Четвърто бебе почина в пазарджишката болница

Здравната инспекция изяснява причините и обстоятелствата
Обновена: 20 юни 2011 20:22 | 20 юни 2011 20:20,
66
Четвърто бебе почина в пазарджишката болница
Снимка: Булфото

Четири станаха бебетата, които починаха за няколко дни в АГ отделението на пазарджишката болница.
 
Поредният инцидент се случва, след като на 15 юни бяха регистрирани три смъртни случая на новородени в МБАЛ „Пазарджик”.

Последният фатален инцидент е регистриран в нощта на 18 срещу 19 юни. Като причини за смъртта на бебето от Велинград от лечебното заведение изтъкват вродена малформация на сърцето и затруднено дишане.

„Тече проверка, за да се изяснят причините и обстоятелствата, довели до смъртта на 4 бебета”, коментира пред Dnes.bg директорът на здравната инспекция в Пазарджик Фани Петрова.

Оказало се, че РЗИ Пазарджик и здравното министерство не са били уведомени навреме за фаталните случаи.

Инспекторите проверяват какво е било състоянието на родилките и плода преди раждането и точните причини за смъртта на четирите новородени.

Още по темата

Засега е ясно, че две от новородените са се родили мъртви заради тежки увреждания.

Другите две починали бебета са имали изменения на сърцето и дихателни проблеми.

Прокуратурата разследвал лекаря, израждал трите починали бебета на 15 юни. Има съмнения, че той е употребил алкохол, защото тестът с дрегер показал 2,83.

Медикът отрича да е пил по време на дежурство. Пред разследващите казал, че се наливал с бира след работа, защото не можел да преживее фаталните три случая за една нощ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз съм потърпевша от Пазарджик ,но с тази разлика ,че ми помогнаха да няма бебе никога .....Благодаря ви д-р Илиев и Златка .....
37
13
 
14
 
! Отговори
ААА преди 12 години
Някои гледам оправдават смърта на 4 бебета с мотивите че били *** или "ниша класа".... А някой дали се е запитал, колко са *** в БГ или всички вече са изгоряли бушоните? ***!!!!!
36
4
 
34
 
! Отговори
koki преди 12 години
Да но са го измерили на следващия ден след обяд.Той е имал 8 часа да се напие от мъка.И в коя нормална държава проверяват лекарите с дрегер???И в извън работно време.???А ако теб те проверят в извън работно време вечерта като си на маса и го съобщят по всички медии,ще ти е мн приятно нали???Ще си алкохолик номер 1 в BG.По тази логика трябва първо ББ да го проверят за наркотици ,като среже лентичка и се напъне да каже нещо ,което и на него не му е ясно,и се наложи след това да го дообеснява.
35
14
 
6
 
! Отговори
12345 преди 12 години
,,Прокуратурата разследвал лекаря, израждал трите починали бебета на 15 юни. Има съмнения, че той е употребил алкохол, защото тестът с дрегер показал 2,83,,PREDSTAVQTE LI SI TOVA DA SE SLU4I NQKADE V EVROPA AKO 6TETE I V SVETA , TOZI ,,lekar,, V MOMENTA SLUNCETO NA PORCIII 6TE6E DA GO GLEDA , TAKA E V BG DORI I OT RABOTA NQMA DA GO MAHNAT
34
9
 
4
 
! Отговори
ля ля преди 12 години
а те сигурно *** всичкииии!!! иии жалко :)
33
11
 
11
 
! Отговори
БГ Съдия преди 12 години
Тоя лекаря с ланците дето го интервюираха ли е :) Аз се учудвам, че въобще живи бебета е изваждал някога.
32
8
 
51
 
! Отговори
лекар преди 12 години
OOO За дежурство 3 умрели бебета ??и аз съм лекар и знам какво е дежурство но с 2-*** починали възрастни/при пожар/..И аз си пиинах да забравя/след работа/,но още не мога,за съжаление.Съжалявам колегата .Знам как се чуства.Никога няма да забрави онази нощ.Съболезнование на близките ,но и ние сме безсилни.Никой от колегите не желае смъртта на някого,както се опитват да ви натрапят медиите ...Затова заминаваме навън.Дано след като и последния от нас напусне, обществото да е щастливо и доволно.лека
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По добре от 14 аз и Волен не можем да опишем ситуацията
30
3
 
3
 
! Отговори
... преди 12 години
ima sumneniq c h ee upotrebil alkohol , a dregera pokazva 2.80..... e tv a e rabotata znachi piqn da si da izrajdash deca
29
24
 
4
 
! Отговори
hakan преди 12 години
mh ,da mrat ko nali sa bulgarski
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
2, шшшш алоу, съдията, ти чу ли ги тези срс-та
27
26
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако са убили 4 чавета, за първи път от години ще симпатизирам на доктори.
26
6
 
45
 
! Отговори
факт преди 12 години
Смърт на дете е нещо ужасно, но в случая става въпрос за увредени деца, родени от деца-майки вероятно. Ниската здравна култура, престъпният обичай на ранните и в много случаи близко родствени бракове водят до раждане на деца с малформации . И сега домовете са пълни с такива, които Европа ни кара да интегрираме в семейства.
25
10
 
45
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
ДА КАЖАТ ТЕЗИ РОДИЛКИ ПО КОЛКО ПЪТИ СА ХОДИЛИ НА КОНСУЛТАЦИИПРИ ЛЕКАР , И ТОГАВА ДА ИМАТ ПРЕТЕНЦИИ!!!
24
25
 
13
 
! Отговори
2121 преди 12 години
Има нещо гнило в Пазарджик!!Почти съм сигурен, че пак ще се окаже "лекарска грешка"!И тоя *** дето бил пил бира от мъка!!!Айде холан, не на нас тия!!!
23
7
 
26
 
! Отговори
yashinaki преди 12 години
#9, Никой не създава настроения против лекарите! При 4 смъртни случая, повече от нормално е да се проверят нещата! Или за теб е нормално нищо да не се прави!? Вярно е, че лекари в България не останаха, но е вярно и че голяма част от наличните правят грешки ежедневно, и третират пациентите като стока! А да си лекар е не само професия, а и призвание! Не всичко е пари и далавери!
22
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дрегера показал 2 83 а вие ми пишите че имало съмнение.*** вие журналистите наистина сте ***.
21
30
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето какво написа другарят "Българин":"Най-вероятно майките са от нисшата хъхреща раса"Явно другарят "Българин" се брои към висшата раса.Странното е защо подобен расистки коментар се толерира?
20
20
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лекаря е виновен че не е завършил ветеринарна медицина която му е нужна когато изражда *** *** !
19
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
4ernobil ili kravosme6enie