Барети задържаха Сако при спецоперация "Чук"

Общо седем души са арестувани за разпространение на наркотици
Обновена: 11 фев 2012 18:40 | 10 фев 2012 14:11,
198
Барети задържаха Сако при спецоперация "Чук"
Снимка: архив Булфото

Седем души са задържани от органите на МВР при специализирана операция “Чук“ в София срещу разпространение на наркотици, съобщиха от МВР.

Сред арестуваните са известни на полицията и в ъндърграунд средите. Един от основните задържани е Стефан Бонев – Сако, който е криминално проявен за измама, кражба и притежание на на наркотични вещества.

При операцията е арестуван и Милен Даврански – Катерицата. Той е известен на органите заради кражби на автомобили и грабежи. При ареста у Катерицата са открити 10 000 евро.

Сред задържаните са още столичанинът В.Х. - Кубинеца, криминално проявен за кражби, икономически престъпления, хулигански прояви, осъждан за кражби и документни престъпления, както и  С.К. с прякор Славе, осъждан за кражби, Х.А., с прякор Ицо Калоянчев, криминално проявен за противозаконно отнемане на моторно превозно средство, тежка телесна повреда и хулиганство. Арестуван е още В.Д. - Весо Черния.

Служителите на СДВР са установили, че групата е предвождана от Катерицата, който е обявен за издирване от средата на януари.

Той е бил задържан в личния си автомобил "Ауди" на столичния булевард "Климент Охридски" снощи. У спътника му Весо Черния са открити много Булфон карти, мобилен телефон и бележки.

След претърсване на жилищата им полицаите са открили записващи устройства за камери, компютри и документи, които задържаните сами са попълвали.

След разследване на случая са задържани и останалите петима души.

В домете им са открити 24 боеприпаса, пет мобилни телефона, SIM карти, кутия от цигари с марихуана, хартиена сгъвка с прахообразно вещество, сламка и фонокарта, по която били открити следи от бяло прахообразно вещество.

По случая работят служители на криминалния отдел на Столична дирекция на вътрешните работи, група "Кобра", служители на СДВР.

На седмината заловени е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа и са им предявени обвинения.

Полицията издирва още четирима замесени, операцията продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
5
 
6
 
! Отговори
do vsi4ki partizani преди 12 години
znaete li koi e nai-dobria komunist?martvia
97
1
 
1
 
! Отговори
до 115 преди 12 години
Телевизор нямам! И нета ли да си спра? Ако си купувам вестници и звъня за работа повече ще се набутам приятелю мой!
96
2
 
3
 
! Отговори
До 111 преди 12 години
Спирай нета тогава - това си е регулярен разход, а ти нали си гладен!?
95
4
 
14
 
! Отговори
САШО ДИКОВ преди 12 години
ТОВА Е ПРОИЗВОЛ .....ПОЛИЦЕЙСКО НАСИЛИЕ.........
94
1
 
8
 
! Отговори
Вайс преди 12 години
Ле,лееее на българските столетници от БСП ще им призлее след поредните арести на верни техни ятаци. Скоро ще вземат пак да не могат да си плащат парното на "Позитано", защото далаверата се закучи, както се казва. Да вземат да пуснат Мая Манолова да БИЕ КАТЕРИЦАТА на околовръстното за някои лев, да покаже каква предана другарка е... Или да купят 3 кг. овнешко на някои съдия с молба отново да бъде доброжелателен към съмишлениците им.
93
9
 
1
 
! Отговори
до 104 преди 12 години
Ако си продам и компа направо да се самоубивам! Топлото е лукс при мен! Гледам за работа по сайтовете-нищо! Гледам новините-акции и потопи,и тук там малко смях с управляващите...
92
2
 
3
 
! Отговори
До 99 преди 12 години
Да хората като "нямат" пари за хляб и са "гладни", но пък имат пари и време за интернет, за да пишат простотии. Каква отдаденост на "каузата" само демонстрараш, гладен но пише неуморно по форумите!
91
2
 
3
 
! Отговори
....? преди 12 години
Край ,до тук ....!Иначе ще се стигне до ---Съд. система !
90
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а кога ще задържат неговия джаро попов или генерал?отговор-никога!
89
5
 
5
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Гарантирано от ГЕРБ!
88
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Къде са заводите?"Този въпрос го задай към всички управлявали до 2009 г. Светът беше в подем, хората привличаха чужди инвестиции, отваряха се работни места! другарите през това време продаваха заводите на олигарси, претопяваха ги в скраб, бетонираха крайбрежието! На малкото работещи дават трохи! Няма как за 3 г. в условията на небивала световна икономическа криза всички тези поразии да се оправят!
87
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
обърнете внимание какво точно са намерили при обиските...ако на това ще се гради обвинението пълен смях, както обикновено...после що съда ги пускал?!?!
86
4
 
18
 
! Отговори
do 99 преди 12 години
ми спри си нета и си продай компа като си гладен бе, ***! Седнал си на топло, разплул мазния дебел *** пред компа и седи и лъже колко гладен бил... аман от платени драскачи!
85
15
 
1
 
! Отговори
:) преди 12 години
Хората нямат работа,нямат пари за оцеляването си,тия пак ми се перчат с некви акции! Къде са заводите?
84
5
 
6
 
! Отговори
Костов преди 12 години
Баси сега като трябва да си купувам кока трябва да звъня на Цветанов не като преди на Сако...
83
1
 
14
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 12 години
Едно не разбирам. Каква е тази дефиниция "известен на полицията" и са изброени куп криминални деяния, а пичовете си щъкат по улиците?!?! Демек - всичко знаят, че прави зулуми, ама никой не може да го напъха в панделата?!?! Еми да ти еб*м и държавата. Едни са известни с акъл и мизерстват, други с кражби и измами и си живеят царската. Това не е държава, а пълна дупка. Айде сега всички политици да обясняват колко ни е яко тук, какъв данъчен рай сме, няма престъпност - няма нищо. Всичко си ни е ОК.
82
11
 
6
 
! Отговори
до 90 преди 12 години
А бе късоглед,промит,мозък или може би платен драскач! Какви комунисти,какъв ГЕРБ? Като съм гладен мразя всички! И теб те мразя и хората,които ти харесват коментара! Каква дрога? Хората нямат пари за хляб...
81
1
 
7
 
! Отговори
СОБТ преди 12 години
Ей журналята, недейте да пишете, че са задържани от барети. Ако са задържани от оперативната група за задържане на СДВР, то тогава не са участвали колеги барети. Разликата между барета и специализиран за задържане служител на СДВР е от земята до небето.Научете се веднъж за винаги
80
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо го задържат? За да биде съден и оневинен, ПР на МВР, ПР на Боко и ГЕРБ. После *** доказвай, че е престъпник...
79
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Разпространителите на наркотици от никой не са откраднали, нокой не е насилван да купува наркотици."Абе ти въобще усещаш ли се какво мислиш/пишеш по форумите в изблик на някаква омраза към ГЕРБ и стремежа си на всяка цена да защитиш предишното статукво!!! Ако твое дете взима наркотици, едва ли ще си на мнението, че са "наркодилаъри коитно на никой не пречат"! не знам що за човек може да има такова "мислене"!