Наказват полицаи заради смъртта на Чочо

Марио-Заека не признал вина, все още е без обвинение
Обновена: 15 яну 2012 08:52 | 15 яну 2012 08:50,
281
Наказват полицаи заради смъртта на Чочо
Убитата Мирослава. Снимка: Facebook

Инспекторатът на МВР е започнал разследване за разкриването на обстоятелствата, при които задържаният за отвличането и убийството на Мирослава - Стойчо Стоев-Чочо, се самоуби в присъствието на полицаи от ГДБОП.

36-годишният мъж се застреля, след като спецполицаите го отвели за повторен оглед в дома му в Перник в четвъртък.

“Пълни глупости!”, така категорично  шефът на ГДБОП Станимир Флоров отхвърли пред „Труд” появилите се версии, че Чочо се гръмнал с пистолет на един от придружаващите го служители на МВР. Според него някой се опитвал нарочно да злепостави вътрешното министерство, че не си е свършило работата.

“Ние не сме роботи и допускаме грешки. Тази грешка е вследствие на напрежението и денонощната работа на колегите”, обясни антимафиот № 1. И допълни, че вероятно ще бъдат наказани полицаите, които са допуснали Чочо да се самоубие.

Според запознати през цялото време Стойчо Стоев е бил с вързани ръце на гърба. Когато помолил да влезе в тоалетната, белезниците били преместени отпред. Той посочил една врата на антимафиотите и те го пуснали да иде в нея, като смятали, че там е тоалетната. Всъщност там бил килер, където Чочо държал пистолет “Глог”.

Още по темата

Източници от МВР определиха като грешка факта, че никой от спецполицаите не е проверил предварително помещението и не е придружил Чочо. Така задържаният е можел да застреля и някой от служителите на ГДБОП.

Все още не са повдигнати обвинения срещу втория задържан за убийството на Мирослава - Марио Любенов-Заека, който според показанията на Чочо бил физическият убиец. Пернишкият окръжен съд трябваше да гледа мярката му за неотклонение вчера.

Това обаче не стана, защото бяха насрочени допълнителни психиатрични експертизи. Заека представил пред магистратите медицинско, в което пишело, че има психични отклонения.

Марио в момента е в психиатрична клиника с диагноза параноидна шизофрения. Пред психолози обяснявал, че чува гласове от Космоса. По информация на „24 часа” той не се е признал за виновен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още по темата: МирославаСтойчо Стоев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ШЕНГЕН ЛИ?НАЧЕЛО СЪС СИКАДЖИЙСКИ,КОМУНИСТИЧЕСКИ МУТРИ,ШЕНГЕН СКОРО НЯМА ДА ИМА!ЕВРОПА ГЛЕДА,ДРУГАРИ!ПОДГОТВЯЙТЕ СИ СЛЕДВАЩИЯТ НЕО-БОЛШЕВИШКИ ПРОЕКТ,И ДАНО КУКЛОВОДИТЕ ПРОЯВЯТ ПОВЕЧКО "ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ" В ГРАДЕЖА!
85
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама колко удобно е този марио да си има медицинско, че е луд. Единия самоубит, другия луд. Сега няма да има наказан.Кой му е издал това медицинско на тоя? Със сигурност е фалшиво. Що не проверят и да издуха супата тоя, който му го е дал? Знаем как става с документите в нашата мила рОдина...
84
0
 
41
 
! Отговори
Somebody преди 12 години
Абе вие *** ли сте - кой ще беси заложник преди да е получил откупа? Тук явно става дума за нещо съвсем различно, но МВР ни пласира вестникарско-удобни версии защото просто причината за убийството е неясна.. "Самопризнания" лесно се правят като те "натиснат" - сичкото е панаир...
83
0
 
31
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Ами ония като е имал пистолет що не я е пречукал с него ,а е било нужно да я бесят?
82
0
 
32
 
! Отговори
Somebody преди 12 години
Кой знае кой е бил в играта от плицаите, че гръмнали тоя за да го натопят и оневинят другия... Тук наистина става дума за много пари! Интересно сега родителите как ще ги ползват - защото дори само с 10% от тях може се спретне неземно отмъщение... :)
81
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След този случай, Флоров трябва да изпитва срам да се покаже. Такова чудо едва ли някога се е случвало.
80
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бива ***, ама чак пък толкоз !
79
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой в коментарите беше написал , че нарочно говорят небивалици за да ни прехвърлят вниманието от неща случващи се в страната като шистов газ, Витоша, *** нападение в Литаково и други.Поразгледах малко новинарски сайтове и в 99% пише, че вчера на протеста против шистовия газ е имало около 1000 човека в София. Трите национални телевизии, например, са пропуснали да видят някакви си 5-6000 души на площада. Видели са стотината подранили преди уречения час. Или това е, както се изрази един полицай наскоро, версията, която искаме да е вярна?Всъщност в събота имаше две новини. Едната беше безпрецедентният мащаб на протестите. А другата безпрецедентната наглост в изкривяването на реалността от страна на медиите
78
0
 
33
 
! Отговори
ФФФ преди 12 години
Имало ли е три изстрела? Ако е така може да прикриват и ранен полицай. Не може този Чочо да се самоубие с три изстрела?! Смърди работата отвсякъде. и са оплетени много хора. Ако се разнищи един ден става за холивудски филм. Бог да прости момичето, но за пустите му пари хората стават изверги!
77
0
 
38
 
! Отговори
Ben преди 12 години
Всичко това говори за липса на всякакъв професионализъм. Служителите били уморени. Ами затова са 1 категория на труд, затова получават най-високите заплати на държавни служители, извънреден труд, и какви ли не привилегии. На хирурга и учителя нима им е по-лесно. ***. След това съдът бил виновен, че липсват доказателства.
76
0
 
37
 
! Отговори
Милото преди 12 години
Добре, ако е повторен оглед защо при първия не са открили оръжие в дома му. Нека да кажат с какво оръжие се е самоубил. Или си го е носил с него, или първия оглед на апартамента са го правили сляпи полицаи или е взел оръжието на някой от полоцаите....
75
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оставка на Флоров!
74
3
 
31
 
! Отговори
Феиш преди 12 години
Пълни глупости се пишат. Цветанов да си даде оставката, заради някакви некадърници, които си имат началници и получават една капа пари за това което вършат. Интересно е, тоя Флоров какво е направил за да не се случи това и подчинените му да знаят какво се прави в такива случаи.
73
0
 
44
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
Люба Кулезич"отпочна" защитата на ГДБОП София, и лично на Цоновски. Да допуснеш"самоубийство" на заподозрян, и да се оправдаваш с умора е смешно, а в случая трагично.
72
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"вероятно ще бъдат наказани полицаите" - като ги накажат тогава да се бият в гърдите да им кажем "браво". Сега, само на "вероятно" да не се перчат!И тия ченгета не мога да повярвам да са толкова ***, че да не проверят тая врата на тоялетна ли е, на килер ли, кво ли. Или Флоров иска да каже, че полицаите са ***?
71
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
полицаи са планирали и участвали в отвличането, перник е малък град и момичето ги е разпознало, съобщило на сестра си, и са я убили, нататък е замитане на гафа, но виновни има, от началника на всичко премиера, до началника на полицаите бандити
70
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако чуваш гласове от космоса, не отвличаш момичета за пари! Я стига!
69
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На самоубил се ми прилича и на мен.
68
6
 
31
 
! Отговори
EMIGRANT преди 12 години
Ще се окаже че полицая ще бъде наказан по-строго от убиеца !!!!
67
0
 
40
 
! Отговори
Ran преди 12 години
Отново смешните интервюта на Флоров, които говорят само едно-липса на всякакъв професионализъм. Интересно е, как са били инструктирани служителите и въобще имат ли представа какво се прави при такива случаи за да се допусне такъв гаф. И той какво като началник е направил за да не се случи. Няма никога да проумеят, че само с психолози и врачки не се събират доказателства за съда, които за него са без значение.