Продължават преговорите с похитителя

Стефан Петров все още не е напуснал банковия клон в Сливен
Обновена: 24 мар 2011 19:59 | 24 мар 2011 19:31, Екип на Dnes.bg
365
Продължават преговорите с похитителя
Снимка: Булфото

Стефан Петров, който държа заложници в клона на Инвестбанк в Сливен, все още не е напуснал сградата на банката. Преговорите с похитителя продължават.

На мястото продължава да има спецполицаи,  но зоната за безопасност в района на банката вече е намалена и сега е в периметъра, непосредствено около клона. В района се дпускат пешеходци, но полицията призовава гражданите да не се струпват около кордона.

В района е целият кризисен щаб начело с главния секретар на МВР комисар Калин Георгиев, ръководителя на сектор „Криминална психология” към МВР, директора на сливенската полиция Никола Геджев, ръководителя на сектор БОП Алекси Алексиев.

По-рано бе съобщено, че младият мъж заплашва да се самоубие и затова полицията все още не предприема силови действия.

Кой е похитителят

Мъжът, който в продължение на близо 19 часа държа заложници в клон на Инвестбанк в Сливен, е Стефан Петров – 27 годишен мъж от новозагорското село Кортен.

Още по темата

„Стефан е тихо и скромно момче“, коментираха негови съседи и колеги пред кореспондента на Dnes.bg.

Те описват младия мъж като работлив и кротък. Съседите му и колегите му от “Корадо инс“ не крият, че са изненадани от действията на младежа.

Стефан Петров е сирак, оставен в дом и по- късно осиновен. През 2006 г. са починали осиновителите му.

Живее сам. Обмислял ремонт на къщата си, а после и да се задоми.

Съселяните му не знаят дали има приятелка. Не знаят и да е вземал заеми. Не е влизал в конфликт нито със съселяни, нито с колеги.

От миналата година Стефан работи като автопатрул на охранителна фирма. Вчера в късния следобед е трябвало да застъпи нощна смяна.

Колегите му са шокирани и коментират, че в ангажиментите им влиза  и охрана на банки и заложни къщи. Никой не може да си обясни какво е отключило агресията в младия мъж.

Хора даряват кръв в болницата в Сливен

46 души са дарили кръв до 15,30 ч. днес за простреляния охранител Станчо Станев. Това съобщи директорът по медицинските дейности в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” в Сливен д-р Хрисант Хрисантов.

Състоянието на охранителя е стабилно. Той вече е контактен, отговаря на кратки въпроси, знае кой е и къде се намира. Не е обаче в състояние да провежда продължителни разговори.

Само една от жените, които бяха държани в плен, се е обърнала за помощ към болницата.

Тя е отишла към 11 часа и е изписана в 14,10. Направени са й изследвания – кардиограма, пълна кръвна картина, консултация с психолог и психиатър.

„Няма отклонения от нормата, жената просто е изплашена”, споделиха лекари. Те не уточниха за коя от шестте служителки на банковия клон става въпрос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички хора трябва да минат през банките да си вземат парите които им обраха. Не бяха инфлации, дефлации смяна на пари и какви ли не простоти за да вземат всичко до шушка от обикновените хора. И изведнъж разни Цветелинки, Ангелинки и какви ли не Калинки и всякакви посредствени личности станаха супер богати банкери.
234
10
 
2
 
! Отговори
ranik56 преди 13 години
НЕ нещастна любов , ами - обикновен комплексар - скъсали го на изпит за шофьорска книжка и грабнал пищова .
233
2
 
1
 
! Отговори
старият преди 13 години
На Панама уво няма! Тежко ни!
232
10
 
2
 
! Отговори
ranik56 преди 13 години
Аможе би ,трябва да се върнат снайперистите ?
231
0
 
8
 
! Отговори
до ranik56 преди 13 години
Всички сме психари в някаква степен - зависи само кога ще се проявим. Никой не е защитен от това. Ако момчето беше тръгнало да обира банката - то той щеше да иска подкуп. Това си е чиста саморазправа за нещастна любов - дошло му е в повечко наред с другите проблеми .... и ето последствията.
230
7
 
3
 
! Отговори
ranik56 преди 13 години
Сега , Марковски е наред . . . Отиде му къщичката на момчето .
229
3
 
9
 
! Отговори
Stefko 88 преди 13 години
не мога да ви разбера хора говорите за общество ...тоя не е ли заплаха за обществото ами педофилите изнасилвачите крадците не нарушават ли и те човешките права на жертвите си ? аз познавам жена която не са я изнасилили само защото се е отскубнала и успяла да избяга ония я е гонил с нож посред бял ден в седствие на помощ от хора тоя е заловен и знаете ли какво казаха... ми то момчето е болно...бил шизофреник та тямаше следствие...знаете ли как спокоино си живее женицата от тодава а ми тези жени?
228
14
 
5
 
! Отговори
ranik56 преди 13 години
Минусите на решават проблема - тук става въпрос за поредния психар докопал се до БОЙНО ОРЪЖИЕ и извършил деяние от тежък криминален характер . Той рани човек и заплаши живота на повече от 8 човека . Вие отворковци - дано никога не ви се случва подобно нещо . Можете да продължите с минусите .
227
3
 
9
 
! Отговори
do stefko 88 преди 13 години
Казусът е "защо", а не "кой". Много хора може да са неговото място.Болестта не е индивидуална, особено когато засяга цялото общество.В ситуация като тази всички сме жертва.
226
11
 
7
 
! Отговори
Stefko 88 преди 13 години
какво го жалите тоя бе хора мислете трезво! същия *** може да влезе докато си плащате тока и да ви отвлече (наи-малко) вас или децата ви. С драгуновия от покрива и друг път няма да обира банки а и добър пример щте се даде за в бъдеще че прошка на отвличане няма... ами ако тоя превърти и започнеше да трепе хора тогава какво щяхте да кажете а? сега *** се разкаъва защото обирът пропадна вообще се чудя дали ще иде в затвора то тая работа стана...
225
4
 
6
 
! Отговори
ranik56 преди 13 години
Влиза с маска и оръжие - още от входа прострелва охранителя ,ако това - не е намерение да обере Банката . . .здраве му кажи .Охранителя е единственната заплаха за него - всички останали са . . . . жени . Как да си обясниме факта ,че е влязъл в банката с торба патрони ?! РАЗРЕШИТЕЛНОТО МУ ЗА ОРЪЖИЕ /Байкал - 9мм - 12 патрона в пълнител / Е ВАЛИДНО до 2015 г. Едва го е получил и веднага прави простотия .
224
5
 
6
 
! Отговори
до do stefko 88 преди 13 години
ами и аз това се чудя, къде са снайперистите да ти махнат празната глава?
223
1
 
6
 
! Отговори
patron преди 13 години
до 249.тежко и на дъжавата от такива като теб
222
2
 
15
 
! Отговори
Тишо преди 13 години
Както казаха по бТВ новините - кризисен щаб вече няма, шефа на сектор криминална психология и главния секретар на МВР са си заминали за София... майната му на момчето дето е вътре и може всеки момент да си пръсне мозъка, нали освободиха заложниците и се изпъчиха по медиите като големи професионалисти. Само дето това момче не го е направило от хубаво това, а защото е смачкано от живота. Но, кучета го яли него, както и тези които тая вечер ще са виновни за инциденти с кортежа на НСО.
221
20
 
5
 
! Отговори
stefko 88 преди 13 години
Нямаме ли кадърни снаиперисти в тая плиция бе? Какво чакаха толкова време Бойко пак ли медийна звезда ще го правят ? Да го бяха гръмнали още вчера и в други ден никой няма да помни... ама не трябва и правителството да даде мнение и да се въсползва от ситуацуята на чужд гръб. Слаба ракия сме да го бяха направили на цетка още вчера а не да ми пишат статии колко добро момче бил тоя и как живота го е направил такъв . И аз и вие работите поучаваме заплати малки-големи но не размахваме оръжие по нали?
220
0
 
11
 
! Отговори
patron преди 13 години
до 233.много филми си гледал.мом4ето е невинно докато съда не докаже 4е е виновен.би трябвало да му дадат условна присъда.това е поскоро битова драма
219
2
 
9
 
! Отговори
Усмивката преди 13 години
Цецко още снощи трябваше да предложи на похитителя да смени жените-заложнички срещу него. Тогава бих сметнал, че е мъж. Ама дупе се иска за тая работа.
218
11
 
4
 
! Отговори
ranik56 преди 13 години
Факта ,че не иска нищо е просто смехотворен .Плаши ,че ще се самоубие ,а иска бронирана жилетка ?!
217
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КОСТОВ - ПРЕЗИДЕНТ
216
2
 
20
 
! Отговори
sando преди 13 години
Банките сами си го просят.В цял свят в условията на икономическа криза намалиха лихвите по кредити,а тук понеже знаят че сме най-овчедушни ни ги дигнаха.Не ми се мисли какво ни чака още!