Закопчаха Феим Чаушев за откуп

Бившият зам.-министър посредничил за откраднат автомобил
Обновена: 9 мар 2011 06:26 | 8 мар 2011 23:42,
103
Закопчаха Феим Чаушев за откуп
Феим Чаушев. Снимка: Булфото

Феим Чаушев – бивш зам.-министър на външните работи в правителството на Сергей Станишев, е задържан като посредник при получаване на откуп за краден автомобил, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов пред Агенция Фокус.

Откупът е бил поискан за джип БМВ Х6 с турска регистрация. Колата била открадната на 19 февруари от паркинг на столичен хотел и е била без застраховка. Според Цветанов приблизителната стойност на автомобила е около сто хиляди евро.

Собственикът на автомобила, турски гражданин, е потърсил помощ от полицията и според разказа му се свързал с Феим Чаушев, който му обещал, че ще опита да направи нещо, за да намерят колата. След няколко дни Чаушев заявил, че тя може да бъде върната срещу 25 000 евро откуп на крадците.

Тази вечер около 20,00 часа в София е задържан 37-годишният Ивайло Г. при получаване на откупа за крадения автомобил в размер на 23 000 евро. Потърпевшият заявил, че толкова е успял да събере.

Около час и половина по-късно за среща със задържания е пристигнал бившият заместник-министър Чаушев, който, според задържания Ивайло Г., е обявил, че идва „да си оправят нещата”.

Феим Чаушев е задържан на ул. „Персенк” в жк „Лозенец” и е отведен в СДВР. При разрешаването на случая са използвани СРС-та, каза министър Цветан Цветанов.

Феим Чаушев е заместник-министър на външните работи от квотата на ДПС в кабинета на Сергей Станишев от 2005 до март 2008 година. Той е отстранен от поста, след като става ясно, че се представя с две имена.

Още по темата
18 мар 2008 10:40
45
С едното – Петър Юриев Чаушев, е съсобственик или управител на четири търговски дружества – АСПО СТАР ООД, ВИЛФРИД ОЙЛЕР – София ООД, Дюни АД и ИМОБИЛИЕН ФЕРВАЛТЕНГСГЕЗЕЛШАФТ ООД. С другото – Феим Юсеинов Чаушев, е дипломат.

Бисер пък е псевдонимът от досието му от бившата Държавна сигурност. Според информацията е вербуван в родното му село и трябвало да донася информация за изселническите настроения сред сънародниците си.

Като зам.-министър на външните работи Феим Чаушев се занимава отблизо с казуса около българските медицински сестри, осъдени на смърт в Либия.

Въпреки скандала около двойната му самоличност, след оставката му външният министър Ивайло Калфин и премиерът Сергей Станишев му благодарят за добрата работа около разрешаването на случая с осъдените на смърт българки и я оценяват като професионална.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
5
 
! Отговори
БОМБА 67 преди 13 години
ПОСРЕДНКА ДА НО ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ДА НЕ СА ТЕЖКОВЪОРЪЖЕНИ И ДА СА ИЗБЯГАЛИ КАТО СА ЧУЛИ ПО СТАНЦИЯТА.
33
4
 
13
 
! Отговори
Червен шаман преди 13 години
ей ся ги *** мамата...............тъкмо стопихме малко преднина с флашките и тоз ни върна обратно :(( в изходна позиция
32
9
 
23
 
! Отговори
ФЕН НА БСП преди 13 години
ХА ХА ХА ...ИСКАМ ДА ЧУЯ СЕРГЕЙ (ГЕЯ) КАКВО ЩЕ КАЖЕ СЕГА...ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ КОМУНИСТИ СТЕ ПЪЛНИ *** И НИЩО НЕ СТАВА ОТ ВАС...САМО КРАДЦИ И МОШЕНИЦИ...МАСЛАРОВА РУМЕН ОВЧ. АХМЕД СЕРГЕЙ РУМЕН ....ПЪЛНИ ***
31
3
 
10
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
ТАКА ЦВЕТАНАВ СЕ ПРЕБОРИ СЪС СТИКЕРИТЕ НА ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ ВКЛЮЧИТЕЛНА И С АВТОМОБИЛИТЕ КОЙТО ИМАТ СТИКЕР МВР.ОБЕЩАНО НО НЕ ИЗПЪЛНЕНО.
30
6
 
14
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Най-лошото е, че след това разноските са за държавата! (не ги плаща Цецко)
29
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
държавен съд, запор и иземване на имуществото му и на родата му
28
10
 
21
 
! Отговори
Генади преди 13 години
бреей тези бившите не се накрадоха продължават шайкаджийските номера
27
10
 
19
 
! Отговори
Любомирчо преди 13 години
Абе *** . Няма какво да се яде вече. Всичко това са само поредните фишеци за да гледате сеир и да не протестирате. Дори от статията става ясно че този никога няма да бъде осъден. За какво ще бъде съден а. Дайте формулировка.
26
22
 
20
 
! Отговори
тъпуту от герб преди 13 години
Драскачи герберски пишете минуси все ми е тая.Обаче е факт,че всички гръмки акции на ЦЦ са били пълен провал и за 2г не е свършил работа за пет пари.Всичко е един прозрачен и смешен пиар от който хората се гнусят вече.Щяхте да бъсете смешни ако не бяхте жалки.
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
спокойно делото ще се гледа от Доган, понеже освен всичко останало той е и съдия и този ще бъде оправдан със съответните обезщетения - поне 23 000 евра ( все пак да си довърши започнатото човека ),кой да го осъди като всички съдии са папардаци и лелки от комунистическо време и естествено са от ДС, няма как иначе да са там !?
24
1
 
5
 
! Отговори
KItov преди 13 години
Този е тръгнал по стъпките МУ, ще стане премиер след време.
23
0
 
13
 
! Отговори
кака преди 13 години
Кой номер боя използва?
22
1
 
27
 
! Отговори
misho_birata. преди 13 години
Този значи намира крадени коли, колко интересно. Значи знае кой ги краде ! Значи и той е част от схемата.Сега ще го поразпитат, ще го пуснат под гаранция, накрая ще го оправдаят и ще си пие уискито с Доган и това е. НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !!!!!!!!!!!!
21
16
 
15
 
! Отговори
до 13 преди 13 години
А на бас,че с този арест Цвъцко вкара поредния автогол във вратата на ГЕРБ.От написаното става ясно,че нещата са много увъртяни и няма директна връзка между мангизите и Чаушев.Тази теза ще издържи в съда щото полицаите пак няма да съберат годни доказателства.Чаушчо ще бъде оправдан,а драскачите като теб ще псуват и ще се тюхкат колко е велик ББ *** съда спъвал антикорупционната му реформа.А то напрактика такава нема.сега секо герберче се презапасява за гладните дни които го очакват.
20
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
галерията що млъкна? свършиха ли и флашките? Цецо пак е напред с рейтинга с този арест!
19
2
 
19
 
! Отговори
A 33 преди 13 години
Интересно... А S-класата на Вадим Рашидов също ли той го е "оправил"?
18
20
 
6
 
! Отговори
тъжно ми е преди 13 години
тъжно е, че един интелигентен човек какъвто е този трябва да върши такива неща, за да живее добре в България :(
17
2
 
31
 
! Отговори
Зле сме преди 13 години
*** кризата........щом министри взеха да крадат коли.......
16
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами вижте му мутрата на тоя убавец,като малък 100% е разбивал москвичи и лади.Такива са те от старата гвардия на БКП и ДС,партизани-престъпници.
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искаме видео от пресцентъра на МВР!