Общинари рекетирали Плевнелиев за 500 бона

Тримата поискали парите през 2007 г. заради Бизнес парка
Обновена: 9 сеп 2011 19:50 | 9 сеп 2011 19:50,
261
Общинари рекетирали Плевнелиев за 500 бона
Снимка: архив Булфото

"Половин милион лева са искали от Росен Плевнелиев трима общински съветници от София, по-известни като брокерите на Столичния общински съвет", обяви в Пловдив вътрешният министър Цветан Цветанов.

Те искали парите, за да подпомогнат финализирането на Бизнес парка в столицата. Рекетът е станал през 2007 година.

500-те хиляди лева им били "необходими", за да решат проблема с парче общински имот, което пречило да бъде завършен строежа на обекта и влизането му в експлоатация.

Още по темата

"Срещу тези хора не се води наказателно преследване, тъй като реално не е била осъществена корупционната схема", уточни Цветанов.

Кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев не се е поддал на шантажа, но не е и пуснал жалба в полицията. Бил категоричен, че няма да се замесва в подобни схеми.

Плевнелиев каза, че през последните 20 години пази всички свои документи - в това число и данъчните си декларации в Германия и в България.

По думите му той е съхранил документите не заради данъчните, а заради собственото си спокойствие.

В отговор на въпрос Росен Плевнелиев каза, че на 20-ата секунда е изгонил човек, който в началото на работата му като министър се е опитал да му загатне за евентуални нечестни намерения.

"Влезе някакъв човек, в разстояние на 20 секунди, изобщо не е ставало въпрос за пари. Той каза: "Ваш интерес – наш интерес." В момента, в който каза "наш интерес", той беше изгонен", описа другият случай кандидатът за президент на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
0
 
0
 
! Отговори
бг преди 12 години
хаиде бе ,,,кво ами ако му се е натискал и това ли да каже ,,,може и кадиев да го е базикал та кво лошо пробват си хората не е подсьдно ако си поискаш от жена но ако я насилиш виш друга е работата не е мьжка постьпката а си е чист рекет
235
4
 
9
 
! Отговори
славен преди 12 години
Добре де, защо не е съдействал като е извършено престъпление. След като е толкова честен е следвало веднага да сигнализира съответните органи, че му искат подкуп. В противен случай е съучастник, след като прикрива извършителите. И как да гласуваме за такъв човек.
234
9
 
6
 
! Отговори
izmoren_mitnichar преди 12 години
Въобще няма такова нещо! Всичко е медийна постановка и измислица с цел ПР !!! А и какво са за г-н Плевнелиев 500 000 EURO ??? Не го обиждайте с такива дребни суми!
233
2
 
10
 
! Отговори
:) преди 12 години
Всички са много честни но и завидно богати със скромнички заплати
232
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе тези за големи *** ни взеха. Ще ни разправят притчи и приказки от 1001 нощ - колко принципен, колко честен е комунягата Плевнелиев. Хайде да разкаже как така спастри милионите, от коя сметка на комсомола, от кое куфарче, от коя издалаверена сделка. Всеки който се е занимавал с бизнес му е ясно, че през последните 22 години, не снасяш ли нищо няма да получиш, няма да те огрее никаква поръчка. Та тоя е много чист горкият изодщо не е бил в далавераа
231
4
 
10
 
! Отговори
ИЗБОРИ 2011 преди 12 години
БЕЗ ГЕРБ ПРЕЗИДЕНТ!
230
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнениев президент !!! Да живее ГЕРБ!
229
5
 
15
 
! Отговори
qsd преди 12 години
Защо господин Плвнелиев не разкаже за отношенията си с Петър Диков?
228
1
 
10
 
! Отговори
фен на хан Крум преди 12 години
до пич 243:Турците в Европа са унищожили културата и историческите паметници. Дръпнали са поробените народи векове назад. Те не са като цивилизовоните европейци, чийто колонии са се развили. Турците са заплаха за християнската цивилизация и не случайно не ги искат в ЕС макар, че се бутат от много години - знаят ги добре. В Чехия или Словакия също имаше социализъм и комунисти, но днес са много по-добре от България или Турция. Проблема е в нашите управници 20 г. и такива заблудени като теб.
227
0
 
13
 
! Отговори
Ramzes преди 12 години
Явно си живял и по татово време. Прав си - сега има свобода и демокрация - възможността свободно да ти определят данъците и цените и демократично да те пребие полицията или някоя мутра. Народът наистина е оскотял, но от четеното на простотии като тези. Къде можеш да си сложиш свободата като нямаш пари да си покриваш сметките бре умнико? Или ако ти имаш тази възможност, замислял ли си се колко други човешки същества като теб я нямат и никога няма да я имат(визирам нашите баби и дядовци).
226
17
 
3
 
! Отговори
пич преди 12 години
по-добре турци да ни управляват отколкото ***. Какво хубаво сме видели след освобождението и колко повече жертви сме дали...
225
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Въпроса е защо сега го казва ?
224
2
 
9
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТ преди 12 години
Срам и позор! Истинските българи тънат в забвение, а честваме рожденната дата на един ***.НА ДНЕШНИЯ ДЕН ПРЕЗ 1916г. ГЕН. ИВАН КОЛЕВ С ДУМИТЕ: Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но още какво търсят сега казаците в нашата Добруджа?Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!, тръгва срещу две румънски дивизии и руската конница, отбраняващи Добрич и в решително сражение го овладяват
223
12
 
19
 
! Отговори
Аферистос преди 12 години
Когато българите си спомнят за комунизма и управлението на Тодор Живков, единственото, за което се сещат е пълният хладилник. Някои се сещат и за това, че имало работа и тя била сигурна, заплатите плащани на време. Всичко обаче имаше цена, цената на огромни дотации от държавата за всичко. Бленуваните днес достъпни храни бяха дотирани от държавата, която покриваше разликите между производствената и продажната цена, така че да бъдат достъпни. Същото беше и с работата - има за всички, ама произведеното рядко ставаше за нещо. Кой покриваше загубите - пак държавата. Целият този изкуствен хранителен рай се поддържаше с кредити, успокоявайки народа с евтина кайма и хляб. И затова сега тия милеещи хорица си спомнят за Живков през устата, към корема, чрез лупинги през червата и гланцирана тоалетна хартия на стекове по 30 ст. единия (нормалната беше кът). А в същото време им убягва тъмната страна - никаква свобода, изолация от останалия свят, политически престъпления, извършвани от държавата и пълна промивка на мозъците.Вместо това днес още чувам хора да казват "При бай Тодор пълнехме хладилника за 5 лв.". Явно наистина народът е оскотял до немай къде, щом мисли само за търбуха си.
222
4
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Мечтата за едно време е като мечтата за Северна Корея, която умира да се нарича КНДР??? Както беше казал д-р Тони Филипов "На който народ му е къса паметта, му е дълъг ПРЕХОДЪТ
221
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уау тука е нещо страшно бе.Комунисти, трактористи и други исти вече ясно разбраха от кого ще загубят на изборите и се почна едно писане, едно драскане... Като е трудно с компроматите - ще бълват псувни от свободен характер, важното е матрял против да има изписан.
220
1
 
9
 
! Отговори
ТОНИ преди 12 години
"Сега всеки ден ,всеки час,навсякъде.... има матри Много добре правеше Живков,тогава *** работеха принудително,нямаше Бсп,Рзсета и други *** ,само Доган по него време правеше атентати но Чичо Живков го хвана, но "Демокрацията" го амнистира подобаващо за да започнат паклените си дела Костов и дружина зговорна.
219
8
 
5
 
! Отговори
Бай Мангал преди 12 години
Да живее новата президентска двойка на ГЕРБ-БЪЛГАР 09-09-11 18:24чУспех скапи държавници,и си вършете работата съвестно,защото държавата се разби от Иван Костов и Първанов,които остават в историята като конюнктурни играчи и тарикати,така че ви пожелавам да не сте като тях.Те бяха марионетки на бандитите!
218
1
 
7
 
! Отговори
Хъмм преди 12 години
Хъмм, значи не бива де се казва, пред тази власт "Наш интерес", има само "Ваш интерес" :)
217
9
 
3
 
! Отговори
do 228 преди 12 години
ДПС избира кой да е президент набий си го в тиквата!!!