Трима души в ареста заради последните палежи на коли

Хванати са с шише и туба с нафта, всички са криминално проявени
Обновена: 15 дек 2011 11:07 | 15 дек 2011 11:04,
119
Трима души в ареста заради последните палежи на коли
Снимка: архив, Булфото

Трима души са задържани заради палежите на три автомобила през изминалата нощ в столичните квартали „Люлин“ и „Дружба“, съобщиха от МВР.

В момента униформените изясняват тяхната съпричастност към престъпленията, уточняват от полицията.

Късно снощи от тел. 112 в Девето РПУ бил получен сигнал за две горящи коли до бл. 211 в ж.к. „Люлин”.

Пристигналите на място полицаи установили, че запалените автомобили са „BMW 316” и „Ровър”. При извършения оглед служителите констатирали следи от горене зад задната лява облегалка на германския автомобил, а по другия имало частично обгаряне в долния ляв ъгъл пред панорамното стъкло и стопена пластмасова решетка за въздух. Според експерти се касае за умишлен палеж.

Тази нощ около 3.30 часа на телефона за спешни повиквания бил подаден и сигнал за горящ автомобил в ж.к. „Дружба” до бл. 35.

При последвалия оглед експерти установили, че палежът е умишлен. Огънят нанесъл щети на купето и двигателя. 

Шест автопатрула незабавно реагирали на сигнала и заградили района. Полицаи извършили проверки на входовете на три съседни жилищни блока, двор на детската градина, както и на всички намиращи се в близост бензиностанции.

В рамките на минути били проверени десет души и няколко автомобила. Служителите на реда получили информация за мъж, който се оттеглил от мястото на инцидента.

В промишлената зона на квартала патрулиращите полицаи спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес 250 Д”, в който пътували криминално проявените Д.К. на 21 години от ж.к. „Дружба” и П.Т. на 28 години от с. Бусманци. В багажника на колата полицаите открили празни пластмасови шишета с мирис на нафта.

Още по темата

Известните на полицията за кражби мъже са задържани и в момента се изяснява съпричастността им към извършения палеж.

На ул. „Асен Йорданов” пък автопатрул спрял за проверка „Рено Клио”, управляван от известния на полицията столичанин Г.Г. на 35 години. От багажника на колата била иззета петлитрова пластмасова туба, съдържаща около 2.5 л бензин.

Г.Г., който отговарял на описанието на вероятния извършител на палежа, е задържан. Разследващият екип работи по установяване на съпричастността му към престъплението.

Мъжът е известен на полицията за грабеж и длъжностно присвояване, осъждан e. Действията по разследването продължават.

Вчера бяха задържани още четирима души, но палежите продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: палежи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
10
 
1
 
! Отговори
до всички негодуващи преди 12 години
Няма пълно щастие! т.е. няма пълна свобода ако е пълно с ***, вършещи глупости и пушещи трева
71
0
 
14
 
! Отговори
Аенд преди 12 години
То милиционерския мозък какво друго може да измисли. Смешници.
70
2
 
13
 
! Отговори
Майко мила ... преди 12 години
Имал шише с мирис на нафта в багажника. И за това те арестуват ?! Тези милиционери не са безсилни, те са жалки !А кой ще плаща скоро на арестуваните обещетения за унижение, за неправомерно задържане и въобще за нематериални щети ?Защото аз на тяхно място ще съдя държавата до дупка !!!
69
14
 
4
 
! Отговори
чичо ви преди 12 години
Бе тук пълно с платени коментатори. Големи капацитети и разбирачи сте се навъдили на тема престъпност. На бас че повечето са хлапетии от футболните агитки, които чакат повод за да се сбият и начешат тинейджърски комлекси. Айде по кротко с квалификациите! Ако делата са ти чисти, няма от какво да се притесняваш при евентуална проверка. Проверката често се извършва на база поведение на заподозреното лице. Ако се държиш гузно няма как да не си изпросиш по обстойна проверка. Капиш ?!
68
0
 
13
 
! Отговори
РРР преди 12 години
До 66 и 67! Всеки си носи туба с бензин в багажника. Нормално е и кибрит или запалка да имаш в джоба ако пушиш нали? Това прави ли те престъпник и дава ли им право да те арестуват по осмотрение само?
67
2
 
13
 
! Отговори
до 66 милиционерчето преди 12 години
***,който си жертва свободата за сигурност не заслужава ни свобода ни сигурност.
66
0
 
10
 
! Отговори
жоро преди 12 години
То вече и за бутилка ром ще вземат да арестуват. Или "хванаха подозрителен пакет, съдържащ дезодорант и афтършейв"
65
11
 
5
 
! Отговори
ppp преди 12 години
Вие какво предлагате? Да ви спират и да ви питат учтиво дали не сте палвали на скоро някой и друг автомобил и по живо по здраво после.
64
12
 
3
 
! Отговори
ppp преди 12 години
Кви права бе смешници. Ще спирате ще ви тарашат и голи ще ви събличат ако трябва.Или предпочитате да ви пазят правата и да останете без кола? Дано ги хванат пък ако ще да ме проверяват по 3 пъти на ден.
63
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов, къде си да обясниш на народа що държавата е на самотек, бе, некадърник?
62
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз например винаги имам туба, път всичко се случва, може аз да закъсам някъде може да помогна на закъсал това прави ли ме терорист.
61
2
 
15
 
! Отговори
Orda преди 12 години
Малко е, трябва всеки които има запалка или кибрит да го арестуват. Ха..ха..ха
60
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да бе ама това са кухи ченгета, мислиш ли че им е ясно?
59
0
 
8
 
! Отговори
ети преди 12 години
Ти честно ли? Как стигаш до бензиностанцията, ако си закъсал и е наблизо? С хеликоптер? Или си буташ колата до там, че някои *** да не си помисли, че си сипваш бензин за друго? И се осъзнайте вече с тези застрахователи. От години не се плащат умишлени палежи, освен ако не е някое специално каско със Супер-Мега-Хипер клауза и със съответната висока премия. Причината е, че преди години имаше бум на запалени крадени автомобили, които после се представят за редовно застраховани от същия модел.
58
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хората с туби добре ама подпалвачите кога ще хванат туй кажете.
57
0
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 12 години
"Мирис на нафта" - много е трудно да запалиш нафта със запалка или кибрит, да не казвам почти невъзможно! Някаква доста по-запалима течност е необходима за това, бензин, спирт за горене, нещо от рода, но не и нафта....
56
1
 
7
 
! Отговори
Абе Бонев преди 12 години
Абе Бонев ти си бил гений... защо ли са зареждали като са били пеша а ...мина ли ти през празната глава, че може да са закъсали хората?С такова мислне са и полицаите - ти да не би да си полицейско чедо?
55
1
 
13
 
! Отговори
ети преди 12 години
И, НЯМА да си извадя тубата от колата. Нямам намерение да толерирам дори до толкова безобразното отчитане на дейност и показване на предни зъби, което има за цел да прикрие пълното нежелание на "властта" да реши социалните проблеми, които са в основата на всичко, което се случва напоследък. Хайде, къде да ви чакам - у нас или в офиса? Надявам се само всички, пострадали от тази и подобни "акции" да имат волята и възможността да спечелят компенсация, дори парите за нея да са на гърба на всички ни.
54
1
 
14
 
! Отговори
до 50 преди 12 години
Коментара е : В: "Какво е чисто и просто?"О: "Къпан милиционер!"И после в страсбург държавата бива осъдена да плаща /т.е. всички данъкоплатци/ обезщетения на хората чиито права са нарушени....
53
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как бе по София всички са баровци никой не закъсва за гориво и всички пълнят догоре.