Четвърто бебе почина в пазарджишката болница

Здравната инспекция изяснява причините и обстоятелствата
Обновена: 20 юни 2011 20:22 | 20 юни 2011 20:20,
66
Четвърто бебе почина в пазарджишката болница
Снимка: Булфото

Четири станаха бебетата, които починаха за няколко дни в АГ отделението на пазарджишката болница.
 
Поредният инцидент се случва, след като на 15 юни бяха регистрирани три смъртни случая на новородени в МБАЛ „Пазарджик”.

Последният фатален инцидент е регистриран в нощта на 18 срещу 19 юни. Като причини за смъртта на бебето от Велинград от лечебното заведение изтъкват вродена малформация на сърцето и затруднено дишане.

„Тече проверка, за да се изяснят причините и обстоятелствата, довели до смъртта на 4 бебета”, коментира пред Dnes.bg директорът на здравната инспекция в Пазарджик Фани Петрова.

Оказало се, че РЗИ Пазарджик и здравното министерство не са били уведомени навреме за фаталните случаи.

Инспекторите проверяват какво е било състоянието на родилките и плода преди раждането и точните причини за смъртта на четирите новородени.

Още по темата

Засега е ясно, че две от новородените са се родили мъртви заради тежки увреждания.

Другите две починали бебета са имали изменения на сърцето и дихателни проблеми.

Прокуратурата разследвал лекаря, израждал трите починали бебета на 15 юни. Има съмнения, че той е употребил алкохол, защото тестът с дрегер показал 2,83.

Медикът отрича да е пил по време на дежурство. Пред разследващите казал, че се наливал с бира след работа, защото не можел да преживее фаталните три случая за една нощ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
prirodata ne tarpi molformacii,nesavmestimi s givota.Drevnite egiptqni zatova sa iz4eznali
17
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Макар и бавно,Чернобил продължава да убива 25 години по-късно..Там търсете причината за вродените уродства,а не в лекарите.Ама смеете ли?
16
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Освен това е важно да се провери дали няма нещо общо между бебетата, например подобна среда, подобна история на бременността, въобще нещо общо, от това, което прочетох, изглежда, че симптомите са подобни.
15
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Важното е в случая (а и при всички разследвания по принцип) разследването да се проведе спокойно, без емоции и обстойно. Четири мъртви бебета в рамките на няколко дена е истинска трагедия и определено не звучи нормално, но от друга страна наличната информация говори не за вина на лекарите, а за деформации. Оправданието на доктора, че се е напил, защото не може да приеме трагедията е напълно правдоподобно. Нормален човек просто не може да приеме такава трагедия и прави глупости.
14
17
 
49
 
! Отговори
Българин преди 12 години
След като е очевидно, че бебетата са имали тежки увреждания, как може да е виновен лекарят? И наистина - кой е следил тия бременности?Най-вероятно майките са от нисшата хъхреща раса - как може да се очаква от ***, надули коремите на 12-13 години, нищо чудно и от кръвен роднина (сред тия гнусотии чифтосването с братовчеди, братя, бащи, дядовци е нормално), търкалящи се в мръсотия, пушещи и пиещи откак са проходили, да родят здрави деца?
13
8
 
45
 
! Отговори
!! преди 12 години
Не може на бебето батко му да му е татко,а сестра му на 10-12 години-да му е майка,ще се роди Кзвазимодо,ако въобще оцелее, но така при ***-***!
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** ne hodqt na lekar za6oto sa socialno slabi i nqmat pari za avtobus , a posle drugi sa vinovni ,a mogat da si napravqt drugi
11
9
 
43
 
! Отговори
ПЗ доктор преди 12 години
80 % от родилките в Пазарджишката болница са ***....Правете си сметката...
10
2
 
45
 
! Отговори
Алекс преди 12 години
А тези бременности как са следени, защо никой нищо не казва? Раждането не е гръм от небето, а завършекът на един дълъг процес, наречен бременност. Има хиляди начини тежки малформации да се "хванат" навреме и да се реагира, както и ако може. Та тези бременности дали са следени, или сценарият е един друг, за който всички се сещаме, но никой не споменава?...
9
7
 
54
 
! Отговори
Питам се преди 12 години
Каква е целта на това раздухване на истерии и масови негативни настроения против лекарите? И без това броят им драстично намалява. Какво целят някои? Да прогонят и малкото лекари, които са останали в България?След като тези деца, за съжаление, са били с увреждания, какво се иска от лекаря? Да направи чудо и да ги пресъздаде така, че да са нормални и напълно здрави?! Той да не е Господ?!
8
3
 
51
 
! Отговори
Пазарджик преди 12 години
казаха че доктора се е прибрал и като са отишли полицаите у тях е бил нече с 2,83 промила алкохол... а вие какво очаквате?! На който и да се случи - най нормално е да се насереш от пиене за да забравиш... съболезнования на близките. Иначе смятам че в момента на пазарджишката болница родилните екипи са добри...
7
4
 
28
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Дарвин е прав!!!
6
5
 
46
 
! Отговори
Дарвин преди 12 години
Човешки *** се получават когато адмирирате зачеването на 12 годишни *** от братята и бащите им......
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Във всяка болница трябва да има непрестанен контрол.
4
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Има съмнения, че той е употребил алкохол, защото тестът с дрегер показал 2,83. "!?!?!??!?!??!?!?Само съмнение! Да се смея ли, да плача ли?
3
4
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едното е било мъртвородено, другото е умряло от аномалия в организма, третото не си спомням какъв беше проблема, но отново беше природна, а не лекарска грешка.Но нали в момента няма други интересни новини и тъпите журналисти пак почнаха да ни насъскват едни срещу други
2
14
 
12
 
! Отговори
БГ Съдия преди 12 години
Ми да, нали СРС-тата, където признават убийството се сметнаха за недостатъчни доказателства от съда, нормално е да продължават инцидентите.
1
3
 
15
 
! Отговори
KOSTAS PAVLOS EVROPA преди 12 години
VODATA..URANOVITE MINI...VAZDUHAT....RADIACIQ...