Много въпроси и малко отговори за смъртта на Мирослава

Засега единственият обвиняем е Заека, Полицая е свидетел
20 яну 2012 15:30,
193
Много въпроси и малко отговори за смъртта на Мирослава
Мирослава Николова. Снимка: Facebook

Марио Любенов-Заека засега остава единственият обвиняем за смъртта на Мирослава от Перник.

Твърдението за трети съучастник в убийството на момичето засега не се потвърждава, тъй като спряганият Красимир Петров-Полицая е привлечен като свидетел по делото.

Това стана ясно днес по време на пресконференция в Съдебната палата на Перник, на която окръжният прокурор на града Пламен Найденов даде разяснения около разследването на заплетения случай.

Засега основната улика срещу Заека са думите на Стойчо Стоев-Чочо, който го е уличил като съучастник в убийството.

Още по темата

Показанията на самоубилия се Стоев обаче не са дадени пред съдия, а пред полицаи, след като се е провалил на полиграфа.

На практика това означава, че показанията му срещу Заека нямат стойност, защото според НПК при положение, че Стоев е починал, защитата на Любенов може да не поиска показанията му да бъдат прочетени и използвани в бъдещо дело срещу него, призна  прокурор Найденов.

"Имаме обаче и други доказателства срещу Заека, които се анализират", допълни той.

Стана ясно още, че след като самоубилият се Стойчо го посочва като негов съучастник, Заека е бил изведен от болницата на 4-и километър в столицата, където лежи за освидетелстване за шизофрения.

Прокурорът обясни, че Заека е воден в ГДБОП за "събеседване" с негово разрешение, но отрече с Любенов да е "събеседвано" по нерегламентиран начин, каквито намеци имаше днес от защитата.

Версията за смъртта на Чочо

Самоубийството на Стойчо Стоев-Чочо пред погледа на полицията постави редица въпроси за професионализма на правоохранителната система.

МВР неколкократно се обърка в собствените си обяснения около смъртта на заподозрения, което доведе до редица спекулации.

Сега прокурор Пламен Найденов даде подробности около случая.

Той каза, че на мястото е имало повече от двама служители на ГДБОП. Когато полицаите водят Стойчо в апартамента му, той е с белезници, вързани отпред. Мъжът сам отключва жилището и спира алармата. Сирената обаче се активирала наново и не спряла да работи дори след като полицаите прекъснали тока.

Тогава вързаният с белезници Стойчо взел стол, качил се на него и отрязал кабелите, стана ясно от думите на прокурора. След това се отправил към килера, където се е застрелял.

Пламен Найденов не коментира дали елитните служители на реда са нарушили инструкцията за конвоиране. Дебело подчерта, че Стойчо е бил с белезници в качеството си на свидетел, но е предстояло да му бъде повдигнато обвинение.

Прокурорът заяви, че Чочо се е прострелял със законно притежаван пистолет "Глог", който е бил укрит в килера на жилището му. Първоначално МВР твърдеше обаче, че оръжието е било в тоалетната.

Найденов не отговори категорично на въпроса дали Стоев се е самоубил.

От думите му стана ясно още, че Стойчо е бил заподозрян още в средата на декември. Разследващите стигнали до него след обстоен анализ на криминалния контингент в Перник. В това число влизали 40 души.

Версията за трети заподозрян

Прокурорът заяви, че Красимир Петров-Полицая е бил разпитван като свидетел, но засега обвинения на друг освен на Заека няма да се повдигат.

Краси Полицая е работил като патрул в столичното 6-то РПУ преди десет години, откъдето идва прякорът му. След като е напуснал полицията, Красимир Петров става шофьор на Фьодор Фьодоров-Федята, при когото като охрана е работил и Стойчо Стоев.

Заека остава в психиатрията

Засега единственият обвиняем Марио Любенов е със 72-часова мярка за неотклонение.

По-рано днес Пернишкият окръжен съд го пусна за още 20 дни в психиатрията на 4-и километър в столицата, за да може екип от медици и експерти да му изготвят експертиза за здравословното състояние.

Експертизата, която ще се изготвя, е по старо негово дело за намерени фалшиви пари.

По делото за смъртта на Мирослава ще трябва да бъде изготвена друга експертиза. А иначе по делото за убийството на Мирослава до момента има изготвени 11 ДНК експертизи.

В една от тях е записано, че момичето е убито още в деня на отвличането си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
13
 
! Отговори
Българийо,за тебе те преди 12 години
В поредното противоречие изпаднаха институциите във връзка с убийството на Мирослава, предаде репортер на zaPernik.На днешния брифинг в съда главният прокурор на Перник Пламен Найденов отрече да е бил счупен врата и гръбнака на Мирослава, както бе установено от патоанатомите при повторната аутопсия на трупа в София. Найденов не потвърди и информацията, че Мирослава е удушена с метално въже.
69
1
 
22
 
! Отговори
WTF преди 12 години
Тая работа направо вони на спарени милиционерски партенки.
68
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имало доказателства срещу Марио за смъртта на МирославаПрокуратурата има нови доказателства, които доказват участието на Марио Любенов-Заека в отвличането и убийството на 17-годишната Мирослава Николова от Перник и вече му е повдигнато обвинение. Стойчо Стоев-Чочо оставил писмо до близките на момичето, докато бил под наблюдение. Смешниците от милицията снови доказателстваТъпи некадърници и безпомощни нещастници -това са МВР и прокурорите
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така е Перник-88....
66
3
 
10
 
! Отговори
Перник-88 преди 12 години
Сори, но всички вие българите сте зомбирани! По най-елементарен начин слугинските медии ви настроиха срещу Държавна сигурност и нейните агенти. Вие им пригласяте и се кефите, когато ти "разобличават".Но разберете, глупави българи, че когато преди 22 години в България действаше Държавна сигурност и нейните информатори (задължително е такава структура да ги има), нямаше престъпления, като това с момиченцето в Перник, а се вземаха превантивни мерки срещу всички антисоциални прояви.
65
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези дни очкавам НП Св.Св Бойко и Борисов да направи изказване в стил- "затворете страницата, няма го вече момичето.." и ТОЛКОЗ!
64
1
 
25
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
СВЕЩЕННА ПОЛИЦЕЙСКА ПРОСТОТА И ВСЕ ПАК НЕЩО НЕ Е ТАКА1. Никой не убива някого, ако очаква той да му донесе 500 000 (а ако искат доказателства, че е жива)? Не и едва час и половина, след като го е отвлякъл, А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ:- Момичето е писало писмо... (В тъмниците по ливадите?)- Обажда се по мобилен (и предполага намеса на полицаи!?!?!?)- Ритуално е изнасилена и пебита от стадо нерези (значи има обилен генетичен материал, все едно са оставили автографи)И защо така са бързали да я убият? Просто няма логика...2. Т.н. "заподозрян" (който казва кой е убиеца, но знае само приблизителното място на гроба, сътрудничи и предполага пред съседите искат да ми лепнат нещо)ЯВНО си го е пречукало МВР-то Вероятно, за да не каже, каквото не трябва (онова което е казала и убитата по мобилния ИМА ЗАМЕСЕНИ ПОЛИЦАИ)!!!- След два обиска не намират пистолет, а единя първо бил в дрешника, а дрешника е до външната врата и като е бил сам?!?!? (ЗАЩО НЕ Е ИЗБАГАЛ, АКО Е БИЛ САМ) После бил в стая, че и в каса- Накрая вади друг от тоалетната ПРЕЗАРЕЖДА ГИ СЪС СЧУПЕНИ ПРЪСТИ И СТРЕЛЯ ТРИ ПЪТИ (съседка чула истрелите)!!! АМА НАЛИ НЕ Е САМ?Да. Лъжат!!! Но откъде толкова наглост? ЕТО ОТ КЪДЕ- БАШ СЕЙБИЯТА ЗАПОВЯДВА ИНОСКАЗАТЕЛНО!!!" - Не говорим за отвличане, независимо от това какво се говори, какво се тиражира Версията, която ЖЕЛАЕМ ДА БЪДЕ ВЯРНА е, че тя не е харесвала начина си на живот и е решила да живее извън пределите на България, обясни Началника на ГДБОП - Флоров.- "УБИЙЦИТЕ ВЕЧЕ СА ПЛАТИЛИ на когото трябва и той замита (На времето Запалката се срещаше с оперативно интересни лица, сега лично Боко преговаря с роднините)- СЛУЧАЯ ПРИКЛЮЧИ - ЗАБРАВЕТЕ..."Междувременно започнаха ЗАГРАДИТЕЛНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ...- ИНФОРМАЦИЯТА СЕ МИНИМИЗИРА...- ЗАСЕГНАТИТЕ СЕ ОВЪЗМЕЗДЯВАТ...(според алчността им...)- СЛУЧАЯ СЕ ПОТУЛВА С "АДВОКАТСКИ" ХВАТКИ... ИЗЧЕЗВАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА- НА ПО-ЛЮБОПИТНИТЕ ИМ СЕ СЛУЧВАТ "РАЗНИ НЕЩА"... (катерушки, катастрофи, падане от висок етаж и други такива "житейски" дреболии)...ЛАФА НАЛИ ГО ЗНАЕТЕ - МАФИОТ, МИЛИЦИОНЕР, МАФИОТ, МИЛИЦИОНЕР, ФЛОРОВ, ЦОКО, БОКО- ЛЪЖЕТЕ, ЛЪЖЕТЕ, КАТО ДЪРТИ РИМЛЯНИ, НА КОНСКИ ПАЗАРНай-общо казано...:- Е ТЕ ТОВА Е... СВРЪХ-ЛИБЕРАЛИЗМА, КОЙТО НИ НАТРАПИХА ПРЕДИ 20 ГОДИНИ, ВМЕСТО ДЕМОКРАЦИЯ...ПО-СИЛНИЯ ФИЗИЧЕСКИ, ВЛАСТОВО И ФИНАНСОВО - ВИНАГИ Е ПРАВ... (и невинен, като детска сълза)
63
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я господин Прокурора да си сложи едни белезници и да се пробва да вземе един стол с оковани ръце и да се качи на него:)100% няма да стане от раз:)камо ли пък после с голи ръце, без нож да среже кабелите на сирената. Апропо, между другото, на една сирена в жилищна сграда ако и срежеш кабелите е много малка вероятността тя да замлъкне, тъй като обикновено в нея има акумулираща батерия именно с такава цел - да свири, ако някой и срежи кабела:)
62
1
 
17
 
! Отговори
ново 20 преди 12 години
Как стана така ,че повторно се е включила сирената на алармата ,а никой друг не я чул.Пред блока е имало маса журналисти и други ,но никой не споменава това преди.Тя стана каквато стана-пълна каша ,не е истина.
61
2
 
19
 
! Отговори
1234 преди 12 години
Поредната лъжа!Това ако беше се случило в друга държава досега народа щеше да стане на крака.Българина е свикнал да го тъпчат трайте бре хора няма лошо
60
0
 
0
 
! Отговори
До-60-тия преди 12 години
Гацо не е адвокат ама не е и чистач . Оставам да се сетиш какво работи хихи за награда бобонче
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 64 ,И според мен откупа е само за замазване на очите ни...Май детето е видяло нещо, нещо толково уличаващо някого,че плати с живота си....Бог да се смили над поредната жертва на тъй наречената криворазврана демокрация!
58
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами човека не е убиец, просто и ясно. Да обобщим, не знаем какво е станало с Мирослава, не знаем какво се е случило с Чочо, нито дали фалшификатора Марио е, или не е "шизофреник" и се питам за какво издържаме целият този МВР апарат като той не си върши работата?
57
1
 
11
 
! Отговори
?????????22 преди 12 години
Защо се опитват да вменяват вина в приятеля на Елеонора? Защо и кой е казал, че парите за откупа трябва да бъдат дадени именно от него? Ами, ако това отвличане не е било с цел откуп? И защо журналистите се *** с Цветан Цветанов и говорят за отвличания, след като той ясно ни заяви, че вече се е преборил с престъпността и след като са задържалразни"нагли"," октоподи"," дупета" и т.н вече няма отвличания?
56
1
 
13
 
! Отговори
Бъни преди 12 години
Ако в страната има Главен а не Гладен Прокурор въпросният *** дал изявлението трябва да се арестува на минутата както и тези които са водили за повторен разпит Чочо . Всички давали до сега изявления по медиите полицаи и прокурори да влизат в ареста на секундата барабар с вътрешният министър . За мен всички са замесени по някакъв начин за да приказват някои плаща за да бъде окрита истината . Човек със счупени пръсти неможе да се самоубие в тъмен килер . А рекушет няма ли или главата му тврда
55
0
 
2
 
! Отговори
ТАНКИСТА преди 12 години
Танковете ги подарихме на македонците, така че спете спокойно!
54
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доколкото схващам от цялото изявление на прокурора единствения свидетел отива на 4-ти км. за 20дни,и то за предишни престъпления,и така всички забравяме за този случай и той ще стане част от статистиката на неразкрити престъпления...
53
1
 
3
 
! Отговори
До Гацо преди 12 години
Първо се научи да пишеш грамотно а след това си прави изводите.Защото неграмотни като теб ги вземат само за чистачи но не и като адвокати.
52
0
 
10
 
! Отговори
654321 преди 12 години
Дилма Русев когато вижда че полицията е корумпирана и свързана с мафията заповядва масови съкращения и арести а в борбата с мафията хвърля армията . За съжаление у нас армията и подопечният и министър са проформа . Аню е изключително възрастен на повече от 70 години което говори че трябва да е пенсионер отдавна . А и няма кой да вземе такова генерално решение у нас няма нито един политик който да не е свързан по някакъв начин с мафията .След време от ЕС може и да извършат някъкви арести .
51
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко пъти ще се сменя инфото за всичко около убийството.....на балъци ни направиха.....сега пък не било в тоалетната а в килера...............господа....българите сме беден народ но не чак толкова глупав..........