Непълнолетен взриви самоделка в училище

В дома му – оръжие и тетрадка със записки как се правят бомби
Обновена: 26 май 2011 10:00 | 26 май 2011 10:00,
16
Непълнолетен взриви самоделка в училище
Снимка: Булфото

Непълнолетно момче взриви самоделка в двора на училище в Сливен на 24 май, съобщиха от полицията в града.

След като граждани подали сигнал за силен тътен, на мястото били изпратени служители на СДОТО. Те установили, че в дънера на дърво, намиращо се в двора на училището, е поставено и впоследствие взривено самоделно взривно устройство.

Няма пострадали, нито са нанесени материални щети.

Местните антимафиоти бързо стигнали до извършителя – непълнолетно момче от гр. Сливен.

Момчето си признало, че взривът е негово дело.

При обиска в дома му са намерени и иззети въздушна пушка калибър 5,5, спортен лък, нож тип “Мачете”, въздушен пистолет кал. 4,5 мм, с 6 бр. боеприпаси за него.

Освен това полицаите се натъкнали на тетрадка със записки за приготвяне на различни взривни устройства и пластмасова кутия с прикрепени към нея кабели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: оръжиевзривсамоделка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
3
 
! Отговори
Мен преди 12 години
А ето и едно от възможните развития на събитията за този "младеж":1. Полицейското управление в Сливен е вдигнато на крак но в крайна сметка не може да му направи нищо2. Младежа става извИЕСТЕН, повдига самочувствието и чувството за безнаказаност3. Отваря google и прави следващата бомба4. Този път я поставя не в дънер а на входа на училището5. 50 семейства са почернени за цял живот6. Поилицейското управление в сливен е вдигнато на крак но в крайна сметка не може да му направи нищо7...8..
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При обиска в дома му са намерени и иззети въздушна пушка калибър 5,5, спортен лък, нож тип Мачете, въздушен пистолет кал. 4,5 мм, с 6 бр. боеприпаси за него.Освен това полицаите се натъкнали на тетрадка със записки за приготвяне на различни взривни устройства и пластмасова кутия с прикрепени към нея кабели.КОЕ Е НЕЗАКОННО ?? ВЪЗДУШНИ ПУШКИ И ПИСТОЛЕТИ СЕ ПРОДАВАТ ПО БИТАЦИ, ПАЗАРИ МАГАЗИНИ А КАК СЕ ПРАВЯТ БОМБИ ПИШЕ В ИНТЕРНЕТ, АКО НЯМА ВЗРИВНО ВЕЩЕСТВО МОГАТ ДА ГО ПОРАЗКАРАТ ЗА ***
14
2
 
1
 
! Отговори
filomena grimaldi преди 12 години
do post 1. kakvo znanie? sigurna bih bila 4e neznae lqvo i dqsno ili pak aritmetikata ili gramatikata. no za tezi bombi nqma kak samo da se nau4i ako bawata ne e vkaral v uma mu ideqta za gangsterstvo. to deteto ako znae kolko e opasno da se igrae s kibrit dori.
13
3
 
2
 
! Отговори
Detektiff преди 12 години
I vsichkoto tova e prichineno na deteto zaradi maichiniyat sarbej. Tazi jena ne znaeshe li kakav zvyar vkarva u doma si.Vinata e i neina.
12
3
 
9
 
! Отговори
Ърк преди 12 години
"При обиска в дома му са намерени и иззети въздушна пушка калибър 5,5, спортен лък, нож тип Мачете, въздушен пистолет кал. 4,5 мм, с 6 бр. боеприпаси за него.Освен това полицаите се натъкнали на тетрадка със записки за приготвяне на различни взривни устройства и пластмасова кутия с прикрепени към нея кабели."Това дете да не живее случайно в някое военно поделение ?
11
3
 
5
 
! Отговори
верицата им! преди 12 години
може ли някой да ме светне, кое от иззетите неща е незаконно за притежаване?
10
5
 
4
 
! Отговори
Гюро преди 12 години
Ами..нека!Сега ще го защити Законът за закрила на детето,какъвто Закон не съществува п о света и работата "спи"!Този Закон превърна децата ни в престъпници!Не се задоволяват основните им права на здравеопазване,образование и други,а се защитават БЪДЕЩИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ!!!
9
2
 
12
 
! Отговори
Ivamarkowa преди 12 години
Къде са родителите оставено това дете без контрол
8
3
 
8
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Е не е ли да му откъснеш главата на тоя ***, ако имаше деца там не ми се мисли за последствията. *** колкото щеш на тая земя
7
9
 
5
 
! Отговори
sharky преди 12 години
bravo e hvanahte nai golemiq prestupnik v BG
6
2
 
16
 
! Отговори
Мечо Мечев-Мечистия преди 12 години
Млад химик:)
5
3
 
19
 
! Отговори
42 преди 12 години
Героят едва ли има родители...........колко тъжно ,а къде отидоха времета,в които играехме на криеница и топка пред блока...с какво се занимава днешната младеж,,а това е особено опасен случай....като порастне знаеш ли какво може да му дойде на главата
4
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СЛИВЕНСКО ***
3
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И ние бум, а той уаааа! Браво! Един роден бомбаджия! Шегувам се, де! Нещата хич не са смешни. Само по случайност е нямало пострадали, ама не се знае какво може да стане следващия път! Няма да питам къде са блели родителите на тоя "герой" и защо не са забелязали какво хоби има сина им, защото в Бг масово се смята, че тийновете вече нямат нужда от контрол, защото са "зрели" хора и имат глави на раменете си.
2
6
 
10
 
! Отговори
Някаф там преди 12 години
В Каракачения се подготвят за бой
1
2
 
39
 
! Отговори
aнонимен преди 12 години
Знанието е сила