Психар е задържан за зверско убийство в Костенец

34-годишнияат мъж удушил и запалил възрастно семейство
13 мар 2011 12:53,
34
Психар е задържан за зверско убийство в Костенец
Снимка: Булфото

34-годишен психичноболен мъж е задържан за убийство по особено жесток начин на възрастно семейство от град Костенец, съобщи областния главен инспектор Николай Николов.

Н 10 март в 6,40 часа е получен сигнал в РУ в Костенец, че гори къща на ул. „Стефан Караджа” № 16. Пожарът е бил изгасен около 10.00 часа.

Още по темата
Първоначално полицията е работила по версия за умишлен палеж.

На първия етаж е бил открит силно обгорен труп на жена. На втория етаж – силно обгорен труп на мъж. И двамата са родени през 1933 година.

След аутопсията обаче станало ясно, че смърттаим е насилствена. Възрастната жена е била удушена. Дядото пък бил с прободни рани в областта на шията, които са се оказали смъртоносни.

След потърсена помощ от Института по психология е бил изработен психологичен профил на убиеца. Според психолозите – той е бил психичноболен.

Установено е, че в съседство на възрастните хора живее психичноболен мъж. След оглед в къщата са открити кървави петна на входа и в антрето. Впоследствие в мазето са открити окървавени маратонки. Мъжът е задържан в Костенец. Направил е пълни самопризнания.

Пред полицията е казал, че от няколко дни не взима лекарствата си. Работил е в погребално бюро от около една година. Срещу него е имало няколко преписки за хулигански прояви.

"Целта на убийството не е била грабеж", категоричен е главен инспектор Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
4
 
! Отговори
отчаян преди 13 години
Защо психично болния не се е прибирал при родителите си , които живеят в с.Костенец, а е живял в закупената къща от Николай Свещаров свещеник в с.Кастенец и е работил към погребалната агенция на сина му. Доста страшен е зловещия коментар вестник Стандарт, че кръвта предизвиквала екстаз у убиеца. Има ли действително нормални психиатрични клиники, които да предпазват нормалните хора от психично болни, които в един момент не се спомнят какво правят, а след това си спомнят. Случайни неща няма.
32
3
 
6
 
! Отговори
франк преди 13 години
всъщност извършителят е пуснат,заради диагнозата психично болен.
31
2
 
5
 
! Отговори
ani преди 13 години
Мит 8: Психично болните и прекаралите епизод на психична болест са опасни и агресивни.Факти: огромната част от тези хора не са агресивни и опасни. След като научат, че кандидата за работа има психична болест, някои работодатели изпитват страх или вярват, че този човек ще прояви агресия. Този мит се затвърждава и от начина по който медиите представят хората с психична болест като агресивни. Един обзор на научната литература от университета в Корнел, САЩ показва, че няма данни, които подкрепят изопачения образ на психично болните, поднасян в медиите.
30
2
 
7
 
! Отговори
Ani преди 13 години
Съвремената съдебна система трябва да иде в небитието, а старите методи- да се възстановят: откраднеш ли- режат ти ръката; убиеш ли- хайде на бесилото- няма друга оправия- сега законите са хуманни само за бандюгите, нормалните хора нямат защита.
29
2
 
16
 
! Отговори
потресена преди 13 години
ужасена съм от това което се случва в Костенец ... мой роднини живеят в непосредсвена близост до станалото убийство ... аз работя в магазин който също е в близост до мястото.. тези хора лека им пръст предишният ден си пазаруваха... а с убиецът се разминавахме всяка сутрин по пътя за работата ми... не знам какво да мисля ..Костенец се превурна в АД,убийство след убийство.. и никакви наказания .. ПОТРЕСЕНА съм .. и не само аз а всички ..!! КАКВО СТАВА ПО ДЯВОЛИТЕ В ТАЯ НАшА БЪЛГАРИЯ..накъде вървим
28
3
 
12
 
! Отговори
5656 преди 13 години
ludite v ludnicata.kvo praviat na van.
27
3
 
18
 
! Отговори
шимба преди 13 години
100 инжекции в ***!!!после на 10 000 волта!
26
5
 
7
 
! Отговори
lilly alex преди 13 години
mi dokato takiva potenzionalni ubiizi sa na van taka we ima owe mnogo slu4ai kakto tozi. ako e psihiho bolen zawo ne e v le4ebnoto zavedenie?
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей, ченгетата от снимката, айде не се целувайте пред хората, де! Малко свян нямате ли?
24
4
 
24
 
! Отговори
Gen преди 13 години
23, отдавна съм казал, че бъдещето на България е в стрителството на затвори и психиатрични клиники.
23
2
 
15
 
! Отговори
ani преди 13 години
Това е абсурдно. Ако всички психичноболни бяха престъпници и обратно, то не трябва да има затвори, а само психиатрични клиники!!!!
22
3
 
22
 
! Отговори
иванчо преди 13 години
"в 6,40 часа е получен сигнал......Пожарът е бил изгасен около 10.00 часа." Тези голямо гасене са правили. Аз докато се наведа и той охлюва избяга. А иначе лека им пръст на старците.
21
2
 
21
 
! Отговори
Анито преди 13 години
И такива долнопробни *** милата ни родина ги храни от данъците на хората които работят,имат деца и семейства, а не знаят какво ще срещнат в утрешния ден на улицата. Защото този луд шизофреник със сигурност ще убива още хора, нека да вкарат смъртна присъда, аз съм от Пазарджик,преди няколко години друг луд уби две сестрички, сега е вътре на топло и си живее като цар.Докога? Смърт за такива ***
20
3
 
27
 
! Отговори
Anito преди 13 години
Потресени сме от това зверско убийство,тези хора ми бяха роднини, цял живот работели, а накрая някаккъв луд да ги убие така за 320 лева,толкова им струваше живота,Има ли закони в тази ДЪРЖАВА? не мисля че има закони,но май ние нормалните ще трябва да се заредиме с пистолети за да се защитаваме сами от такива ***,защото в България няма закони
19
5
 
8
 
! Отговори
мариаян преди 13 години
ще гласувам за 13 и 14 само да не се изметнат после.
18
2
 
20
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
аз предлагам да го изберем за депутат и да работити в народното събрание никакви хапчета и мисля,че там ще бъде полезен.
17
4
 
12
 
! Отговори
87 преди 13 години
UJAS!
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как се казва тоя убиец, бе?
15
6
 
22
 
! Отговори
аноним преди 13 години
браво на коментара на номер 13 само така убиите го и го покажете за назидание показно както показвате убииствата .ДА се въведе закона на джунглата смърт за смърт защото това е закона на демокрацията
14
3
 
29
 
! Отговори
ангел преди 13 години
13, краткия отговор ли искаш, или подробния? най-добре хич и да не ти отговарям тук, щото ще ни налазят тълпи "хуманисти" и ще ни залеят с помия. ще ти дам само една подсказка - фармацевтичния бизнес носи милиарди, а население от здрави индивиди не харчи пари за лекарства. и още едно жокерче - болните индивиди оставят болнаво потомство....