e SAMO CSKA
156
0
 
32
 
! Отговори
sever преди 13 години
dva ot nai dobrite otbora vinagi ste sa dobre.dori i da njama edin jiv balgarin,te imat edni ot nai dobrite shkoli i pari
155
3
 
37
 
! Отговори
До Венко преди 13 години
Кой си пък ти да искаш уволнението на когото и да било?! Ако за тези ултраси е имало предварителна информация за намеренията им защо да няма ответен сценарий?! Ти май си от диваците, дето чупят и беснеят, искащи да бъдат безнаказани,а?
154
2
 
45
 
! Отговори
до 149 преди 13 години
Аз прозрях истината преди да завърша средно образование. Оттогава не само не ходя на бг мач, даже не ги и гледам! А като съдя от коментарите как са полегнали сините на червените снощи, и как Батков го виждам да взима едни стотици хиляди за уговорката, още по-жално ми става за онези фенове, независимо сини ли са или червени, които се радват или са ядосани. Няма мъжка честна игра вече..има само ПАРИ в така наречената ни перачница и черно тото-БГ футбол! Разберете го !Който не го е разбрал..жалко.
153
1
 
42
 
! Отговори
SANKTITA преди 13 години
Кому е нужно такава ярост и гняв?Това е част от плана ,да бъде разидинен българския народ.Бог да ни пази.Час по-скоро ръководството на БФС да си подаде оставката.