Пребиха лекар в Плевен

Д-р Николай Найденов е нападнат край поликлиниката, в която работи
Обновена: 1 юни 2011 16:35 | 1 юни 2011 16:34,
155
Пребиха лекар в Плевен
Снимка: архив Булфото

Общопрактикуващ лекар е пребит в Плевен, съобщиха от Българския лекарски съюз.

Д-р Николай Найденов е нападнат от неизвестни във вторник по обед пред 3-то ДКЦ в плевенския квартал „Сторгозия“, където работи.

Извършителите го пресрещнали в близост до личния му автомобил, попитали го за името му и след като докторът се представил, го нападнали, отправяйки заплахи.

По време на побоя лекарят е изгубил съзнание. Спасен е от случайни минувачи и е откаран в болница.

Вследствие на побоя д-р Найденов е с три счупени ребра, счупен нос и скула, казаха от областната дирекция на полицията в Плевен.

Лекарят не е бил ограбен. Той е дал описание на нападателите си и полицията работи по случая.

Във връзка с нападението председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов изпрати поредното писмо до министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, с което призовава за по-строги наказания за нападения над лекари.

Преди осем месеца Цветанов пое ангажимент за внасяне на законодателни промени, които да приравнят присъдите за нападение над медици с тези за нападение над полицаи.

„До момента обаче промяната не е факт, а нападенията и побоите над лекари станаха част от тяхното всекидневие“, се посочва в съобщение на БЛС.

Това е пореден случай на нападение над медик в Плевенско. При предишните инциденти лекар пострада по време на дежурство в Никопол, а медицински сестри – в клиниката по анестезиология и реанимация на Университетската болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
3
 
5
 
! Отговори
Джипи преди 12 години
На 65 години е.След като е спасил хиляди от смърт-това заслужава.Я кажете какво заслужава Христос затова че го е направил с милиони?Коментирайте ,но мислете преди да пишете,мутриииии!
105
2
 
6
 
! Отговори
До Лекар преди 12 години
Примитивизтм е да си с контузно разкъсна рана на главата С ЕЙ ТОЛКОВА ГОЛЯМА МАРЛЯ,а лекаря на визитация да те натиска по корема и да пита как е днес апендесита.После да му кажеш,че не те боли апендесита,и той да ти каже,че си готов,ще те изпиша,а ти да му посочиш главата и да му обясниш,че нямаш проблем с апендесита,а с рана на главата,което си личи по марлята.И за тази простотия дето я прави лекаря си взима заплата и не му пука.ЕЙ ТОВА Е ПРИМИТИВИЗЪМ С ЕЛЕМНТИ НА ВИШ ДЕБИЛИЗЪМ !!!
104
0
 
5
 
! Отговори
Лекар преди 12 години
До 108сАгласен,сАгласен с теб...
103
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До ЛЕКАР:Няма да разбереш какво означава лекар да е за бой, ако не ходиш на лекар така, както обикновенните хора. Без "Добър ден колега, имам следния проблем:".Ходи само три години на лекар, без да казваш кой си. Може за по-кратък срок, ако имаш хронични болежки.
102
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
103 - Примитивно е, че са го оставили жив! А що се отнася до безпомощните, то зад тях винаги стоят и такива, които могат, и е въпрос на личен избор, да направят последната крачка! Всеки в един момент си получава заслуженото!
101
0
 
4
 
! Отговори
До102НеграмотенЛекар преди 12 години
сАгласен лИ си Въ батъЕее?Сагласен ли си вЪ ба ***...Ти си неграмотен,с психическо р-во,къленш като ***,*** си....И после хората били прости... САглаАсен си нали ва ???
100
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво толкова е станало не разбирам! Този поне е жив! Колко пациенти не оживяха след лекарски интервенции или бездействие!
99
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Повечето лекари в България приравниха Хипократ до Хермес(бога на крадците).Голяма работа нали и двамата започват с Х.
98
5
 
1
 
! Отговори
Лекар до 101 преди 12 години
Примитивизъм е да пребиеш когото и да било.Ама наистина трябва да го разберете по трудния начин.Лошото е, че заради такива бабаити си го отнасят безпомощните хора.
97
4
 
0
 
! Отговори
Лекар до 96 преди 12 години
Буквата "а", която съм натиснал в бързината, пишейки на клавиатура без кирилица е основно доказателство на примитива в борбатата с подтискащото го неудовлетворение.Три неща, веселяко.Първо - моят правопис не отразява капацитета на съсловието.Второ - моят правопис не доказва твоите качестваИ последно - не смесвай прогноза с клетва.
96
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изобщо не е примитивизъм да пребиеш лекар! Напротив! Това си е вид правосъдие! А когато отказват да лекуват, защото не кихаш на ръка, какво е!? Бой по каската и толкова!
95
1
 
0
 
! Отговори
лекар-некадъРник преди 12 години
че кой ти пречи,колега- ибалник да взимаш и пари?/Или си *** и работиш за тоз дет духа или за вожда си ББ.Ще ти даде орденче
94
0
 
0
 
! Отговори
ха ха ха преди 12 години
Трий моя малка синьорита тази нощ ще си честита,трий лека нощ!
93
4
 
1
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
"Замислете се, хора"Е, те ако я имаха тази опция до сега да са установили истината и да са се застреляли...Тая "опция" (да се замислиш) в Бг е лукс.
92
2
 
3
 
! Отговори
фд преди 12 години
"69добавен от: Лекар до 59 преди 24 минути Здравей, герой. Не си сагласен с мен, виждам. И си готов да действаш. Ще умреш гнусно, нещастна гад, точно както и живееш :) :) "*******************Вижте умника лекар ,как кълне, как пише съгласен... Ха-ха,ха-ха...Да ви и в капацитетите...
91
1
 
2
 
! Отговори
лекар преди 12 години
По-голямата час от колегите са *** които ги интересуват само парите.Ние сме ибалници.
90
2
 
2
 
! Отговори
Лекар до 85 преди 12 години
Затова реагирах на коментарите.Защото побоят може да няма никаква връзка с практиката му, освен че е белег на краен примитивизъм.Накой замисля ли се, че от това ще пострадат пациентите? Влизате в един сценарий на антагонизъм с лекарското съсловие, подклаждан от определени кръгове. Познаваме се може би в съсловието, да. Или поне част от нас. Защо мислите, че конкретно този човек е за бой? Какво значи да е за бой? Замислете се, хора. Не посягайте та хората с професии с толкова лека ръка.
89
0
 
1
 
! Отговори
лекар-некадъРник преди 12 години
леле.като повечето ми пациенти са мускулести типове-да почна да тренирам за бой,вече-хаха.ама кой после ще им оправя сърцата-а???да поискам превенция от друга групировка ли-хахаааааааа
88
2
 
12
 
! Отговори
До 85 преди 12 години
"Ако въобще побоят е свързан с професията му, то поне 10 от колегите му и поне 10 от пациентите му знаят, предполагат кое го е предизвикало. Така че медицинското съсловие - моля не се гневете. Познавате се много добре помежду си, и си знаете много добре кой е за бой. И спрете да се защитавате един-друг, защото затова за пациентите си всички сте един дол дренки."...............................................................МНОГО ТОЧНО СИ ГО НАПИСАЛ !!!!!
87
2
 
3
 
! Отговори
!!! преди 12 години
a tiq ot BLS zashto ne iskat po-strogi nakazaniq za LEKARITE UBIICI koito vilneqt iz cyalata strana !?!??!! MIZERNICI! PFUUU PFU! PFU!!