Червени фенове безчинствали по сценарий

23 са арестувани след снощната футболна среща
Обновена: 27 фев 2011 15:25 | 27 фев 2011 15:06,
259
Червени фенове безчинствали по сценарий
Снимка: БТА

Общо 23 души са арестувани след снощната футболна среща между отборите на Левски и ЦСКА. Това съобщи на пресконференция директорът на СДВР Валери Йорданов. 

Петима от задържаните са непълнолетни. От СДВР обясниха, че снощи приоритет на полицията е било опазването на обществения ред, а не арестуването на футболните фенове. 

Тепърва предстои да бъдат задържани още от виновниците за безредиците, след преглеждане на видеозаписите. 

По време на сблъсъците са пострадали 32 полицаи, като трима от тях са били настанени в болница. Двама от ранените служители на реда са от Плевен, а други двама са от Пловдив.

Няма да се огънем при такива провокативни действия, заяви директорът на СДВР. 

По думите му действията на феновете на ЦСКА са били предварително режисирани, като някои от тях са започнали да откъртват парчета бетон пет минути след като са били допуснати на стадиона. 

Валери Йорданов посочи, че от СДВР са започнали да подготвят охраната на стадиона около месец преди срещата. Полицаите са следели интернет-форумите, където по думите на Йорданов, фенове са призовавали за агресивни действия. 

Служителите на реда са се срещали и с лидерите на футболните агитки, за да апелират за съдействие да не се допускат ексцесии. 

На 21 януари се е състояло съвещание, на което от СДВР са призовали БФС и телевизията, която излъчи срещата, да уредят по-ранен час за мача и той да се проведе на националния стадион "Васил Левски". 

По думите на Валери Йорданов освен, че се явява като неутрален терен, стадион "Васил Левски" е и много по-добре оборудван за охрана. От БФС и телевизията обаче са отказали.

Преди началото на срещата са били спрени от достъп до стадиона 15 фенове, които са били употребили прекомерно количество алкохол, заяви Йорданов. 

Трима са били изпратени в отрезвител, добави той.  

Още по темата

По думите на директора на СДВР максималните наказания, които заплашват провините се за футболно хулиганство, са глоба и забрана да се явяват на футболни срещи. 

Състоянието на най-сериозно пострадалия фен при сблъсъците вече е извън опасност  за живота, посочи Валери Йорданов. 

Все още не е ясно как точно е пострадал той, добави комисарят. 

Единственото, което момчето е обяснило на полицаите до момента е, че е припаднал.

Директорът на СДВР посочи, че в МВР няма постъпили молби за полицейско насилие. 

Той призова ако има такива, пострадалите да се обърнат към СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И тук във форума и на улицата, та и на стадионите, се вижда, че хората в БГ са два вида. Едните искат цивилизация и култура, а другите диващина и разруха. Питам вторите, ако след подобни истъпления потроша вашата кола, прозорецът на жилището ви или витрината за 2-3хил лева на магазинът ви, пак ли ще ми говорите за демокрация или за полицейска държава?! Мисля,че сте лицемерни подстрекатели и малки душички, дето намират утеха в трошене на чуждото. Нека "децата" ви чупят вашето имущество, не моето!
151
3
 
50
 
! Отговори
SS преди 13 години
По тези мачове ходят само комплексирани гейчета да си избиват незадоволения *** нагон !
150
1
 
31
 
! Отговори
simo преди 13 години
най после да си ходи у пловдив
149
1
 
55
 
! Отговори
ano преди 13 години
Не ни трябват футболни мачове. всеки месец да сбират всички оцелели ултраси на терен, заграден с бодлива тел, и да им дадат един час да се избиват спокойно помежду си с всякакви подръчни средства - кеф им бомбички, кеф им бетон, кеф им пейки, кеф им брадви. Да сложат и няколко икаруса на терена да ги трошат и да се гонят между тях. след една година може и да се прочистим от тази *** и тогава ще можем да ходим спокойно да ходим на футбол за да гледаме игра, а не с идеята да се напием и сбием
148
2
 
63
 
! Отговори
Не ходете на мач !!! преди 13 години
Тази събота ходих за последно на стадиона ! Край ! Търпението ми се изчерпа !Нямам намерение да пълня гушите на престъпници водещи се за президенти на футболни клубове. Не искам повече да гледам евтини сапунки, от които някой хора печелят милиони за ИЗМАМАТА !Мерси ! Нямам желание вече и да гледам полицейско насилие или не дай Боже да го упражнят върху мен, заради някой ***, хвърлил бомбичка срещу полицаите.Аз бях до тук ! Скоро на мач ще ходят само футболистите и охраняващите ги куки
147
0
 
46
 
! Отговори
леля преди 13 години
изобщо не ме интересувакам да плащам за охраната от кой отбор са!Не искам да плащам за охраната на някакви хора които са отишли с нагласата да рушат!Закрийте тоз и без това корумпиран шампионат!
146
0
 
37
 
! Отговори
Do Svetoslav преди 13 години
Bili te. Ami malko tie. Vie ne ste futboloni fenove be vie ste DIVACI. Ama to i tove futbol li e? Ebati prostashtinata. Aide machovete bez publika, samo po televiziata.
145
2
 
57
 
! Отговори
коко преди 13 години
Агитките са същите, като футболистите, наркомани и алкохолици.Това не е футбол.В България трябва да бъдат забранени мачовете и да се финансира нормалния спорт!!!
144
13
 
38
 
! Отговори
Венко преди 13 години
Да сценарии имаше и той беше на Полицията със сценарист Тони Златанов.Погледнете как беше организирана полицията по стадиона.Крайно време е г-н Златанов да бъде уволнен дисциплинарно. Слушам го по Канал 3 и се чудя това ли е нашата полиция и това ли са нашите кадри.Какъвто им е министъра такъв им е и ръководителя за безредиците.Жалко за българския народ. Ще има още да патим от ГЕРБ.Премиера им каза ние разбираме от полицейщина - не разбира от милиционерщина.
143
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ясен Петров преди един час е УВОЛНЕН !
142
4
 
43
 
! Отговори
нинов преди 13 години
Това беше сценарий-тренировка от страна на Полициятя, за да реагират подобно когато се вдигне народа срещу Некадърното правителство.
141
5
 
40
 
! Отговори
зоро преди 13 години
само един въпрос имам -защо само пред агитката наЦСКА имаше полиция нима другата публика е по добраот тая на ЦСКА
140
0
 
40
 
! Отговори
Да плащат!!! преди 13 години
Нека да идентифицират поръчителите на този дивашки сценарий - той да плати всички щети, нанесени от "феновете". А после да го осъдят и да го пратят в затвора, както се полага на онзи, който поръчва терористични актове!МВЛ да разнищи случая и да извади на светло онези, които поръчват такива сценарии! Шефовете им да ги стегнат, а не да се спотайват като женски полови органи! И на тях пак ние плащаме!
139
1
 
44
 
! Отговори
това е преди 13 години
закриване на този *** шампионат!
138
2
 
36
 
! Отговори
здравко преди 13 години
АКО ИМА БФС И ДЪРЖАВА ,А НЕ МИЖИТУРКИ,СЛЕДВАЩИТЕ ДВА МАЧА МЕЖДУ ТЕЗИ ОТБОРИ ДА СЕ ИГРАЯТ В ИСТАМБУЛ И АТИНА.САМО ПОБЕДА ГРАДИЩЕ
137
2
 
38
 
! Отговори
Поръчан сценарий ли? преди 13 години
За охраната на стадиона да отговарят тези, които поръчват подобни сценарии! Който е възпитал ***, да му наеме охранител за своя сметка, когато изродчето отива на мач, за да се бие и да руши!Полиция,военна полиция или дори армия (както предлага някой от писалите по-долу) нека да охранява града,та ултрасите да не нападат граждани и да не рушат имущество!Но нека бъде изчислено предварително колко ще струва на хазната тази охрана - разноските да ги поемат клубовете или поръчителите на "сценария"!
136
2
 
31
 
! Отговори
се ла ви преди 13 години
133 тогава ще има и обити
135
3
 
33
 
! Отговори
NAPOLEON преди 13 години
TOVA E NORMALNA REAKCIQ NA FENOVETE ,ZA6TOTO BATKOV , NE SPRQ DA NAPADA C.S.K.A PO MEDII I I GNEVA E SRE6TU NEGO. C.S.K.A BQHA NA VISOTA.NEKA S IGRA DA OBORVAT OP[ONENTITE.
134
1
 
38
 
! Отговори
Бре! преди 13 години
Разгащените ***, за да се навилнеят хубаво, могат да наранят и полицаи?! И то не един и двама? Ако на тези полицаи са им нужни болнични,за да се възстановят,това за сметка на ултрасите ли ще е?Или за наша сетка?Ама то било нещо като привилегирована позиция това да си футболен хулиган! Стоят по-горе и от гражданина-данъкоплатец, и от полицията?!Ако всичко е било по сценарий,да плаща онзи,който го е поръчал!Това да постигнат управляващите,иначе на какво отгоре претендират да за заплатите си?
133
11
 
38
 
! Отговори
светослав преди 13 години
егати тъпите ченгета .какъвто им министъра *** такива се и те нещастници.после ченгетата се чудят защо всички ги мразят .дадох 15 лева за да може някакъв *** полицаи ще ме гони и бие.имало ранени ченгета малко им е