Трима души в ареста заради последните палежи на коли

Хванати са с шише и туба с нафта, всички са криминално проявени
Обновена: 15 дек 2011 11:07 | 15 дек 2011 11:04,
119
Трима души в ареста заради последните палежи на коли
Снимка: архив, Булфото

Трима души са задържани заради палежите на три автомобила през изминалата нощ в столичните квартали „Люлин“ и „Дружба“, съобщиха от МВР.

В момента униформените изясняват тяхната съпричастност към престъпленията, уточняват от полицията.

Късно снощи от тел. 112 в Девето РПУ бил получен сигнал за две горящи коли до бл. 211 в ж.к. „Люлин”.

Пристигналите на място полицаи установили, че запалените автомобили са „BMW 316” и „Ровър”. При извършения оглед служителите констатирали следи от горене зад задната лява облегалка на германския автомобил, а по другия имало частично обгаряне в долния ляв ъгъл пред панорамното стъкло и стопена пластмасова решетка за въздух. Според експерти се касае за умишлен палеж.

Тази нощ около 3.30 часа на телефона за спешни повиквания бил подаден и сигнал за горящ автомобил в ж.к. „Дружба” до бл. 35.

При последвалия оглед експерти установили, че палежът е умишлен. Огънят нанесъл щети на купето и двигателя. 

Шест автопатрула незабавно реагирали на сигнала и заградили района. Полицаи извършили проверки на входовете на три съседни жилищни блока, двор на детската градина, както и на всички намиращи се в близост бензиностанции.

В рамките на минути били проверени десет души и няколко автомобила. Служителите на реда получили информация за мъж, който се оттеглил от мястото на инцидента.

В промишлената зона на квартала патрулиращите полицаи спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес 250 Д”, в който пътували криминално проявените Д.К. на 21 години от ж.к. „Дружба” и П.Т. на 28 години от с. Бусманци. В багажника на колата полицаите открили празни пластмасови шишета с мирис на нафта.

Още по темата

Известните на полицията за кражби мъже са задържани и в момента се изяснява съпричастността им към извършения палеж.

На ул. „Асен Йорданов” пък автопатрул спрял за проверка „Рено Клио”, управляван от известния на полицията столичанин Г.Г. на 35 години. От багажника на колата била иззета петлитрова пластмасова туба, съдържаща около 2.5 л бензин.

Г.Г., който отговарял на описанието на вероятния извършител на палежа, е задържан. Разследващият екип работи по установяване на съпричастността му към престъплението.

Мъжът е известен на полицията за грабеж и длъжностно присвояване, осъждан e. Действията по разследването продължават.

Вчера бяха задържани още четирима души, но палежите продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: палежи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
4
 
0
 
! Отговори
класната преди 12 години
Деца написахте ли си домашните? А научихте ли си уроците? Хайде, бъдете по-серозни в ученето, че края на първия срок наближава.
91
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и кво пак хващат някой на посоки, с надеждата да уцелят джакпота. то, по тая логика да действат по-мащабно - единия ден полицейски час за един квартал, после за друг, после като някой път няма палежи го подхващат на по-дребни сектори... така повече шанс ще имат отколкото да играят на тото.
90
6
 
14
 
! Отговори
До 90 преди 12 години
Заради хайти като тебе сме на това дередже!!!!Боли ме к.ра къде щъкате вечер,искаме спокойствие!
89
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тук имаше едно предположение,че властта ги спретва тези палежи,за да отклони вниманието от протестите,пенсиите,болниците,БДЖ и др. И най накрая пак нашите хора ще спасят положението.Но това е PR на гърба на обикновените хора.Звучи просто невъзможно.
88
5
 
10
 
! Отговори
до 86 преди 12 години
Такива като тебе трябваше да бъдат обесени още през 1989 година, гад ***
87
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Винаги съм имал в багажника една резервна тубичка с бензин. Сега да чакам да ме арестуват ли заради нея? Баси ченгесарницата...
86
4
 
6
 
! Отговори
о преди 12 години
Събирайте плъховете един по един и не ги пускайте.БЕЗ ОБЖАЛВАНЕ
85
6
 
4
 
! Отговори
до 75 преди 12 години
Чичовото, когато не спазваш правила и обществен ред ще получаваш това което си заслужил, пък после си търси правата където щеш. Ако случайно си невинен имаш права, ако си сгазил лука, ще си го отнесеш подобаващо! Първо мисли, после протестирай. Звучиш ми гузно, да не си се напушил случайно ? Или караш на хапчета от кварталния дилър? Дали пък ти не си някое дилърче, търсещо проверка и обиск?
84
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При извънредни ситуации-извънредни мерки.Не ми говорете за правото на всеки от нас да си разхожда тубата.Да се въведе вечерен час и всичко което мърда след него да се прибира,е..си.Работещите на смени -със служебни бележки .
83
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Шенген ли ? оня ден Цветанов пак се пенеше как били си свършили всичката работа и колко са лоши онея, дето не щат да им внасяме престъпност официално
82
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ситуацията се разсмърдява все по-осезателно... раздухаха палежите с цел някаква, нямам идея как ще излязат сега от суюитуацията, определено има проблем полицията, и той почва от високите й етажи
81
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво да коментирам повече полицията е картонена и за .*** не става. Ти 20 дена да ти палят всеки ден и да знаеш и да не може да го хванеш с 1 милиярд на година срам и смях..
80
1
 
16
 
! Отговори
мери преди 12 години
Абе чичи тука всеки човек го проверявате с презумцията за виновност май ?Много сте смотани това е цялата работа-след 22ч аз полицай не съм видяла по улиците да патрулира висят по кафетата и в колите това е.По новините казаха че едната кола дето е запалена е била загасена с пожарогасителя на полицай стоящ в паркирана в близост полицейска патрулка.Добре че не са драснали клечка и на патрулката!
79
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Шишета с мирис на нафта има почти всички коли. Имам шише със масло за трансмисията и за него могат да кажат че смърди на нафта, шише със течност за чистачки (евтина - смърди на спирт) шишето е обикновенно защото купуваме туба 5 литра и си я делим с колегата.... Нека искат обяснения, но не приемам Цуцо и Боко да се изказват че едва ли не всики с такива неща в багажника или гаража са подпалвачи. Може да съм купил 10 литра нафта "на черно" за колата на жена ми - това прави ли ме подпалвач?
78
0
 
4
 
! Отговори
71 преди 12 години
би ли обяснил по-подробно критерия за "гузност" , на ичето основание определено лице би могло да бъде спряно за по-обстойна проверка ?
77
1
 
0
 
! Отговори
marks преди 12 години
aleks petr. e aktovoziral kontingenta za sabotaj po primera na svoait vojd lenin ....ako imahme vlakove sigurno shtiaha i tiah da vzriviavat .....
76
1
 
9
 
! Отговори
do 71 преди 12 години
Проблема е че за вас всеки които не ви "бута" 20 кинта се държи гузно. И проумейте че само аматьори палят с нафта. И то пълни. А ако човек с дизелова кола има малко бензин в багажника то е защото досипва малко бенз. в нафтата че с нашата хубава нафта зимата бричките не палят.
75
0
 
9
 
! Отговори
коколино преди 12 години
А някай да забеляза, че с началото на палежите на коли паралелно започна и рекламата на застрахователните компании, със значително по-високи цени на застраховане на колите? Колко му е да съберат няколко от "контингента" и срещу определено заплащане да си повишат приходите? Всички луднаха да се застраховат-зер, друго е да ти палнат колата, ама да получиш обезщетение после. Според мен това си е честа поръчка от ЗК!!
74
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цяла София половин Перник,Сливница,Костинброд,ЕлинПелин,Ихтиман и други потенциялни подпалвачи всички в МВР да дават показания нищо ,че между тях мооже и да има невинни.
73
6
 
14
 
! Отговори
до 71 преди 12 години
Чиче, не можеш да ме проверяваш само защото в гънката от фуражката ти е пробляснала такава мисъл. Ще ми спазваш правата ! А дали съм комплексар си е моя работа и какво мисли полуграмотен милиционер ми е през макарите, че оттатък.