Червени фенове безчинствали по сценарий

23 са арестувани след снощната футболна среща
Обновена: 27 фев 2011 15:25 | 27 фев 2011 15:06,
259
Червени фенове безчинствали по сценарий
Снимка: БТА

Общо 23 души са арестувани след снощната футболна среща между отборите на Левски и ЦСКА. Това съобщи на пресконференция директорът на СДВР Валери Йорданов. 

Петима от задържаните са непълнолетни. От СДВР обясниха, че снощи приоритет на полицията е било опазването на обществения ред, а не арестуването на футболните фенове. 

Тепърва предстои да бъдат задържани още от виновниците за безредиците, след преглеждане на видеозаписите. 

По време на сблъсъците са пострадали 32 полицаи, като трима от тях са били настанени в болница. Двама от ранените служители на реда са от Плевен, а други двама са от Пловдив.

Няма да се огънем при такива провокативни действия, заяви директорът на СДВР. 

По думите му действията на феновете на ЦСКА са били предварително режисирани, като някои от тях са започнали да откъртват парчета бетон пет минути след като са били допуснати на стадиона. 

Валери Йорданов посочи, че от СДВР са започнали да подготвят охраната на стадиона около месец преди срещата. Полицаите са следели интернет-форумите, където по думите на Йорданов, фенове са призовавали за агресивни действия. 

Служителите на реда са се срещали и с лидерите на футболните агитки, за да апелират за съдействие да не се допускат ексцесии. 

На 21 януари се е състояло съвещание, на което от СДВР са призовали БФС и телевизията, която излъчи срещата, да уредят по-ранен час за мача и той да се проведе на националния стадион "Васил Левски". 

По думите на Валери Йорданов освен, че се явява като неутрален терен, стадион "Васил Левски" е и много по-добре оборудван за охрана. От БФС и телевизията обаче са отказали.

Преди началото на срещата са били спрени от достъп до стадиона 15 фенове, които са били употребили прекомерно количество алкохол, заяви Йорданов. 

Трима са били изпратени в отрезвител, добави той.  

Още по темата

По думите на директора на СДВР максималните наказания, които заплашват провините се за футболно хулиганство, са глоба и забрана да се явяват на футболни срещи. 

Състоянието на най-сериозно пострадалия фен при сблъсъците вече е извън опасност  за живота, посочи Валери Йорданов. 

Все още не е ясно как точно е пострадал той, добави комисарят. 

Единственото, което момчето е обяснило на полицаите до момента е, че е припаднал.

Директорът на СДВР посочи, че в МВР няма постъпили молби за полицейско насилие. 

Той призова ако има такива, пострадалите да се обърнат към СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
2
 
37
 
! Отговори
asd преди 13 години
За левски - цска можете да се понтувате но за грешките на политиците не можете !!! офцее
191
0
 
39
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Един въпрос с голяма въпросителна??? Защо сложихте снимка направена в сектора на агитката на "Левски", а сложихте заглавие на статията "Червени фенове безчинствали по сценарий"
190
0
 
35
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Ами то и за Б сектор бяха продадени повече билети от колкото побира сектора.Бяхме един върху друг,да не говорим че затвориха 6 вход 20 минути преди мача и всички се сблъскаха на 5 вход.Добре че не стана някоя трагедия че много жертви щеше да има.Пореден произвол и провокация от полицията.Колкото до мача колкото и да не ми се иска да го кажа заслужена победа за цска и много ама много слаб Левски ама то само на думи дерби не се печели
189
1
 
38
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Бях на мача в агитката на Левски,левскар съм от дете честно ви казвам че ми писна от произвола и мачкането на хората в тази държава.Да 100% е имало *** които са мятали по полицията но и 100% точно невинните са отнесли палките а ония мъжагите са минали метър.Във всяка агитка си има *** и *** които отиват да трошат и да се бият,честно да си призная чакам бебе скоро и много се замислям дали да го заведа на стадиона...аз все още рискувам но до кога....
188
6
 
35
 
! Отговори
Не се учудвам преди 13 години
То по тези географски ширини от край време безчинстват предимно червени...
187
6
 
47
 
! Отговори
789 преди 13 години
Добре бе много сте ми интересни! Тесен ви бил сектора - и улиците на София ли ви бяха тесни та изпотрошихте един куп витрини и автомобили? Такива *** ги има във всяка една агитка и трябва да се намери начин да бъдат отстранявани, за да не страдат заради тях останалите, които са отишли мирно да подкрепят отбора си. Мнението на обществото за БГ запалянкото е като за *** точно заради такива *** дето единствената им цел е да рушат и да се бият
186
6
 
42
 
! Отговори
Чубака преди 13 години
За вандализъм и масово безредие трябва да има затвор поне 1 година. Тогава ще видим дали всички тези пияни, елементарни частици с 5 грама мозък, ще го направят пак. Да направят 4,5 акций на 4,5 мача и мисля, че ще видим сериозна разлика.
185
4
 
40
 
! Отговори
konstantin преди 13 години
А и к'во значение има, че бетонът е откъртен и полицията е на стадиона? Що за провокация може да е това за един нормален човек ? Те сигурно и металните огради бяха пооткъртени.. и ламарините и те бяха така позанемарени.. дай да ги къртим да хвърляме по куките, че гледат лошо... пък и да не гледат лошо - куки са... Ихаа .. героите на новото време - футболните олигоф.. оп сори хулигани. Вижте ни колко сме силни - трошим, бием, псуваме и най-вече подкрепяме отбора до смърт - идеалът на нашия живот!
184
6
 
37
 
! Отговори
betina преди 13 години
показахме ли ви мръсни ***--кой как бие---хахахаха-ааааааа ?само цска---всичко бяхте измислили за да прекратят мача и да вземете служебна победа,но уви----не стана по вашия сценарий
183
7
 
38
 
! Отговори
konstantin преди 13 години
Всеки, който се опитва да защити *** *** "фенове" явно нищо не му разбира главата. 3000 човека в клетка за 1000, порутен стадион, лоши ченгета - бля бля бля!! Бях тям и видях само една истина - наркомани и алкохолици, гняв и безпочвена омраза, която провали празника по трибуните! То и в Перник някой им беше виновен и къде ли още не. Докато Дучето е тартор на тия безмозъчни негодници нищо добро не чака обикновените поддръжници на отбора, които искат да посещават мачовете на ЦСКА
182
4
 
34
 
! Отговори
alele преди 13 години
Бетона си беше полуизкъртен виждах ,че без усилие *** го къртят а на места даже си беше като ,че ли оставен хаха няма никакъв сценарий освен този да ни изведат от сектора по начало :) слаба полиция , неопитна знае само да шари с палката по старците и децата понеже най-бавно можеха да се отдръпнат назад мишки най-страшни , само едно мога да кажа в момента в който полицията каза да се напусне так нареченото спортно съоръжение , се отприщи изцяло агресията на агитката умен ход ни лук ял и тн.
181
0
 
33
 
! Отговори
МОДЕРАТОРЕ !!! преди 13 години
Не виждаш ли постингите 161 и 162 ? Качени са преди два часа, защо още не са изтрити?
180
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да бе в европа няма как да стане. Сърбите хич не искъртиха стадиона в Италия.
179
4
 
36
 
! Отговори
.. преди 13 години
Ясно е че полицията отнася критика защото е репресивен апарат по начало, и това е така във всяка страна. Но защо да я подхвърляме на тълпата която просто се чувства силна защото е тълпа? Защо дискредитираме полицията по този начин - какво общо има тя с един мач?Къде в ЕС ще видите полицаи, а не наета от клуба охрана да охранява мач? Време е за това да стане изискване на БФС към всеки клуб - да организира охраната - ако не може - няма мач, както стана с Рилски Спортист - ЦСКА. Това е.
178
6
 
37
 
! Отговори
plamen преди 13 години
аз сам левскар от малък но това снощи бе върха. полцията си свърши работата това в европа няма как да стане как беше там елате и гледайте един мач в европа и ще видите каква разлика а за мача цска бяха по добри
177
0
 
53
 
! Отговори
! преди 13 години
Еб***хти бетона, щом феновете го къртят ей-така!
176
2
 
37
 
! Отговори
ЕленЪТ преди 13 години
Еленче 175 ти си от ония ограничените на които каквото им кажат го приемат за даденост! Не ти ли мина ей така през ума че може това да е инсценировка? Явно не щом толкова лесно раздаваш присъди! Аман от такава *** като тебе!
175
0
 
47
 
! Отговори
muka преди 13 години
1. Абе, ако се сбият в кварталната кръчма, дали трябва да се евакуира целия квартал?2. Щом всички са вандалствали що не ги арестуваха?3. А феновете на левски какво ли са мятали?
174
13
 
41
 
! Отговори
Елена преди 13 години
По един хубав бой,и после по 4-5 години в хубави изправителни лагери да носят камъни да видите как ще се научат че това не е джунгла!!!Аман от кретеноиди!!!Ако пък не подейства-***!!!
173
4
 
35
 
! Отговори
ЧЕРВЕНА МАФИЯ преди 13 години
ЩОМ ПЪРВАН ПЪРВАН ОВ - ПЕРО , КОЙТО БЕ ШЕФ НА САШО ПАНДИЗО , ДЕТО ГУШНА МИТНИЧЕСКОТО ЗЛАТО И НЕГОВИЯТ КОМБИНА ВЕНЦИ ДУПЕТО СА В РЪКОВОДСТВОТО НА ЦСКА , ЗНАЧИ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ВСИЧКО .