Закопчаха Феим Чаушев за откуп

Бившият зам.-министър посредничил за откраднат автомобил
Обновена: 9 мар 2011 06:26 | 8 мар 2011 23:42,
103
Закопчаха Феим Чаушев за откуп
Феим Чаушев. Снимка: Булфото

Феим Чаушев – бивш зам.-министър на външните работи в правителството на Сергей Станишев, е задържан като посредник при получаване на откуп за краден автомобил, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов пред Агенция Фокус.

Откупът е бил поискан за джип БМВ Х6 с турска регистрация. Колата била открадната на 19 февруари от паркинг на столичен хотел и е била без застраховка. Според Цветанов приблизителната стойност на автомобила е около сто хиляди евро.

Собственикът на автомобила, турски гражданин, е потърсил помощ от полицията и според разказа му се свързал с Феим Чаушев, който му обещал, че ще опита да направи нещо, за да намерят колата. След няколко дни Чаушев заявил, че тя може да бъде върната срещу 25 000 евро откуп на крадците.

Тази вечер около 20,00 часа в София е задържан 37-годишният Ивайло Г. при получаване на откупа за крадения автомобил в размер на 23 000 евро. Потърпевшият заявил, че толкова е успял да събере.

Около час и половина по-късно за среща със задържания е пристигнал бившият заместник-министър Чаушев, който, според задържания Ивайло Г., е обявил, че идва „да си оправят нещата”.

Феим Чаушев е задържан на ул. „Персенк” в жк „Лозенец” и е отведен в СДВР. При разрешаването на случая са използвани СРС-та, каза министър Цветан Цветанов.

Феим Чаушев е заместник-министър на външните работи от квотата на ДПС в кабинета на Сергей Станишев от 2005 до март 2008 година. Той е отстранен от поста, след като става ясно, че се представя с две имена.

Още по темата
18 мар 2008 10:40
45
С едното – Петър Юриев Чаушев, е съсобственик или управител на четири търговски дружества – АСПО СТАР ООД, ВИЛФРИД ОЙЛЕР – София ООД, Дюни АД и ИМОБИЛИЕН ФЕРВАЛТЕНГСГЕЗЕЛШАФТ ООД. С другото – Феим Юсеинов Чаушев, е дипломат.

Бисер пък е псевдонимът от досието му от бившата Държавна сигурност. Според информацията е вербуван в родното му село и трябвало да донася информация за изселническите настроения сред сънародниците си.

Като зам.-министър на външните работи Феим Чаушев се занимава отблизо с казуса около българските медицински сестри, осъдени на смърт в Либия.

Въпреки скандала около двойната му самоличност, след оставката му външният министър Ивайло Калфин и премиерът Сергей Станишев му благодарят за добрата работа около разрешаването на случая с осъдените на смърт българки и я оценяват като професионална.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
11
 
! Отговори
xxl преди 13 години
Бисерчо,си мисли че още е на власт!
53
0
 
6
 
! Отговори
!357256 преди 13 години
PANDIZ za tozi i za vsichki prestupnici !!! DPS , vie ste za tam !!!Da, drugari i drugarki ot DS ...Vie ste pozorut na BG !!! SHEGEN li za vas ?Ima zatvori za vas !!!
52
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нищо чудно и да е постановка с участието на доносника за отклоняване на вниманието цялата работа, те са способни на всичко...
51
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На бас че нищо няма да му направят! Агентите на ДС не се пипат, ще чакат да отшуми случая и ще го пуснат по живо по здраво!
50
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей това е поредното доказателство, колко избирателно действа Цв.Цв. и защо не му вярвам за сересетата. Защо не са сгащили апаша директно и да върнат колата на турския гражданин, а са оставили този пишман дипломат да оправя нещата. Оставка!
49
0
 
28
 
! Отговори
gogo преди 13 години
То като в оня виц: Студент си връзва колело на дърво до парламента. Полицай му вика "момче, тук минават депутати", а студента му вика "а-а, аз здраво съм го вързал"
48
5
 
5
 
! Отговори
11 преди 13 години
Оставете дрънканиците кой е по-по-най, дали Тройната или сегашните - ясно е, че всичките са маскари, всичките са ЕДНО И СЪЩО от 66 години насам. Любопитен е начинът, по който явно са си разпределили ресорите в организираната престъпност по партиен признак, по подобие на Камората. Надежда всяка оставете, ама както и да е, лека нощ на всички :)
47
7
 
22
 
! Отговори
срам преди 13 години
Сега вече ОФИЦИАЛНО чуждите политици ще гледат на нашите като най-обикновени крадци на коли!Всички знаехме че тройната коалиция са крадци но съм сигурен че никой не е и предполагал че дори на толкова дребно ниво лапат! Тоя е бил зам министър 4години и се е полакомил за 25 000 евро.....или е верно че в ДПС имат проблем с хазарта и губят яко парите на рулетка или и тех ги гони кризата! Или пък положението в опозиция и в предизборна година всеки лев е важен независимо от каква дейност! Но кой да предположи че ще се занимавагт дорис КРАДЕНЕ НА КОЛИ? Хайде признайте че това не го очаквахте. Къде е сега ГОЦЕ? ЗАЩО МЪЛЧИ? ПОЗОР и за Станишев да ти хванат зам министър в схема за крадене на коли....представяте ли си как ще изглеждат тия хора пред чуждите посланици и политици??? А Гоце от Австрия да обяснява да не се крие той даде мандата на Чаушев!Сега освен Уорлик да взема визата на запалката трябва да вземе и на останалите от тройната коалициа! Като започне с човека който дирижираше прехода у нас - Георги Първанов!"Много неща съм видял, но никога не съм очаквал, че висш служител на държавната администрация и бивш заместник-министър в две министерства, ще бъде разкрит и задържан в схема за получаване на откуп за краден автомобил", коментира Цветанов пред "Фокус".
46
15
 
12
 
! Отговори
шопът преди 13 години
Тука дискусията взе застрашаващо интелектуални размери.Какви силни аргументи!! Особено 46 ,какъв брилянтен ум!! Май *** от Перник се появиха в сайта. А на герберетата-рибетата толкова им трябва някакъв успех след ежедневните масови министерски провали,че изкарват един криминален случай като върха на криминалистиката.Иначе този Чауш е гад и ще се радвам да го видя зад решетките.Но казват,че е много хитър и не вярвам да се остави лесно.
45
5
 
22
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Като всеки от правителството на Гей Станишев и този ще излезе невинен! Той човека просто е бил съдружник с лице което е мамило с пари от САПАРТ, без да знае и да иска! Оставете го човека на спокойствие той не е виновен..... БЕСИЛО ЗА ТАКИВА!
44
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
43-ти колкото и се опитваш да блъфираш, отдалече си смърдиш на платена геЙберска ***. тоа Боко Тиквата вече и нощни дежурства ли ви кара да давате. тц тц тц не е лесно да си от партийка геЙб.
43
8
 
16
 
! Отговори
Любомирчо преди 13 години
Абе как не ти си е променило положението след идването на ГЕРБ. Това означава че са ти увеличили заплата поне с 20%(инфлацията) освен това не пушиш не караш кола и не си плащаш данъците. 95-96% от хорат са обедняли поне с 20%
42
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма значение дали ги осъждат или не. Важното е че ги показват пред цяла България. Моето положение не се е променило нито към лошо нито към добро след идването на ГЕРБ, сигурен съм че при повечето хора е така, но някои само знаят да плюят. Не очаквам ГЕРБ да оправят нещата, и Обама, Путин и Кастро заедно да дойдат няма да оправят нещата, но поне в момента показват и гонят тези, които ни крадоха 20 години(Цонев, Масларова, Румен Петков, Р.Овч, Доган, СерГей и всички комунисти-грабели и убивали
41
5
 
10
 
! Отговори
Любомирчо преди 13 години
Абе как разбра че ще го осъдят а? Ти някога виждал ли си доказателственият материал и по всички дела дето Цецо шута толкова ги рекламираше а ? Ми те не стават и за тоалетна хартия. До момента осъдени няма. Мургина и Сашо Томов ги почнаха от тройната коалиция. Това изеснява ли ти малко нещата
40
2
 
6
 
! Отговори
САШО ПАНДИЗО И СИ преди 13 години
КОМБИНАТА НА НЕВИННИЯТ СПОНСОР ЛЮСИ СТОЙКОВ ГО Е ЗАКЪСАЛ ЯКО . ХОРАТА НА САШО ПАНДИЗО СА МИ ИЗИГРАЛИ ЛОША ШЕГА .
39
17
 
12
 
! Отговори
Милиционеров преди 13 години
Цецо,не хвърляй поредния кьорфишек,за да затулиш зулумите които направихте на държавата ! Милиционерска постановка! Та този Чаушев има милиони, за да се занимава с кокошкарски истории! Това е поредния цирк! Хората умират от глад!! Вие се правите само на милиционери!! Икономиката загина! ЦИРК!!!!
38
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дори преди да съм се гордяла поне малко, че съм българка, сега изпитвам единствено срам. Не само заради ***, а заради цялия чалгарски, мутренски и *** манталитет. За съжаление, единственото решение за младите хора е да изчезват максимално бързо от от "красивата" ни родина.
37
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хахаха точно така. *** за ДПС. само БСП !!!
36
1
 
20
 
! Отговори
dp преди 13 години
Мизерията се задълбочава. Когато на мене преди 15+ години ми крадоха кола затакъв откуп нещата не отидоха до министри (но бяха вкарали охраната на МВРв миша дупка за да могат "крадците" да изкарат колата ми през тесния проходна спокойствие, живея насреща). Пратиха общ познат и като отидох в полицията(аз откупи _не_ плащам) беше ясно, че отивам при същите,които са организирали "кражбата". Повече не чух нищо от тях в тая връзка,както се и очакваше.*** махала дето и викат "държава".
35
3
 
14
 
! Отговори
до 26ти преди 13 години
*** , ако делото се гледа в чужд съд , ще го осъдят, както осъдиха в Германия аверите на оня Стойков - спонсора на вашия обичан бракониер - агент Гоце ! Ама тука кой да го осъди - тези дето такива като него ги хранят ли !? Ами няма как да стане с тези съдий !