Антимафиоти удариха хотел, криел данъци

От ГДБОП намерили и 81 лодки и джетове без документи
Обновена: 16 юли 2011 10:59 | 16 юли 2011 10:58,
125
Антимафиоти удариха хотел, криел данъци
Снимка: МВР

Служители на ГДБОП разкриха сериозни данъчни нарушения в хотелски комплекс в местността „Щъркелово гнездо”, съобщиха от МВР.

Проверката на служители от сектор „Изпиране на пари” в ГДБОП била предприета след сигнал за незаконно строителство и укриване на данъци.

При внимателен преглед на документацията на комплекса, стопанисван от столично дружество, са установени множество груби нарушения.

Повечето от гостите на хотела не попълвали адресни карти, при отчитане на дневните обороти голяма част от тях не били фискализирани. Това от своя страна водело до неплащане  на дължимия данък и до нанасяне на щети за републиканския бюджет.

Извършено е замерване на застоените площи, за които собствениците не могли да представят строителна документация.

В хода на проверката е установено, че на територията на комплекса се съхраняват 37 лодки и 44 моторни джета. Голяма част от тях били без обозначителни номера и документи за собственост.

Съставени са констативни протоколи и актове за установените нарушения. Продължава работата по изясняване на собствеността на плавателните съдове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: ХОТЕЛЩъркелово гнездо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
5
 
! Отговори
до Nerealen преди 12 години
Всичко това всъщност са исторически факти. Толкова си Nerealen, че чак не познаваш Историята на Родината си. Емигрирай, моля те.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
38, виснеш на бащати на ...
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
36, виснем на жена ти, не ми требе въже.
35
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
каква е разликата ако хотелиера укрие данъци,а правителството ги източи ???няма разлика,защото и в двата случая парите отиват при мутрии какво излиза ?държавата май е излишна и по-добре да не се намесва,поне да спестим заплати
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 24, *** като теб заслужавате да виснете на въжето, а тия дето ви плащат да ви последват
33
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
33, гледам, виждам и мисля. А ти?
32
3
 
7
 
! Отговори
до 28 преди 12 години
Сашку, по време на идолите ти-бсп, бяха убити сестри Белнейски. Защо не казваш нищо за това?
31
1
 
5
 
! Отговори
Nerealen преди 12 години
24, ти си образец за платен форумец! Евалла!
30
0
 
8
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
Тази година за изборите , Парламентарните Групи ще разиграят за народа играта - Тука има .... Тука нема !!! Всички желаещи могат да гласуват , МВР ще следи за ред и дисциплина безпристрастно !!! Костов кани в ресторант Октопод , Борисов ще раздава пари пред СИБАНК , Доган ще коли агнета из Родопите , Яне ще отвори Гей клуб , Станишев ще декламира Смирненски на пл. Батемберг, Масларова предлага почивки на море за пенсионери !!! Да живее новата система и новия строй !!!
29
0
 
2
 
! Отговори
До 14 Съдия някакъв преди 12 години
*** ...
28
15
 
20
 
! Отговори
Сашо преди 12 години
Пълен провал на това правитеслтво в сверата на сигурността на държавата. В борисовата градина вилнеят убийци маниаци и убиват нашите деца а Цветанов се опитва да скрие тези убийства от обществото. В съшото време показно ни занимават с някакви си административни нарушения за данъци. За това ли плащаме от джоба си милиардите бюджет за МВР. Оставка! Незабавно оставка на цялато правителство.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 23, двойно счетоводство означава: "в едната тетрадка да пишеш реалното а в друга тетрадка да пишеш това за пред данъчните" :DD
26
3
 
3
 
! Отговори
до адвоката преди 12 години
г-н адвокате, защо не се замислите Вие какви данъци плащате на държавата,после правете сметка на останалите.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Става дума за пари, а не за ред в държавата. Който иска може да си построи и свинеферма на брега на язовира, която да бълва тонове фeкалии. Стига съвестно да си плаща данъците и подкупите.
24
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунистите са подложени на безпрецедентен натиск, най-накрая. Само се моля да не запалят Народното Събрание тези отпадъци, че те имат традиции в това-още от катедралата Света Неделя, Райхстага, после Партииния дом...Въпрос на време е да започнат пак да си играят на Партизани и да разбиват мандри. Вече знам за кой да гласувам на следващите избори.
23
8
 
2
 
! Отговори
до адвоката преди 12 години
"90% от хотелиерите водят двойно счетоводство, и това се знае ,но мерките са =0."Много си прос бе адвокате! Кой ти даде дипломата. Двойното счетоводство е задължително. По закон са задължени да водят двойно счетоводство - всички, не само хотелиери.
22
0
 
18
 
! Отговори
НЕ ЗНАЯ КОЙ СЪМ АЗ преди 12 години
ТЕЗИ ОТ МВР-то СА СБЪРКАЛИ АДРЕСА,ИСТИНСКИЯТ Е НА площад НАРОДНО СЪБРАНИЕ........
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"хванали" един от един милион и го направили водеща новина, ами то данъчно изрядна фирма в бг няма! Що не хванат ментел, топлофикация, енергоразпределителните крадци!
20
1
 
24
 
! Отговори
адвокат преди 12 години
90% от хотелиерите водят двойно счетоводство, и това се знае ,но мерките са =0.После ревем за пенсии .Е като няма приходи, как!!!Изобщо тук е дива Индия!!!
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така е,N 14,те са ни гордостта.За това *** и мафия все вотове внасят,защото правителството не им дава да си дишат въздуха.Продължавайте в същия дух,гербаджии.