Барети задържаха Сако при спецоперация "Чук"

Общо седем души са арестувани за разпространение на наркотици
Обновена: 11 фев 2012 18:40 | 10 фев 2012 14:11,
198
Барети задържаха Сако при спецоперация "Чук"
Снимка: архив Булфото

Седем души са задържани от органите на МВР при специализирана операция “Чук“ в София срещу разпространение на наркотици, съобщиха от МВР.

Сред арестуваните са известни на полицията и в ъндърграунд средите. Един от основните задържани е Стефан Бонев – Сако, който е криминално проявен за измама, кражба и притежание на на наркотични вещества.

При операцията е арестуван и Милен Даврански – Катерицата. Той е известен на органите заради кражби на автомобили и грабежи. При ареста у Катерицата са открити 10 000 евро.

Сред задържаните са още столичанинът В.Х. - Кубинеца, криминално проявен за кражби, икономически престъпления, хулигански прояви, осъждан за кражби и документни престъпления, както и  С.К. с прякор Славе, осъждан за кражби, Х.А., с прякор Ицо Калоянчев, криминално проявен за противозаконно отнемане на моторно превозно средство, тежка телесна повреда и хулиганство. Арестуван е още В.Д. - Весо Черния.

Служителите на СДВР са установили, че групата е предвождана от Катерицата, който е обявен за издирване от средата на януари.

Той е бил задържан в личния си автомобил "Ауди" на столичния булевард "Климент Охридски" снощи. У спътника му Весо Черния са открити много Булфон карти, мобилен телефон и бележки.

След претърсване на жилищата им полицаите са открили записващи устройства за камери, компютри и документи, които задържаните сами са попълвали.

След разследване на случая са задържани и останалите петима души.

В домете им са открити 24 боеприпаса, пет мобилни телефона, SIM карти, кутия от цигари с марихуана, хартиена сгъвка с прахообразно вещество, сламка и фонокарта, по която били открити следи от бяло прахообразно вещество.

По случая работят служители на криминалния отдел на Столична дирекция на вътрешните работи, група "Кобра", служители на СДВР.

На седмината заловени е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа и са им предявени обвинения.

Полицията издирва още четирима замесени, операцията продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
9
 
1
 
! Отговори
анонимен 5 преди 12 години
до:ГЕРБерТи маи не знаеш кои е най големият престъпник.Тука хората си пишат мненията, не оправдават никои.Само лицето което защитаваш обвинява все някои и някои винаги му е крив.Да не ти припомня поговорката с на кривия.
77
14
 
7
 
! Отговори
anaonimen преди 12 години
Един от основните задържани е Стефан Бонев Сако, които е криминално проявен за измама и кражба на наркотични вещества.Да не ги е откраднал от хората на Бате Цецо.
76
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецо рогоносеца с новата си постановка. Жалко, че зрители вече не останаха. дори платените им дрскачи започнаха да се отричат от тях.
75
3
 
28
 
! Отговори
!? преди 12 години
И сега "независимия съд" ще ги пусне на свобода , понеже са много болни и не им понася ареста.
74
1
 
1
 
! Отговори
До Истината преди 12 години
Ама тя твойта истина нещо много изопачена.Май пак си прекалил с наркотиците.
73
14
 
5
 
! Отговори
ББ преди 12 години
Полицията от време на време трябва да показва пред ЕС, че уж работи разбираш ли :) .....
72
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Vsichki elektronni medii ia razduhvat tazi akcia vse edno e neshto..woo!! A zashto kogato gi puskat vsichki tezi,zadurjani sus zrelishtni akcii, ne gurmiat pak taka mediite??Edin pat ne vidiah za tolkova godini edna media da obiavi taka ,kogato tezi i podobni za poreden pat sa pusnati !! TOVA NE E JURNALISTIKA...TOVA E POMIA
71
4
 
11
 
! Отговори
до 76 преди 12 години
какви комунисти те гонят? Вече са на по 80 години... сега те управляват синовете и дъщерите им. Надето, Костов, Цветанов, Борисов, Първанов, Доган и т.н.
70
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Споко утре ще го пуснат. Нали е бил сатрап на Тиквата. А в момента е един от финансовите спонсори на партийка геЙб. Явно не е имало добра координация между службите и затова се е стигнало до ареста.
69
0
 
4
 
! Отговори
аз преди 12 години
Браво на Попов
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
па с кво ги черпаа?
67
0
 
5
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Добре, г-да полицаи! Сега, за да не бъдете обвинени в полицейщина, и полицейско насилие, дайте ги на нас, гражданите, дето им е писнало от такива, ние ще ги оправим тия, и до съд няма да стигнат!
66
1
 
2
 
! Отговори
Bai Ivan преди 12 години
Kakwa e taz krajba na narkotochni veshtestva iskam da znam az? Kak taka se kradat i dokladvat za otkradnati narkotichni veshtestva v Policiata ?
65
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И СЕГА КОГА ЩЕ ГИ ПУСНАТ УТРЕ ИЛИ ЩЕ ГИ ДЪРЖАТ ПОНЕ 72 ЧАСА
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
A koga shte gi puskat??!! Da ne gi gurjat mnogo dulgo,che da moje sled 2 sedmici pak da ni produniat ushite ,che sa zadurjani tezi kriminalno proiaveni i osujdani ...tipove
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ей тоя версанов пак го наби на конкуренцията
62
0
 
6
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Полицията Операция Чук,СС /СЪДЕБНА СИСТЕМА/ Операция Пух
61
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде другари, започвате оплюването.Как може такъв полицейски произвол, да арестуват тези мирни граждани.Така да им слагат белезници.Ужас!Полицейщина.
60
1
 
9
 
! Отговори
:) преди 12 години
И Сако ще си остане само със задържане като Маргините....
59
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аман от полицейска държава, хората няма какво да ядат и продават наркотици, а тия ги арестуват! Оставка!!!