Наказват полицаи заради смъртта на Чочо

Марио-Заека не признал вина, все още е без обвинение
Обновена: 15 яну 2012 08:52 | 15 яну 2012 08:50,
281
Наказват полицаи заради смъртта на Чочо
Убитата Мирослава. Снимка: Facebook

Инспекторатът на МВР е започнал разследване за разкриването на обстоятелствата, при които задържаният за отвличането и убийството на Мирослава - Стойчо Стоев-Чочо, се самоуби в присъствието на полицаи от ГДБОП.

36-годишният мъж се застреля, след като спецполицаите го отвели за повторен оглед в дома му в Перник в четвъртък.

“Пълни глупости!”, така категорично  шефът на ГДБОП Станимир Флоров отхвърли пред „Труд” появилите се версии, че Чочо се гръмнал с пистолет на един от придружаващите го служители на МВР. Според него някой се опитвал нарочно да злепостави вътрешното министерство, че не си е свършило работата.

“Ние не сме роботи и допускаме грешки. Тази грешка е вследствие на напрежението и денонощната работа на колегите”, обясни антимафиот № 1. И допълни, че вероятно ще бъдат наказани полицаите, които са допуснали Чочо да се самоубие.

Според запознати през цялото време Стойчо Стоев е бил с вързани ръце на гърба. Когато помолил да влезе в тоалетната, белезниците били преместени отпред. Той посочил една врата на антимафиотите и те го пуснали да иде в нея, като смятали, че там е тоалетната. Всъщност там бил килер, където Чочо държал пистолет “Глог”.

Още по темата

Източници от МВР определиха като грешка факта, че никой от спецполицаите не е проверил предварително помещението и не е придружил Чочо. Така задържаният е можел да застреля и някой от служителите на ГДБОП.

Все още не са повдигнати обвинения срещу втория задържан за убийството на Мирослава - Марио Любенов-Заека, който според показанията на Чочо бил физическият убиец. Пернишкият окръжен съд трябваше да гледа мярката му за неотклонение вчера.

Това обаче не стана, защото бяха насрочени допълнителни психиатрични експертизи. Заека представил пред магистратите медицинско, в което пишело, че има психични отклонения.

Марио в момента е в психиатрична клиника с диагноза параноидна шизофрения. Пред психолози обяснявал, че чува гласове от Космоса. По информация на „24 часа” той не се е признал за виновен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още по темата: МирославаСтойчо Стоев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
66
 
! Отговори
nar преди 12 години
Дано да греша, но всичко това ми изглежда адски съшито с бели конци... Единият се застрелял, другият чувал гласове от космоса. Единият, преди да се гръмне, бил казал, че е другият...Тук земя земя, братче Йорик, обеди се.
5
1
 
63
 
! Отговори
бесен преди 12 години
Дайте ми го този за 5 мин. и ще чува не гласове от космоса , а камбани биещи за него. Нещастници. Всичко това ми е толкова някакси "наместено". Убиват красивото момиче, после единия се самоубива, като без да го проверят го пускат някъде да влезе, кажи-речи свободно, после другия "чувал гласове от космоса - шизофреник. Иначе е бил с ясното съзнание какво прави тогава. Няма прошка за такива, и ме е яд, че няма смътрна присъда. Напротив - за убийство - 7 год. Повръща ми се от тази държава!!!
4
3
 
33
 
! Отговори
selyanina преди 12 години
tova e delo na na6ite politsai za da ne izleze istinata nayave za6toto sigurno ima zameseni politsai
3
39
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВТОРИ МАНДАТ ЗА БОЙКО БОРИСОВ.ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.
2
6
 
83
 
! Отговори
Кобург Велчев преди 12 години
Пържоли за МВР !!!Убито е поредното момиче Мирослава, а МВР се надува и отчита за успех намирането на трупа, два месеца след изчезването. Прекрасно свършена работа, казва бащицата Бойко Борисов ...... Въпреки многото нелогични, тъмни и неясни факти около случая. А премиерът-мутра, вместо да изкаже съболезнования на близките, изиска от семейството на убитото момиче да се извини на МВР ????? И поръча на ЦвЦв да купи няколко телешки пържоли за кучето !!!!! Сякаш МВР е намерило открадната кола или изгубено куче и ИПОН-еца може нагло да ни се кара, за пореден път ...... Но преди МВР да раздаде пържолите, е нужно да отговори ясно на следните въпроси :1. ЗАЩО от самото начало МВР Перник е отхвърлило версията за отвличане, вместо да иска пълно съдействие от семейството и гражданите ????? Уж полицията е пускала заблуждаващи версии за бягство в чужбина, а в същото време е проверявала на Детектора на лъжата не когото трябва ?????2. ЗАЩО Стойчо Стоев Чочо, въпреки че е бил сред сновните заподозрени, не е минал през Детектора на лъжата ????? Обяснението, че МВР били претоварени и имали други приоритети е нескопосано, нали ?????3. ЗАЩО досега вторият участник се крие от публиката ????? Какво е неговото участие и бил ли е също заподозрян от самото начало ?????4. ЗАЩО при повторното завеждане в апартамента за търсене на улики МВР е дремало така ЯКО, че Чочо, който е бил с белезници, е успял да извади пистолет от сривалището и да се застреля ????? Дали това не е станало по друг начин и дори със съдействие на полицаите ?????5. ЗАЩО МВР е използвало куче, вместо далият пълни самопризнания Чочо да им покаже точното място, където е заровено тялото ?????6. ЗАЩО психолозите от Института по психология към МВР се опитват постфактум да съчиняват милиционерски версии и обяснения за нелогичното и дори противоречиво поведение на тези, които ни пазят от МВР ?????ГЕРБавата мутро-мафия окончателно съсипа страната и бъдещето на младите. Родното МВР е затънало в корупция и мързел, некадърност и дори връзки с мафията. Контактите са на най-вече на ниво РПУ почти всяко от тях е свързано с мутрите от групировките, от времената на ВИС и СИК, та чак досега !!! А групировката ГЕРБ заграби властта и нагло ни лъже и скубе всеки ден!!!И чалгарки песни за Бойко ще пеят :БОЙКО е дебелокожи чалга *** не се реже и със ножтози *** !!!!
1
4
 
75
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
А *** кога ще бъде наказан заради циничните си и дебилски изказвания.