Продължават преговорите с похитителя

Стефан Петров все още не е напуснал банковия клон в Сливен
Обновена: 24 мар 2011 19:59 | 24 мар 2011 19:31, Екип на Dnes.bg
365
Продължават преговорите с похитителя
Снимка: Булфото

Стефан Петров, който държа заложници в клона на Инвестбанк в Сливен, все още не е напуснал сградата на банката. Преговорите с похитителя продължават.

На мястото продължава да има спецполицаи,  но зоната за безопасност в района на банката вече е намалена и сега е в периметъра, непосредствено около клона. В района се дпускат пешеходци, но полицията призовава гражданите да не се струпват около кордона.

В района е целият кризисен щаб начело с главния секретар на МВР комисар Калин Георгиев, ръководителя на сектор „Криминална психология” към МВР, директора на сливенската полиция Никола Геджев, ръководителя на сектор БОП Алекси Алексиев.

По-рано бе съобщено, че младият мъж заплашва да се самоубие и затова полицията все още не предприема силови действия.

Кой е похитителят

Мъжът, който в продължение на близо 19 часа държа заложници в клон на Инвестбанк в Сливен, е Стефан Петров – 27 годишен мъж от новозагорското село Кортен.

Още по темата

„Стефан е тихо и скромно момче“, коментираха негови съседи и колеги пред кореспондента на Dnes.bg.

Те описват младия мъж като работлив и кротък. Съседите му и колегите му от “Корадо инс“ не крият, че са изненадани от действията на младежа.

Стефан Петров е сирак, оставен в дом и по- късно осиновен. През 2006 г. са починали осиновителите му.

Живее сам. Обмислял ремонт на къщата си, а после и да се задоми.

Съселяните му не знаят дали има приятелка. Не знаят и да е вземал заеми. Не е влизал в конфликт нито със съселяни, нито с колеги.

От миналата година Стефан работи като автопатрул на охранителна фирма. Вчера в късния следобед е трябвало да застъпи нощна смяна.

Колегите му са шокирани и коментират, че в ангажиментите им влиза  и охрана на банки и заложни къщи. Никой не може да си обясни какво е отключило агресията в младия мъж.

Хора даряват кръв в болницата в Сливен

46 души са дарили кръв до 15,30 ч. днес за простреляния охранител Станчо Станев. Това съобщи директорът по медицинските дейности в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” в Сливен д-р Хрисант Хрисантов.

Състоянието на охранителя е стабилно. Той вече е контактен, отговаря на кратки въпроси, знае кой е и къде се намира. Не е обаче в състояние да провежда продължителни разговори.

Само една от жените, които бяха държани в плен, се е обърнала за помощ към болницата.

Тя е отишла към 11 часа и е изписана в 14,10. Направени са й изследвания – кардиограма, пълна кръвна картина, консултация с психолог и психиатър.

„Няма отклонения от нормата, жената просто е изплашена”, споделиха лекари. Те не уточниха за коя от шестте служителки на банковия клон става въпрос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО 283Не на момчето му харесва ПР-а , а ЦЦ не позволява да го изведат че ще свърши неговият ПР.
254
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бре ква стана тя ,то на тозму хареса да е медийна звезда ,хранят го поят го ,пари бол под ръка ,е жени нема ,аама ако си поръча ще си му доставят и най елитната курванали парите са му под ръка ,а ако от цялата простотия има някаква полза ,то е че все повече хора разбират ,че се гнило общество със много стаена умраза към близки към политици ,към непознати е и към себе си разбира се ,кото нищо не правим да се промени ,жалко самоза децата ,при тях ще е още по зле ,умиращо общество сме ,и то н
253
7
 
4
 
! Отговори
ангел преди 13 години
270, можеш ли да ми обясниш две неща: 1 0 как те обират банките, и 2 - какво са ти виновни служителките? да не би банката да те заплашва с нож на шията да вземеш кредит? не - ти сам ходиш да се МОЛИШ, щото искаш нещо да си купиш, а нямаш пари. ако не ти дадат - псуваш, че са ***. ако ти дадат- идва време да връщаш, и пак псуваш, че са ***. банката те обира само в един случай - с комисионните, които ти взима, когато плащаш на държавата. но за това е виновна държавата, а не служителките.
252
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе тоя пич май му харесва в банката.... голям апартамен, добро остъкляване, СОТ, климатик.... Да покани ченгетата да си спретне купон за освещаването и да приключва...
251
7
 
4
 
! Отговори
Стефко 88 до 273 преди 13 години
1-щ'ото пия бира2-ти си тъпанар3-ще си лягам че утре ставам рано за работа и намам време да обирам банки4-вярвам че съм по възрастен от теб дори може да съм ти баща ...5- лека нощ дано утре прочета че тоя се е задавил с слюнка и е умрял6-лека нощ на всички :) 273- много си *** брато биеш по тъпотия целия форум .... кефишме *** си яко... :-)
250
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предлагам да освободите полицайчетата да си почиват, да остане само Цвъцко докато има още ТВ.
249
5
 
2
 
! Отговори
do 239 преди 13 години
Тези, които взимат заложници са терористи. Не бих спорила със ***, но правя изключение единствено за такива като теб, за да си изяснят обстоятелствата. Мога да ти обяснявам с часове, но смятам да синтезирам отговора си, за да го възприемеш по лесно.Виждал ли си някога сребърна лъжичка или си пиеш кафето от пластмасова чашка?Моя девиз е "Дръж типака в невежество." В този смисъл едва ли моето пояснение ще ти е от полза.
248
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще изведете ли това момче, че ще почне мача със Швейцария и няма кой да го предава по телевизията !
247
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 13 години
mnogo ste zle ei ia otidete se pregledaite za vas choveshkia jivot ne struva kolkoto fas vse edno sam v rimskata imperia samo krav i zrelishta vi se gledat
246
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никой не обича ГЕРБ ! Аз съм ЗА !
245
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 272Това е най-верният вариант.Ама кака да изтрием ПР-а на Боко.И от тези човешки неволи търси спасение...
244
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Stefko 88,що не си избършеш жълтото около устата, моето момче, преди да продължиш да се сополиш из коментарите?
243
2
 
10
 
! Отговори
БГ преди 13 години
АМЕРИКАНСКИ СЦЕНАРИЙ - напада се банка, взимат се заложници, получават се парите и самолет, успешно се бяха в Парагуай. ШВЕДСКИ ВАРИАНТ - заложниците се влюбват в похитителя, взимат всички заедно парите и се напиват. БГ НАПАДЕНИЕ - ПОХИТИТЕЛЯТ САМ СТРЕЛЯ В ПАНИК БУТОНА, РАЗМЕНЯ ЗАЛОЖНИЦИТЕ ЗА ЦИГАРИ И БЕЗАЛКОХОЛНО И СЕ ЗАТВАРЯ САМ В ТРЕЗОРА И СИ ПРЪСКА МОЗАКА!!
242
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 13 години
ei anonimen ti taliban li si we
241
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напълно оправдавам действията му. И ми дреме на к*ра, че е взел за заложници някакви пачаври, които рабтят в банка. Я се замислете - ако нямаше кой да работи в банките, нямаше и да има как да ни обират същите тези банки, нали? Ама *** си взимат парите - много важно, че банката била крадяла от комисионни, такси и прочие, нали *** не била взимала тези пари лично... Същата е работата и с работещите в ЕОН и ЧЕЗ - ако тръгнат да ги трепят, ще се радвам.
240
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отивам да освободя това момчи от Полицията ! Т е не знаят какво да правят.Чакат ЦЦ да им подаде версия , но и той още не е на ясно.
239
1
 
6
 
! Отговори
4i4o преди 13 години
Ei ranik56 , mnogo si typ be bratko.....DDD
238
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хора, ....много мирише тази сага.Не е истина че ще отглеждаме този човек в някакъв сейф един месец, за да отклоним вниманието от действителността .Няма да ме изненада , ако след време това се окаже ПР-акция.
237
11
 
5
 
! Отговори
Stefko 88 преди 13 години
Защо не му направите паметник на тоя мъченик.... Или да си го осинивите... Като толкова го харесвате можете и даму носите вазелинче в затвора в знак на състрадание и да си го утешавате как че му е там мястото на момчето... дано се гръмне защото тоя ще пърди в затвора няколко (2-3) години и после пак ще е на свобода .... но и тогава той няма да е опасен за вас... вече ше работи като травестит ( със стаж) на бул.Христо Ботев ... може да му станете клиенти и да ви раскаже за неволите си в банката
236
2
 
5
 
! Отговори
Усмивката преди 13 години
Че е престъпник - престъпник е. Че ще бъде съден - ще бъде. Единствено за това, че пусна заложничките - заслужава някакъв шанс. Ще живее, ще си излежи присъдата и ще плаща кръвнина на простреляния. Сега поне е в трезора. Парите сигурно са при него. Ще му носят храна и напитки срещу заплащане. Пъки няма да му искат наем. Не зная после кой ще чисти трезора? :))