Задържаха Куката за палежи на коли в София

Нови пет случая в Студентски град тази вечер
Обновена: 13 дек 2011 20:32 | 13 дек 2011 19:35,
248
Задържаха Куката за палежи на коли в София
Снимка: Архив Булфото

Криминално проявен, на 33 години, е задържан от МВР за палеж на коли на територията на София, съобщи пред "Фокус" старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР.

Владислав Николов е познат с прякора си Куката. Той е заподозрян за трите палежа на 10-и срещу 11-и декември като вече му е повдигнато обвинение.  В досието си Куката има има регистрации за кражби, шофиране в нетрезво състояние и разпространение на наркотици.

Куката ще отговаря за палежите в квартал „Западен парк”, когато изгоряха Фолксваген „Голф”, Шкода „Октавия” и "Волво", като единствено на последната имаше нанесени по-сериозни щети.

Специално за този случай от МВР уточниха, че начинът на запалване е различен от предходните и се работи по версията, че палежите са дело на имитатори.

Още по темата

„От направените експертизи и оттривки, иззети от него и от дрехите му, е установена лесно запалима течност. Буквално преди минути, му е повдигнато обвинение за опожарените автомобили и е задържан за 72 часа”, уточни комисар Валери Йорданов.

Междувременно Йорданов съобщи, че е получен сигнал за нови пет случая тази вечер. Запалени са коли в Студентски град.

Тази нощ София отново осъмна със запалени автомобили. Три от тях в близост до сградата на полицията, а други два горяха около полунощ в столичния квартал "Люлин".

Безпрецедентните палежи в столицата започнаха преди повече от месец и половина, като досега над 40 коли пострадаха от неизвестните пoдпалвачи.

Сред версиите на разследващите полицаи са войни за паркоместа, застрахователни измами, както и отделни пиромани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още по темата: умишлени палежи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
0
 
4
 
! Отговори
Искрата преди 12 години
Костов е . точкааа
178
0
 
13
 
! Отговори
Пирот преди 12 години
Спокоен съм , ще го пуснат човека да си се прибере в тях - няма проблеми
177
2
 
40
 
! Отговори
дони преди 12 години
Луната спи, а някой пали коли......
176
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каквото и да коментирате, истината е една. Полицията е безпомощна и не може да направи нищо, за да защити гражданите и да гарантира спокойствие и ред. Две са възможните причини за това - или са пълни некадърници, или участват по някакъв начин в тази история. Последното, навява за някакво, поредно ченгеджийско мероприятие и времето ще покаже какво е то.
175
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
У сайта на Българската Телевизия без Визия/бтв/ има неква новина, че са горели още три коли у Студентски град. Даже има видео. Пак не сте задържали правилния човек. Езък!
174
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На 19 декември лидерът на АТАКА Волен Сидеров се завръща на екран като водещ на две свои авторски предавания по телевизия "Алфа". От медията споделиха, че първото е с класическото име "АТАКА с Волен Сидеров" и ще се излъчва от понеделник до петък от 19,30 ч. В него националистът ще анализира, коментира и разнищва лъжите и далаверите на управляващи и опозиция. Политически и социално ангажираната рубрика на Сидеров ще е с продължителност между 20 и 30 минути. Да припомним ли, че именно това авторско предаване на лидера на АТАКА направи известна залязващата кабеларка СКАТ? А че в часовия пояс на неговото предаване рейтингът на Винкеловата телевизийка удари в земята такива предавания като "На 4 очи" с Цветанка Ризова по Нова телевизия и бТВ "Репортерите" на Красимир Герговия канал? Ако върнем лентата ще видим, че водачът на патриотите се раздели със СКАТ след изборите пред 2009 г., когато медията започна да играе открито с ДПС и БСП и да плюе по АТАКА, защото подкрепи единствената тогава алтернатива на тройната коалиция в лицето на ГЕРБ. Така вече 2 г. кабеларката облъчва зрителите си с лъжи и клевети по адрес на Волен Сидеров, с което полегна на Доган и Гоце. Преди време пред в. "Атака" собственикът й Валери Симеонов - Винкела сам призна, че очаква "едни пари" от Първанов, за да си направи партия, която вече е факт. Същият субект с железарски псевдоним пък стана председател на Общинския съвет в Бургас именно благодарение на АТАКА, която днес плюе с неистов бяс.Второто продуцирано и водено от Волен Сидеров предаване ще се излъчва под името "Студио АТАКА". Зрителите на "Алфа ТВ" ще могат да го гледат всяка неделя от 12 до 13 ч. То ще подложи на дисекция всички злободневни теми от седмицата, които казионните медии избягват да коментират от страх да не обидят "бащицата си" Бойко Борисов и национално безотговорната политика на кабинета на ГЕРБ.
173
0
 
5
 
! Отговори
Пъзел преди 12 години
Прометей, глеам не палят колите на богатите...е*ати протеста... !!!
172
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Истината за палежите е само една!Инициатор, подбудител, организатор и финансист на палежите е Ал Петров, българския еквивалент на Ал Капоне. Този мегабандит беше притиснат до стената на правосъдието с непреовержими доказателства за престъпната си рекетьорска дейност, като над 10 потърпевши вече са приложили своите свидетелски показания. Над 200 тома свидетелски показания за престъпната му дейност и това се случва едва сега, след като правителството на ГЕРБ обяви война на тежката криминална престъпност. Палежите са ответен удар на Октопода, ръководен от Ал Петров срещу правителството, а също така целят създаване на масова психоза сред хората и дискредитиране на МВР. Но рано или късно Трактора ще го тикнат в затвора и там съкилийниците му ще му подпалят задните части, ще види колко е добре да правиш лошо на невинни хора, възмездие ще има със сигурност. Въпросът е, че тази група или групи подпалвачи не са обикновени пироманчета, тръгнали с туба бензин да палят. Тук нещата се пипат много професионално-около набелязаното място и на съседните кръстовища има и други коли с цел наблюдения на обстановката, имат техническа поддръжка със специални средства за комуникация помежду си, нещата се подготвят и изпипват доста добре и трудно ще бъдат хванати точно на местопрестъплението! Но твърдя, че никой друг освен Трактора няма ресурса от специалисти, хора, техника за да действа безнаказано и с такава лекота из цяла София, повтарям таова не са обикновени подпалвачи, наркомани например на които им е платено, това са подготвени хора от най-тясното обкръжение на Трактора, той е наясно, че ако се издънят с него е свършено и като политик и като обществена личност, въпреки че той има огромно влияние, връзки сред политици и подземния свят, за това и битката на правителството с него ще бъде Рубикона на това управление.
171
5
 
13
 
! Отговори
Прометей преди 12 години
Да живее огъня!!! Така ще е докато ни тъпка правителството за Хората с пари всичко е "Free" няма закони а за бедния народ мизерия и тъпкане така ще да е докато народа е "Овци" и седи и се гуши трябва да има размирици и сваляне на правителство Ае пряко от "Пл.Славейков"
170
8
 
19
 
! Отговори
Пъзел преди 12 години
Казвам ви, партизаните са!!!Тия от столетницата освен да палят и грабят мандри друго не могат !!!
169
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе за каква дестабилизация говорите? Все едно сме цъфнали и вързали, все едно сме голяяямата стабилност, та затова само този начин им остава, така ли? А и не разбирам как може да го обърнете пак срещу ББ и правителството? Те освен, че са прости не са по-различни от всички други политици и в този случай нямат вина...Огледайте те, на кой може да е дело? На някой, на който не му пука за другите... Като ви чета коментарите и под други новини - доста от вас са кандидат пиромани.
168
1
 
8
 
! Отговори
До 165 преди 12 години
Точно че някой като-или Трактора стои зад палежите с цел дестабилизация.Но ако някой луд собственик добара някой като теб,може вместо дръвцето да усъмнеш със секира в главата.
167
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Огън и жупел....Бог ви наказва за плиткоумитео и малодушието.
166
4
 
8
 
! Отговори
Кибрито-прдавач преди 12 години
Да живее Бойко и неговото правителство благодарение на тяхната власт и управление ми тръгна кибритения бизнес на Пазара 5ст и регламентиран Шано 10 не регламентиран... Да Илядиш Бойче!!
165
0
 
1
 
! Отговори
до 161 преди 12 години
не са само в софия, и в стара загора имало 2
164
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
165-ти, ми за тях колите са по-важно от децата...Още повече, че повечето нямат и деца, не им трябват. Друго си е йФон-а...
163
8
 
10
 
! Отговори
@157 преди 12 години
"Не знам но ако редовите хорица добарат някой в момент на палеж - дупе да му е яко.Казвам ви: ЛИНЧА ЩЕ Е ДЕТСКА ИГРА В СРАВНЕНИЕ С ТОВА КОЕТО ГИ ЧАКА ТЕЗИ ТАРИКАТИ."Така ли си мислиш. Айде побарайте го да видиме какво ще направите! Те ви избиват децата като продават наркотици пред училищата и всички ги знаете ама не смеете нищо да направите що не ги хванете и линчувате докато продават наркотици на децата, а? Но сега заради колата се пишета много ербап. И представа си нямаш кой стои зад палежите гледай вместо линч да не лапнеш дръвцето и да си събираш зъбите до запалената ти кола.
162
7
 
4
 
! Отговори
Замислете се преди 12 години
Тракторчето е учило разни неща.Иска да дестабилира полицията и власта. ако го оправдаят, ще е ужас.
161
3
 
15
 
! Отговори
Фреди преди 12 години
Почнаха ги а е само 22:00 часа а до 6:00 сутринта още колко ли ще запалят докато Цецо си спи спокойно на матрака а куките се гърчат със 300лв заплата по патрулките и им се схващат вратовете на неудобните седалки.
160
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А защо изключвате еко - тероризма? Т.е природо - любители екстремисти. Това е много популярно в САЩ.Уф, не знам, моля се да го хванат.