Задържаха Куката за палежи на коли в София

Нови пет случая в Студентски град тази вечер
Обновена: 13 дек 2011 20:32 | 13 дек 2011 19:35,
248
Задържаха Куката за палежи на коли в София
Снимка: Архив Булфото

Криминално проявен, на 33 години, е задържан от МВР за палеж на коли на територията на София, съобщи пред "Фокус" старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР.

Владислав Николов е познат с прякора си Куката. Той е заподозрян за трите палежа на 10-и срещу 11-и декември като вече му е повдигнато обвинение.  В досието си Куката има има регистрации за кражби, шофиране в нетрезво състояние и разпространение на наркотици.

Куката ще отговаря за палежите в квартал „Западен парк”, когато изгоряха Фолксваген „Голф”, Шкода „Октавия” и "Волво", като единствено на последната имаше нанесени по-сериозни щети.

Специално за този случай от МВР уточниха, че начинът на запалване е различен от предходните и се работи по версията, че палежите са дело на имитатори.

Още по темата

„От направените експертизи и оттривки, иззети от него и от дрехите му, е установена лесно запалима течност. Буквално преди минути, му е повдигнато обвинение за опожарените автомобили и е задържан за 72 часа”, уточни комисар Валери Йорданов.

Междувременно Йорданов съобщи, че е получен сигнал за нови пет случая тази вечер. Запалени са коли в Студентски град.

Тази нощ София отново осъмна със запалени автомобили. Три от тях в близост до сградата на полицията, а други два горяха около полунощ в столичния квартал "Люлин".

Безпрецедентните палежи в столицата започнаха преди повече от месец и половина, като досега над 40 коли пострадаха от неизвестните пoдпалвачи.

Сред версиите на разследващите полицаи са войни за паркоместа, застрахователни измами, както и отделни пиромани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още по темата: умишлени палежи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако бяха застрохователите щяха д а палят само бентлита ,а то от тези трошки какъв ще им е келепира,освен това защо само в софия се палят коли?защо само в софия се взривяват офиси?
158
0
 
3
 
! Отговори
ЦВЕТАН преди 12 години
КОЛКО ПОЛИЦАИ РАБОТЯТ В МЕВЕРЕТО В СОФИЯ ,сигурно са по -малко от половината
157
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Време е Бойко да подпали София, и да седне някъде на Витоша и да гледа как гори....Бохко, учи се от Нерон тикво....Така ще ти стане ясно, колко деградирало е обществото, и че можеш да направиш депутат дори кон.....Знам, че си музикален инвалид, затова и не казвам, че ще свириш на арфа докато гледаш как гори София..
156
4
 
14
 
! Отговори
Гошо Пернишкия преди 12 години
... Камион ме блъсна, Трактора ме гази ...
155
5
 
13
 
! Отговори
линч !! преди 12 години
Не знам но ако редовите хорица добарат някой в момент на палеж - дупе да му е яко.Казвам ви: ЛИНЧА ЩЕ Е ДЕТСКА ИГРА В СРАВНЕНИЕ С ТОВА КОЕТО ГИ ЧАКА ТЕЗИ ТАРИКАТИ.
154
0
 
5
 
! Отговори
нострадамус преди 12 години
А коктейла "***" не се ли хвърля от етажите на блоковете?Задавам въпроса към разследващите,за да не стане като огледа на влака в Червен бряг и до сега няма отговор за причината,а тя е газова бутилка ползвана от шафнера,където си вари кафе по време на смените.Оригиналните ГДР газови котлони са с биметална пластина,но са изкрадени и от оно време централно са им заредили преди много години котлони БГ.Тогава БСП беше на власт и покриха причината,защото министъра на транспорта трябваше да отгова
153
4
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
ami tova e predyprejdenie ot zastraxovatelite,za dogodina da si vzemat xorata merki
152
0
 
6
 
! Отговори
Идиот!!! преди 12 години
Предстои разпит на свидетели на запалването и на съмнителни лица, които са се въртели в района. Предстои назначаването на експертизите, както и разговори със собствениците на запалените автомобили дали не са забелязали нещо притеснително в предните часове на деня, допълни старши комисар Валери Йорданов.
151
0
 
21
 
! Отговори
Адам Смит преди 12 години
Джаро ще го измъкне :)
150
1
 
14
 
! Отговори
sss преди 12 години
За домашно към органите на реда: Защо всичко това (палежите на автомобили) се случва в края на годината? Ако ви е трудно ,не се напъвайте. В началото на февруари всичко ще спре.
149
3
 
14
 
! Отговори
Алюзия преди 12 години
Тракторчето е учило разни неща. Пробутва номерът с алюзията "пожар", та да се сещаме за пожарникарите. Мръсно *** е, ако го оправдаят, ще е ужас.
148
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен е отмъщение на Киро *** за това, че му запалиха къщите в Катуница.
147
0
 
2
 
! Отговори
2 преди 12 години
София. Запалена е първо една кола на паркинга в столичния квартал Студентски град и други две са се запалили от нея. В момента се извършва оглед на мястото на палежа. Това съобщи за Агенция Фокус старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР. Предстои разпит на свидетели на запалването и на съмнителни лица, които са се въртели в района
146
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мръсниците бесепарски пак по 20 лева са им дали и те летят в облаците с тях
145
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека призоват всички собственици на коли да спят няколко нощи в тях.Малко лудо звучи,но със сигурност ще хванат подпалвачите.Във всяка кола или през кола човек и на смени да си изготвят график всички от блоковете в кварталите.Иначе ако чакаме на полицията има да си чакаме...
144
0
 
5
 
! Отговори
sss преди 12 години
Агенция фокус преди 9 мин са съобщили ,че има нови палежи в студентски град...
143
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
палежите са елемент от терористичен акт ,явно палят хора запознати с механизмите на тероризма
142
5
 
9
 
! Отговори
Нострадамус преди 12 години
Палежите са организирани от фанатик,екзалтиран комунист,кредитен милионер с необезпечен заем,но фалирал ,защото от комунист, капиталист не става-липсва му сивото.*** избраха палежи,защото Бойко е бил пожарникар и по този начин искат да дискредитират управлението му.Извършителя е криминале.Ще го заловят,но няма да стигнат до поръчителя,защото е от бившите служби.
141
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Възможно е и близки на загинали от катастрофи да палят колите.Като няма правосъдие,решават проблема по Сталински-''Има коли има проблем!Няма коли няма проблем!''
140
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой има интерес да всява страх и хаос в страната?А да си спомним чие съдебно дело започна скоро ?Кой има интерес да отклонява вниманието от делото към палежите?Това е Трактора и трактористите.Преди това горяха партийни офиси.Горя колата на Сашо Диков.Горя централа на вестник.Много станаха.Давам безплатен съвет на органите - ВКАРАЙТЕ НА ТОПЛО ЦЯЛАТА БАНДА НА ТРАКТОРА И ДА ВИДИМ НЯМА ЛИ ДА СПРАТ ПАЛЕЖИТЕ.